Viitorul Pandurii a câștigat la scor de neprezentare jocul cu ACS Oltul Curtișoara. Gorjenii și-au anunțat noul antrenor cu portarii, dar și alte șase achiziții

Marius ANGHEL 20 Jul. 2024, 14:49 Liga 2

Viitorul Pandurii Târgu Jiu s-a impus la scor de neprezentare, 3-0, în al patrulea său amical din această vară, în fața unui adversar dintr-o ligă inferioară, ACS Oltul Curtișoara.

În ultimele zile, trupa din Gorj și-a anunțat noul antrenor cu portarii, dar și-a prezentat și alte achiziții din lot, șase la număr.

Viitorul Pandurii s-a impus la scor de neprezentare în amicalul cu ACS Oltul Curtișoara

Echipa antrenată de Călin Cojocaru s-a deplasat sâmbătă, 20 iulie, la Curtișoara, în județul Olt, pentru amicalul cu ACS Oltul, formație care la prima participare în Liga 3, în sezonul recent încheiat, s-a clasat pe antepenultima poziție în Seria 6, ultima care a asigurat menținerea în acest eșalon, cu 37 de puncte acumulate în 28 de meciuri, cu cinci pentru Petrolul Potcoava.

A fost 2-0 la pauză și 3-0 la final, în urma golurilor marcate de Mario Lupulescu, Aboubacar Gakou și Ovidiu Rasoveanu.

Pentru Viitorul Pandurii au jucat: Lupescu – Sturzu, Gavric, Dumbrăvean, Godja – Moisie, M. Camara – Vulpe, Troy Perez, Lupulescu – Gakou, în prima repriză, Krupenschi (Aur. Păun) – Ed. Croitoru, Bîrzu, R. Cojocaru, Y. Răducanu – Zacharie, Nic. Geană – Rasoveanu (Akugbe), Gașpar, Bg. Burcea (Cîniparu) – Andreaș, în a doua repriză.

Anterior, echipa gorjeană a mai disputat amicale cu Jiul Rovinari (Liga 4 Gorj), pe care a învins-o cu scorul de 4-0, CS Mioveni (Liga 2), cu care a remizat la scorul de 0-0, și FCU Craiova (Liga 2), în fața căreia a cedat cu scorul de 0-2.

De partea cealaltă, ACS Oltul Curtișoara s-a aflat la primul amical din această vară, despre care a spus că este ”primul din istoria sa împotriva unei echipe de Liga 2”, după ce s-a reunit luni, 15 iulie. Va mai disputa amicale cu Unirea Bascov (27 iulie), Sporting Roșiori (3 august), Vedița Colonești (17 august) și CSM Alexandria (24 august), iar în data de 31 iulie are meci în Cupa României, în Turul 1.

Pedro Mingote, noul antrenor cu portarii de la Viitorul Pandurii, după despărțirea de Dorin Hîrsu

Zilele trecute, trupa gorjeană și-a anunțat și noul antrenor cu portarii, după ce Dorin Hîrsu s-a despărțit de club după șase ani și a mers în Liga 4 la nou-înființata CSM Târgu Jiu.

Așa cum Liga2.ro a scris la acel moment, la Viitorul Pandurii a fost adus ca antrenor cu portarii portughezul Pedro Mingote (44 de ani, la 3 august), fost goalkeeper în Liga 1 la Pandurii Târgu Jiu, ASA Târgu Mureș, Universitatea Craiova sau Juventus București. Acesta este căsătorit cu o româncă originară din Târgu Jiu și s-a stabilit în Oltenia după ce și-a încheiat cariera de jucător.

”Bun venit, Pedro Mingote!!
Pedro este noul antrenor cu portarii al formației noastre. În vârstă de 43 de ani, acesta are la activ peste 160 de partide în prima ligă pentru Universitatea Craiova, ASA Târgu Mureș, Juventus București și Pandurii – alături de care a evoluat și în Europa League. Tot la Pandurii acesta a fost antrenor cu portarii, în staff-ul lui Călin Cojocaru, în perioada iulie 2020 – iunie 2022, iar din 2022 până în aceasta vară a pregătit portarii de la Al Jabalain – în Arabia Saudită.
Îți dorim mult succes la Târgu Jiu, Pedro!”, a informat Viitorul Pandurii.

”Echipa noastră s-a despărțit de domnul Dorin Hîrsu, în urma expirării contractului acestuia. Acesta ni s-a alăturat la începutul anului 2020, ocupându-se de pregătirea portarilor noștri în ultimele patru sezoane și jumătate.
Domnul Hîrsu este un profesionist desăvârșit și un exemplu pentru elevii lui, fiind responsabil pentru evoluțiile mai mereu bune ale celor ce au evoluat între buturile Viitorului de-a lungul stagiunilor precedente.
Îi mulțumim domnului Dorin pentru aportul oferit și îi urăm mult succes în continuare!”, a sunat anunțul clubului gorjean în privința lui Hîrsu.

Încă șase jucător anunțați de Viitorul Pandurii. S-a ajuns la 14 achiziții

Totodată, Viitorul Pandurii a comunicat oficial și achiziționarea a încă șase jucători în această vară, pentru noua ediție a Ligii 2.

Au mai fost anunțați Bogdan Burcea (mijlocaș central, 21 ani, ex Voința Lupac), Andrei Păuna (portar, 17 ani, ex Viitorul Știința Craiova, venit de la CSȘ Craiova), Mohamed Fulake Camara (fundaș central sau mijlocaș defensiv originar din Congo, 24 de ani, ultima dată în Luxemburg, la CS Fola Esch), Yanis Răducanu (fundaș, 17 ani, împrumutat de la Corvinul), Troy Perez-Duah (mijlocaș defensiv sau ofensiv, 21 ani, englez, ex Rayners Lane FC – Anglia) și Alexandru Cîniparu (mijlocaș dreapta sau stânga, 19 ani, ex ACS Kinder Constanța).

