FCU Craiova a câștigat amicalul cu Viitorul Pandurii prin două penalty-uri. Fratele lui Horațiu Moldovan a ajuns în Bănie

Marius ANGHEL 17 Jul. 2024, 16:21 Liga 2

FCU Craiova a găzduit, pentru a doua oară la rând în această vară, un amical contra unei viitoare adversare din Liga 2. După testul cu CSM Slatina (scor 1-1), echipa antrenată de Marius Croitoru a întâlnit pe teren propriu Viitorul Pandurii Târgu Jiu. Contra trupei din Gorj, trupa craioveană s-a impus cu scorul de 2-0, cu cele două reușite venite din lovituri de pedeapsă.

Pentru FCU au debutat Claudiu Bălan, întors la echipă și în fotbalul românesc, cât și Denis Moldovan, fratele internaționalului român Horațiu Moldovan. Și acesta este tot portar și vine de la CSM Olimpia Satu Mare, echipă din Liga 3.

  • Altfel, FCU Craiova și Viitorul Pandurii au aflat astăzi, 17 iulie, că vor avea meciul direct din sezonul regular al Ligii 2, ediția 2024-2025, în etapa a 14-a, adică spre finalul acestui an.

FCU Craiova a învins Viitorul Pandurii într-un amical, cu două goluri date din penalty

Jocul test dintre FCU 1948 Craiova FC SA și ACS Viitorul Pandurii Târgu Jiu a avut loc miercuri, 17 iulie, cu începere de la ora 10:30, pe terenul 4 ”Constantin Oțet” al Baza de pregătire FCU Football Park – ”Tărâmul Leilor”. Tot aici s-a disputat și precedentul amical al echipei lui Croitoru, iar la centru a fost ca arbitru tot prim-divizionarul Viorel Flueran.

FCU a reușit să înscrie rapid. Portarul Aurelian Păun, ieșit la întâmpinare, l-a faultat fără menajamente în lateralul careului pe Radu Negru, scăpat singur în dreapta. Mario Ilie, în minutul 5, a transformat lovitura de pedeapsă cu un șut cu stângul, pe centrul porții.

Din minutul 15, când s-a și luat prima pauză de hidratare, Marius Croitoru a fost nevoit să facă prima schimbare. A ieșit, accidentat, Ibrahim și în locul său a intrat Claudiu Bălan, revenit la echipă și prezentat ca achiziție în această săptămână.

Bălan a contribuit la al doilea gol al jocului. În minutul 70, a pătruns printre doi-trei adversari, în lateral stânga, și a fost faultat. Flueran a ezitat puțin dacă să dea lovitură liberă sau penalty, însă a ales a doua variantă. Andrei Dragu (71) a bătut cu fentă, cu latul piciorului stâng, în stânga, cu portarul sărit în partea opusă și a înscris golul care avea să fie ultimul în acest amical câștigat cu 2-0 de FCU.

A debutat Claudiu Bălan. Fratele lui Horațiu Moldovan a ajuns în teste la FCU

Potrivit Ediție Specială, Croitoru nu s-a putut baza pe Kvakic, care are probleme medicale, dar nici pe Lumbu, frații Albu și Padula, care acuză o ușoră stare de răceală.

În afară de debutul lui Claudiu Bălan (foto principal), la FCU Craiova au jucat în partea a doua a meciului și portarul Denis Moldovan (foto, în text) și fundașul central Pojar.

Moldovan este fratele internaționalului român Horațiu Moldovan, acum Atletico Madrid. El a activat ultima dată la CSM Olimpia Satu Mare, în Liga 3, iar înainte a trecut și pe la Poli Timișoara (3 meciuri în Liga 2), Viitorul Cluj, Concordia Chiajna, CS Hunedoara sau echipa U19 a ”U” Cluj.

Și la Viitorul Pandurii au evoluat mulți jucători noi, mai ales că în această vară și-a schimbat în mare parte lotul. Yanis Răducanu (Corvinul), Mohamed Fulake Camara (din Luxemburg), Andrei Păuna (CSȘ Craiova) sau Bogdan Burcea (Voința Lupac), ca să amintim ultimii patru jucători prezentați, au fost utilizați de Călin Cojocaru în partea a doua a meciului.

FCU Craiova: C. Sandu – R. Negru, Lekiatas, Tud. Oltean, Andr. Dragu – Bounaas, Vl. Pop – Sidibe, M. Ilie, Abbey – Ibrahim (Cl. Bălan 15′)
Au mai jucat: D. Moldovan – Crăciun, Pojar, Manea, Ghindovean, Blidar, Vătavu, A. Sârbu.

Viitorul Pandurii: Aur. Păun – Godja, Dumbrăvean, Gavric, Ed. Croitoru – Moisie, Zacharie – Vulpe, Troy Perez, Lupulescu – Gakou
Au mai jucat: Lupescu, Krupenschi, Păuna – Y. Răducanu, R. Cojocaru, Bîrzu, Sturzu, M. Camara, Gașpar, Rasoveanu, Nic. Geană, Akugbe, Andreaș, Bg. Burcea

Victorie și egal pentru ambele echipe în precedentele jocuri din această vară

Atât pentru FCU Craiova, cât și pentru Viitorul Pandurii, acesta a fost al treilea amical disputat în această perioadă de pregătire de vară.

Echipa antrenată de Marius Croitoru a mai întâlnit CSM Reșița, la Severin, pe care a depășit-o cu scorul de 2-0, și CSM Slatina, la Craiova, cu care a remizat la scorul de 1-1. Aceasta nu și-a anunțat programul meciurilor test.

De partea cealaltă, Viitorul Pandurii a mai disputat până acum amicale cu Jiul Rovinari (Liga 4 Gorj), pe care a învins-o cu scorul de 4-0, și CS Mioveni, cu care a remizat la scorul de 0-0.

Pentru echipa condusă de Călin Cojocaru urmează jocuri test cu CSO Turceni (20 iulie) și SCM Râmnicu Vâlcea (27 iulie).

Altfel, FCU Craiova și Viitorul Pandurii și-au aflat astăzi programul din sezonul regular 2024-2025 de Liga 2, pe care îl puteți vedea AICI.

Concluzii după joc au tras Florin Costea, directorul sportiv al FCU Craiova, și Pedro Mingote, noul antrenor cu portarii al Viitorul Pandurii:

Amicalul dintre FCU Craiova și Viitorul Pandurii a fost transmis în direct de către clubul gazdă:

Foto: Ediție Specială
Video: FCU Craiova

Marius ANGHEL 17 Jul. 2024, 16:21 Liga 2
Pe aceeași temă