Viitorul Pandurii a rămas fără antrenorul pe care l-a avut în ultimii șase ani! A plecat la noua echipă de fotbal din Târgu Jiu

Mircea OGLINDOIU 15 Jul. 2024, 19:20 Liga 2
Viitorul Pandurii a rămas fără antrenorul pe care l-a avut în ultimii șase ani! A plecat la noua echipă de fotbal din Târgu Jiu

După șase sezoane petrecute la Viitorul Pandurii Târgu Jiu, interval în care s-a ocupat de pregătirea portarilor, indiferent de numele antrenorilor principali care s-au perindat la clubul susținut de Nicolae Sarcină, Dorin Hîrsu (51 ani) s-a despărțit de echipa din Liga 2 și s-a alăturat noului proiect fotbalistic de la Târgu Jiu, CSM.

Dorin Hîrsu a lăsat Viitorul Pandurii Târgu Jiu pentru CSM Târgu Jiu

Clubul aflat în subordinea Primăriei Târgu Jiu își înscrie echipă de seniori în sezonul 2024-2025 în Liga 4 Gorj, după ce în ultimii doi ani a activat doar la nivel de copii și juniori.

Astfel, Dorin Hîrsu va deveni ”secundul” lui Mario Găman, antrenor principal luat săptămâna trecută de la Gilortul Târgu Cărbunești, din Liga 3.

”Proiectul pe care mi l-a prezentat directorul clubului, Robert Bălăeț, m-a determinat să accept această colaborare. Cred că putem spera să avem o echipă de seniori la cel mai înalt nivel și acesta este principalul motiv pentru care m-am alăturat acestui proiect.
Voi face tot posibilul ca în acest proiect, contribuția mea la echipa mare, dar și la grupele de juniori, să fie una benefică”, a declarat Hîrsu pentru site-ul celor de la CSM Târgu Jiu.

De-a lungul carierei de portar, Hîrsu a activat la Metalurgistul Sadu (Liga 2), Corvinul Hunedoara (Liga 2), Minerul Motru (Liga 2), Pandurii Târgu Jiu (Liga 2 și Liga 3) sau FC Drobeta (Liga 2).

Dorin Hîrsu, alături de antrenorii pe care Viitorul Pandurii îi avea în lot la începutul anului 2024: Robert Geantă, Dragoș Lupescu, Bogdan Eftimie și Alexandru Krupenschi.

Pedro Mingote i-ar putea lua locul la Viitorul Pandurii

Rămasă fără antrenorul de portari, Viitorul Pandurii Târgu Jiu este la un pas să-l aducă la echipă pe portughezul Pedro Mingote, fost goalkeeper în Liga 1 la Pandurii Târgu Jiu, ASA Târgu Mureș, Universitatea Craiova sau Juventus București.

Miercuri, echipa antrenată de Călin Cojocaru va disputa un nou amical, în deplasare, cu FCU Craiova, iar sâmbătă va întâlni CSO Turceni, echipă care a depus cerere să fie reprimită în Liga 3, după ce a retrogradat sportiv la finele sezonului precedent.

Pedro Mingote (43 de ani) este căsătorit cu o româncă originară din Târgu Jiu și s-a stabilit în Oltenia după ce și-a încheiat cariera de jucător.

Deține o cafenea în centrul municipiului Târgu Jiu, iar ultima dată a evoluat la Internațional Bălești, în Liga 4 Gorj, în martie 2020, chiar înainte ca pandemia Covid-19 să întrerupă toate competițiile sportive din România.

În această vară, Viitorul Pandurii a disputat amicale cu Jiul Rovinari (Liga 4 Gorj), pe care a învins-o cu scorul de 4-0, și cu CS Mioveni, cu care a terminat la egalitate, scor 0-0.

Mircea OGLINDOIU 15 Jul. 2024, 19:20 Liga 2
Pe aceeași temă