Viitorul Pandurii merge cu speranțe în Copou. Florin Stîngă: ”Nu ar fi o surpriză să câștigăm la Iași”

Mircea OGLINDOIU 11 Aug. 2022, 15:16 Liga 2
Viitorul Pandurii merge cu speranțe în Copou. Florin Stîngă: ”Nu ar fi o surpriză să câștigăm la Iași”

Învinsă, surprinzător, în prima etapă de nou-promovata CSC Dumbrăvița, scor 0-1 pe propriul teren, Viitorul Pandurii Târgu Jiu a plecat în această dimineață spre Iași, cu gândul de a spăla din debutul rușinos din runda inaugurală.

Antrenorul Florin Stîngă vrea ca elevi săi să aibă altă atitudine pe stadionul din Copou, pentru a nu pierde și meciul cu Politehnica Iași. A admis că eșecul cu Dumbrăvița a afectat moralul jucătorilor.

”Venim după un meci în care am dezamăgit pe toată lumea. Toți aveam așteptări, am crezut că vom începe cu o victorie, dar fotbalul ne-a demonstrat că, în momentul în care nu ai atitudinea potrivită, vei pierde, chiar dacă ești mai valoros ca adversarul tău. Sper din tot sufletul ca lecția pe care am primit-o să ne trezească la realitate și să înțelegem că fiecare dintre noi avem o responsabilitate pe terenul de fotbal. Este un moment greu pentru noi și trebuie să ne schimbăm atitudinea. Jucătorii sunt cu moralul scăzut, iar conducerea este foarte dezamăgită. Trebuie să fac tot ce depinde de mine ca, la ora meciului, să jucăm cu dorința de revanșă și cu încredere. Trebuie să demonstrăm sâmbătă că alta este valoarea noastră. Pentru mine, cel mai dezamăgitor lucru la meciul cu Dumbrăvița a fost atitudinea. Nu am văzut răutatea și dorința de a câștiga meciul”, a declarat Stîngă la conferința de presă premergătoare jocului.

Florin Stîngă: ”Dacă vom fi concentrați, putem bate pe oricine!”

Antrenorul echipei gorjene crede că o victorie a echipei sale la Iași nu ar fi o surpriză, chiar dacă adversarul și-a propus promovarea în SuperLigă.

În runda inaugurală, Poli Iași a remizat la SC Oțelul Galați, scor 0-0. ”Orice meci este greu, mai ales că întâlnim un adversar care și-a anunțat dorința de a promova și s-a întărit mult în această vară. Este o echipă de tradiție în fotbalul românesc, dar pe mine nu mă sperie acest lucru, ci mă ambiționează. Sper ca jucătorii să fie motivați, să demonstreze că merită să facă parte din această echipă și că își doresc să facă performanță. Nu ar fi o surpriză să câștigăm la Iași. Am mare încredere în jucători și sunt convins că dacă vom fi concentrați, putem bate pe oricine”, a adăugat Stîngă.

”Întâlnim o echipă bună, care a adus mulți jucători valoroși, dar nu ne e frică de adversari. Dacă avem o atitudine bună și vom fi organizați în teren, avem foarte mari șane să câștigăm la Iași”, a completat fundașul Radu Rogac, care în această vară s-a despărțit de Ripensia, a ajuns în curtea Viitorului Pandurii, nu a ajuns la un acord cu gorjenii, s-a întors la echipa timișoreană, unde antrenorul susținea că îl vrea înapoi, și, surpriză, în săptămâna dinaintea startului campionatului a mers iar la trupa din Târgu Jiu, cu are a semnat de această dată.

”Cu o victorie la Iași, se cam uită eșecul cu Dumbrăvița. Totul depinde de noi. Mi-aș dori să prindem play-off-ul”, spus și Adrian Stoian, o altă achiziție făcută de Viitorul Pandurii în această vară, jucător care ultima dată a evoluat la SR Brașov, în Liga 3, însă în campionatul trecut a activat în prima parte a sa la Astra, chiar sub comanda lui Florin Stîngă.

Partida din etapa a 2-a dintre Politehnica Iași și Viitorul Pandurii se joacă sâmbătă, de la ora 11:00, pe arena Emil Alexandrescu din Iași.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/oficial-5-din-20-nu-au-drept-de-promovare-in-prima-liga-dar-nici-interzis-sa-joace-in-play-off-frf-informeaza-care-sunt-echipele-de-drept-public-participante-in-editia-2022-2023-de-liga-2-19240259

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-inchide-etapa-a-2-a-a-ligii-2-dupa-ce-pe-prima-o-deschisese-runda-incepe-de-vineri-iar-rivalele-steaua-si-dinamo-au-fost-puse-sa-joace-in-timpul-saptamanii-meciurile-televizate-19240053

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dorinel-munteanu-sc-otelul-19239928

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-nu-apeleaza-la-varianta-de-backup-si-se-muta-din-bucuresti-pentru-meciul-cu-sc-otelul-galati-primul-de-pe-teren-propriu-din-liga-2-ce-se-intampla-cu-arena-arcul-de-19239955

 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inceput-cu-stangul-pentru-florin-stinga-la-viitorul-pandurii-gorjenii-surprinsi-acasa-de-nou-promovata-csc-dumbravita-a-trecut-timpul-am-pierdut-din-incredere-si-a-aparut-o-frustrare-19239905

Mircea OGLINDOIU 11 Aug. 2022, 15:16 Liga 2
Pe aceeași temă