Viitorul Pandurii a început pregătirea noului sezon de Liga 2! Doar 11 jucători din vechiul lot au fost la reunire și clubul a oficializat alte patru plecări

Marius ANGHEL 19 Jun. 2024, 21:13 Liga 2
Viitorul Pandurii a început pregătirea noului sezon de Liga 2! Doar 11 jucători din vechiul lot au fost la reunire și clubul a oficializat alte patru plecări

Viitorul Pandurii Târgu Jiu se numără printre echipele din Liga 2 care și-au reluat din această săptămână antrenamentele pentru noul sezon, ediția 2024-2024, prima în care vor lua start 22 de competitoare în loc de 20.

De miercuri, 19 iunie, a revenit la treabă trupa gorjeană antrenată de Călin Cojocaru, care are în lot și ”câțiva jucători în probe”, cărora nu le-a dat numele.

Totodată, clubul anunță că a obținut certificarea pentru a continua în Liga 2, dar a transmis și numele a patru jucători de care s-a despărțit în această pauză de vară.

Viitorul Pandurii s-a reunit cu doar 11 jucători dintre cei cu care a încheiat sezonul recent de Liga 2

Viitorul Pandurii a sunat adunarea pentru a începe pregătirea noului sezon de Liga 2, primul antrenament l-a desfășurat pe gazonul stadionului din Târgu Jiu, iar în lot a avut doar 11 jucători dintre cei cu care a încheiat recenta ediție de campionat. Cel puțin asta a informat public clubul, fiindcă tot el spune că au mai fost doi jucători reveniți după împrumuturi, dar și ”câțiva” aflați în probe.

Cei prezenți la reunire și al căror nume a fost făcut public sunt Alexandru Krupenschi, Dragoș Lupescu (portari), Adrian Godja, Teodor Bîrzu, Claudiu Moisie, Raul Cojocaru, Eduard Croitoru (fundași), Denis Brînzan, Mario Lupulescu, Nicholas Geană, Răzvan Vulpe (mijlocași), dintre cei care s-au aflat în lot la finalul sezonului recent încheiat, Ovidiu Rașoveanu, legitimat de doi ani, dar care nu a jucat în niciun meci pentru prima echipă a clubului, Răzvan Vespe și Luca Feher, reveniți după împrumuturile la CSO Turceni, respectiv Olimpia MCMXXI Satu Mare.

Echipa olteană se va pregăti pe plan local pentru restul lunii, iar în perioada 5-14 iulie se va afla în cantonament în Serbia, țară preferată și în precedentele pauze de campionat.

”Băieții noștri s-au reunit astăzi la Târgu Jiu.

La primul antrenament au participat jucătorii: Krupenschi , Lupescu – Godja , Bîrzu , Moisie , Cojocaru , Brînzan , Lupulescu , Croitoru , Geană , Vulpe , Rașoveanu , Răzvan Vespe (revenit după împrumutul de la CSO Turceni) , Luca Feher (revenit după împrumutul de la FC Olimpia Satu Mare) , alături de câțiva jucători care sunt în probe.

Urmează o perioadă cu antrenamente pe plan local , după care , la începutul lunii iulie , băieții vor efectua un cantonament în Serbia. (5-14 iulie). Detalii departe adversarii din partidele amicale vor fi anunțate ulterior”, sună anunțul celor de la Viitorul Pandurii.

Arian Mrsulja și Davide Jozic nu mai continuă nici ei cu Viitorul Pandurii

Totodată, clubul a anunțat despărțirea de alți patru jucători.

După Alexandru Gîrbiță, plecat la Corvinul Hunedoara, cu Viitorul Pandurii nu vor mai continua nici Arian Mrsulja, căpitan în partea a doua a sezonului recent încheiat, Davide Jozic, David Savu și Albert Voinea. Situația ultimilor doi era deja cunoscută, ei fiind deja prezentați de ceva timp de noile lor echipe. Savu a ajuns la CSM Slatina, tot în Liga 2, iar Voinea a coborât în Liga 3, la CSM Unirea Alba Iulia.

”Viitorul s-a despărțit de jucătorii Arian Mrsulja , Davide Jozić , David Savu și Albert Voinea , în urma expirării contractelor acestora.

26 Arian Mrsulja a sosit la Târgu Jiu la sfârșitul lunii iulie a anului trecut , devenind rapid jucator de bază în apărarea noastră. Ari a evoluat în 19 partide , a purtat banderola de căpitan în cinci partide. Acesta are un gol și o pasă decisivă , ambele în partida cu Chiajna (2-2).

33 Davide Jozić ni s-a alăturat tot în vara anului trecut , oferind mereu prestații bune și evoluând constant în banda dreapta pe parcursul sezonului. Jozo a jucat în 18 partide pentru echipa noastră.

5 David Savu a venit la formația noastră vara trecută de la CS Dinamo. Fundașul central de 23 de ani a evoluat în 22 de partide pe durata sezonului trecut , oferind și o pasă de gol.

22 Gorjeanul Albert Voinea ni s-a alăturat la începutul lunii octombrie , iar experiența sa la nivelul primelor două ligi a fost un plus mare pentru vestiar. Vârful de 31 de ani a bifat 14 apariții pentru Viitorul , înscriind o dată , în victoria cu Alexandria (0-1).

Vă mulțumim pentru devotamentul vostru și pentru aportul oferit , băieți! Mult succes în continuare!
Hvala , dječaci! Sretno!”, a informat trupa din Târgu Jiu.

Niciun jucător străin în lotul gorjenilor!

Analizând jucătorii anunțați ca fiind prezenți la reunire și cei cinci plecați, în comparație cu lotul cu care Viitorul Pandurii încheia ediția 2023-2024 de Liga 2, putem constata și alte absențe de la echipă.

Clubul nu a informat nimic despre Robert Geantă (portar), Ramzi Toure Idrissou (fundaș), Charles Acolatse, Emanuel Nikpalj, Onni Tiihonen (mijlocași), Patrick Andreaș, Aziz Njifakue și Dragoș Popa (atacanți).

La Viitorul Pandurii nu mai este, în acest moment, niciun jucător străin dintre cei care au fost la echipă.

Din imaginile publicate de club, se poate observa cu ușurință prezența a cel puțin doi jucători africani.

Viitorul Pandurii susține că are certificarea pentru Liga 2

Altfel, Viitorul Pandurii susține că a primit certificarea de Liga 2 pentru noul sezon, având un comunicat despre acest lucru la scurt timp după ce în presă au apărut informații că trupa gorjeană, Ceahlăul, Concordia și CSM Alexandria nu au îndeplinit condițiile minime pentru a continua în Liga 2, însă acestea aveau calea de a face apel.

”Clubul nostru a obținut licența de participare în Liga 2 pentru sezonul următor 2024-2025.
Urmează al șaptelea sezon consecutiv pentru Viitorul în eșalonul secund , unul foarte dificil , dar la fel ca până acum , în ciuda obstacolelor întâlnite , vom da totul pentru o stagiune cât mai reușită , în care sperăm să îi bucurăm cât mai mult pe cei care ne susțin”, a transmis Viitorul Pandurii în data de 12 iunie, adică fix în aceeași zi în care în presă apărea numele clubului printre cele care nu au primit certificarea, ceea ce este imposibil de realizat.

Foto: Viitorul Pandurii Târgu Jiu

Marius ANGHEL 19 Jun. 2024, 21:13 Liga 2
Pe aceeași temă