Anterior fuseseră anunțați Flavius Dumbrăvean (fundaș central, ex ACS Târgu Mureș), Mădălin Sturzu (fundaș dreapta și stânga, ex Phoenix Buziaș), Aurelian Păun (portar, ex Progresul Spartac), Ramon Gașpar (mijlocaș central și lateral, ex Jiul Petroșani), Pefoura Okom Zacharie (mijlocaș defensiv camerunez, ex Phoenix Buziaș), James Amasihohu Akugbe (mijlocaș lateral, ex Gloria Bistrița Năsăud), Aboubacar Gakou (atacant, ex CSM Reșița) și Nikola Gavric (fundaș central croato-sârb, ex NK Jadran Porec – liga a treia din Croația).

La capitolul despărțiri sunt Alexandru Gîrbiță (Corvinul Hunedoara), David Savu (CSM Slatina), Albert Voinea (CSM Unirea Alba Iulia), Arian Mrsulja, Davide Jozic, Denis Brînzan (CSM Focșani), Robert Geantă, Charles Acolatse, Onni Tiihonen (Unirea Ungheni), Dragoș Popa (CSM Slatina), Ramzi Toure Idrissou, Emanuel Nikpalj și Aziz Njifakue.

Iată anunțurile clubului din Târgu Jiu privind ultimele șase achiziții:

”Bine ai venit, Bogdan Burcea!
Bogdan este un mijlocaș central de 21 de ani , care poate juca și mijlocaș dreapta. Acesta a început fotbalul la Academia Gheorghe Hagi , mai apoi terminându-și junioratul în Germania , la Rot-Weiss Essen și SW Essen – unde a evoluat pentru formațiile U17 și U19. În România acesta a mai jucat pentru Minaur Baia Mare , și în sezonul trecut pentru Voința Lupac (Liga 3 , Seria 7) , pentru ultima reușind 6 goluri și trei pase decisive în 12 partide.
Bogdan a semnat un contract cu echipa noastră valabil până în vara lui 2025.
Îți urăm multă baftă în tricoul echipei noastre , Bogdan!!”

”Bun venit , Păuna Andrei Ionuț!
Andrei este un tânăr portar , născut în 2006 , care ni se alătură de la Clubul Sportiv Școlar Craiova , formație juvenilă unde și-a făcut junioratul și alături de care a fost campion național la U17 două sezoane la rând (2021-2022 și 2022-2023). În sezonul trecut acesta a apărat poarta celor de la Viitorul Știința Craiova , în Liga 4 Dolj.
Îți dorim mult succes la Târgu Jiu , Andrei!”

”Bun venit , Mohamed Fulake Camara!
Bienvenue , Mohamed!
Mohamed este un congolez în vârstă de 24 de ani , care poate evolua atât fundaș central cât și mijlocaș defensiv , care ni se alătură de la CS Fola Esch (Liga 1 Luxemburg).
Acesta și-a început junioratul în Franța , la Metz , după care a evoluat pentru Dudelange U19 , Plantières (Franța) , Red Star Merl și Fola Esch (🇱🇺) , pentru ultima bifând 45 de jocuri și trei goluri de-a lungul ultimelor două sezoane.
Mohamed a semnat un contract valabil până la sfârșitul sezonului cu formația noastră.
Îți urăm mult succes în tricoul echipei noastre, Fulake! Bonne chance!”

”Bun venit , Yanis Răducanu!
Yanis vine de la Corvinul Hunedoara , sub formă de împrumut până la sfârșitul sezonului.
Acesta poate evolua atât fundaș stânga , cât și mijlocaș , dar poziția sa de bază este în stânga apărării.
Fundașul de picior stâng , în vârstă de 17 ani s-a format la formația de sub furnale , alături de care a câștigat Cupa României în sezonul trecut , și pentru care a debutat în Liga 2 în playoff-ul stagiunii precedente. Pentru formația U19 a Hunedorenilor din campionatul național a reușit sa ofere peste 20 de pase decisive în mai mult de 1600 de minute jucate.
Îți urăm mult succes la Târgu Jiu , Yanis!”

”Bine ai venit , Troy Perez! Welcome ,Troy!
Troy este un mijlocaș central de picior drept , englez , de 21 de ani , care poate juca și mijlocaș defensiv sau ofensiv. Acesta ni se alătură de la Rayners Lane FC (Anglia) , pentru care are în total 5 goluri și 7 pase decisive în 45 de partide bifate. În trecut el a mai evoluat și pentru echipa secundă a celor de la Wallsall.
Mult succes în tricoul echipei noastre , Troy!
Good luck , Troy!”

”Bun venit , Alexandru Cîniparu!
În vârstă de 19 ani , Alex poate evolua aripă dreapta , precum și aripă stânga. Născut la Constanța , acesta a început fotbalul la 6 ani , în Spania , la UCAM Murcia , după care și-a continuat junioratul la Academia Gheorghe Hagi și Farul Constanța. Din 2017 s-a alăturat echipei juvenile ACS Kinder Constanța , pentru care în sezonul trecut a reușit să marcheze de zece ori și să ofere 12 pase decisive în 21 de meciuri în Campionatul Național U19 , fiind antrenat de fostul nostru jucător și golgheter , Vlad Rusu.
Îți urăm multă baftă la Târgu Jiu , Alex!”

Foto: Viitorul Pandurii Târgu Jiu

Marius ANGHEL 20 Jul. 2024, 14:49 Liga 2
Pe aceeași temă