Un belgian de la Gloria Bistrița Năsăud, din Liga 3, a șasea achiziție a verii pentru Viitorul Pandurii

Marius ANGHEL 09 Jul. 2024, 19:09 Liga 2
Un belgian de la Gloria Bistrița Năsăud, din Liga 3, a șasea achiziție a verii pentru Viitorul Pandurii

Un belgian în vârstă de 24 de ani, mijlocaș de bandă, stângă sau dreaptă, este a șasea achiziție a verii pentru Viitorul Pandurii.

James Akugbe Amasihohu a semnat cu trupa din Târgu Jiu, după ce în acest an a evoluat pentru Gloria Bistrița Năsăud, în Liga 3.

James Amasihohu a urcat în Liga 2, la Viitorul Pandurii

James Amasihohu a ajuns în România la începutul acestui an, la Gloria Bistrița Năsăud, echipă cu care a câștigat Seria 9 a Ligii 3, însă care a ratat promovarea în Liga 2 în faza finală, fiind învinsă de Unirea Ungheni, a doua clasată în Seria 9 în play-off.

Amasihohu este belgian, a împlinit 24 de ani în data de 4 iulie, iar în cariera sa a mai jucat pentru juniorii de la Anderlecht, KAA Gent, Lierse SK (toate trei din Belgia), Dugopolje (Croația), CD Juventud Sexitana (Spania) și KV Oostende (Belgia), iar la seniori a evoluat pentru Digenis Morfou (Cipru), Pobeda Prilep, FK Skopje (ambele din Macedonia de Nord) și Dikkelvenne (Belgia).

Are deja o mulțime de cluburi pentru care a evoluat, deși are doar 24 de ani.

”Bun venit, James Amasihohu!
Bienvenue, James!

James este un belgian în vârstă de 24 de ani care poate evolua aripă stânga, sau chiar aripă dreapta. Acesta ni se alătură de la CSM Gloria Bistrița, pentru care în partea a doua a sezonului trecut a înscris 4 goluri în 7 partide, și a oferit o pasă decisivă.

De-a lungul carierei el a mai evoluat pentru FK Skopje și Pobeda Prilep (prima ligă din Macedonia, unde a strâns 22 de jocuri și două pase decisive în sezonul 2022-2023), sau Dikkelvenne (Belgia).

James a semnat un contract cu formația noastră valabil până în vara lui 2025.

Îți urăm mult succes, James!!
Bonne chance, James!!”, sună anunțul clubului din Târgu Jiu.

Amasihohu, a șasea achiziție a gorjenilor din Târgu Jiu

Belgianul este a șasea achiziție a oltenilor, care ieri au comunicat alte cinci mutări perfectate în această vară: Flavius Dumbrăvean (fundaș central, 29 de ani, ex ACS Târgu Mureș), Mădălin Sturzu (fundaș dreapta și stânga, 21 ani, ex Phoenix Buziaș), Aurelian Păun (portar, 23 ani, ex Progresul Spartac), Ramon Gașpar (mijlocaș central și lateral, 21 ani, ex Jiul Petroșani) și Pefoura Okom Zacharie (mijlocaș defensiv camerunez, 21 ani, ex Phoenix Buziaș).

Și aceștia, ca și Amasihohu, au semnat un contract valabil pe un sezon.

Zilele trecute, Viitorul Pandurii anunțase prelungirea contractelor cu portarul Dragoș Lupescu, fundașii Claudiu Moisie și Raul Cojocaru și atacantul Patrick Andreaș.

Trupa din Târgu Jiu s-a despărțit, în schimb, de Alexandru Gîrbiță (Corvinul Hunedoara), David Savu (CSM Slatina), Albert Voinea (CSM Unirea Alba Iulia), Arian Mrsulja, Davide Jozic, Denis Brînzan, Robert Geantă, Charles Acolatse, Onni Tiihonen, Dragoș Popa, Ramzi Toure Idrissou, Emanuel Nikpalj și Aziz Njifakue.

Foto: Gloria Bistrița Năsăud și Viitorul Pandurii Târgu Jiu

Marius ANGHEL 09 Jul. 2024, 19:09 Liga 2
Pe aceeași temă