”U” Cluj a câștigat primul amical al perioadei de pregătire. Impresiile lui Erik Lincar și transferurile pregătite pentru săptămâna următoare

Andrei PASCU 25 Jun. 2021, 19:01 Liga 2

Universitatea Cluj a avut ceva probleme în primul meci amical al verii, după reluarea pregătirilor, sub comanda lui Erik Lincar. Nu a trecut atât de ușor de echipa U19 a clubului. A învins cu 3-1, după ce a fost condusă cu 0-1.

La pauză, scorul dintre Universitatea Cluj și Universitatea Cluj U19 a fost egal, 0-0, potrivit site-ului oficial al ardelenilor, FC U Cluj. După ce tinerii de la U19 au marcat în primele minute ale reprizei a doua, seniorii au revenit și au punctat de trei ori. Albert Hofman a înscris primul gol pentru echipa mare, în urma unui corner, iar apoi Cosmin Meșter și Marius Ciobanu și-au trecut și ei numele pe lista marcatorilor.

”U” Cluj, victorie în primul amical din această vară 

Erik Lincar a trimis pe teren toți jucătorii pe care îi are în acest moment la dispoziție. El nu s-a putut baza însă pe doi dintre fotbaliștii semnați recent, Cristian Balgiu și Valentin Alexandru. Chiar dacă au parafat înțelegerile cu Universitatea Cluj, ei așteaptă să le expire contractele cu echipele la care au jucat sezonul trecut, SCM Gloria Buzău, respectiv Dunărea Călărași. Înțelegerile lor se finalizează la finalul lunii iunie.

 

Universitatea Cluj în prima repriză: Andrei Gorcea, Tudor Telcean, Denis Ispas, Carol Taub, Nicolae Pîrvulescu, Alin Văsălie, Victor Dican, Daniel Novac, Andrei Blejdea, Vlad Morar, Albert Voinea.

Universitatea Cluj în repriza a doua: Alexandru Bledea, Laurențiu Rus, Costinel Gugu, Andrei Răuță, Florinel Mitrea, Rareș Scocîlcă, Cosmin Meșter, Septimiu Kolbasz, Marius Ciobanu, Albert Hofman, Dragoș Tescan ( Alexandru Fărăgău 52).

Erik Lincar: ”Pentru mine nu contează rezultatele din amicale, doar cel din primul joc oficial”

Erik Lincar a vorbit despre prima partidă amicală, la finalul confruntării cu ”U” Cluj U19. A fost mulțumit, în mare parte, de joc, scoțând în evidență oboseala acumulată de jucătorii săi în urma pregătirilor intense din ultimul timp, dar și că a fost extrem de cald la ora jocului.

”Chiar am avut șansa să văd mulți jucători tineri și talentați. Venim după opt zile foarte grele de antrenamente, câte două pe zi. Se vede o stare foarte mare de oboseală, dar per total sunt mulțumit de atitudinea și de modul în care s-au comportat băieții, de când am reluat antrenamentele.

Pentru mine nu contează rezultatele din amicale, doar cel din primul joc oficial, iar până la acel moment mă interesează să învețe fiecare ce are de făcut.

Temperatura cred că va fi un adversar și în lunile august, septembrie, octombrie. Pe aceeași temperatură vor juca toate echipele. Trebuie să ne obișnuim și trebuie să avem forța, puterea să trecem peste acest impediment. După 20-23 de minute sunt pauze de hidratare, sunt și în campionat. Mai ales când temperaturile ajung la 35 de grade.

(N.r. – Cum s-a adaptat în Cluj) M-am adaptat repede, îmi place, sunt obișnuit să colind țara în lung și în lat, am fost la multe echipe, în toate zonele țării. Mă simt foarte bine și chiar îmi doresc să obțin rezultate bune cu Universitatea Cluj. Am vorbit cu oameni în vârstă în parc, oameni care vin de 40 de ani și la antrenamente. Se vede că e multă pasiune pentru fotbal”, a declarat Eik Lincar la finalul partidei, pentru FC Universitatea Cluj.

”U” Cluj va mai transfera cel mult patru fotbaliști. Sergio Ribeiro semnează prelungirea 

Cele 10 veniri anunțate de Universitatea Cluj până acum nu vor fi singurele. Săptămâna următoare, ardelenii vor mai face publice încă trei-patru veniri, conform declarațiilor lui Erik Lincar.

La capitolul noutăți pentru sezonul următor, poate fi trecut și Sergio Ribeiro (25 de ani). Portughezului îi expiră contractul cu ”U” Cluj, pe 30 iunie, dar a convenit cu clubul să semneze prelungirea.

”Așteptăm să întregim lotul echipei cu alți jucători, care sper eu vor veni de săptămâna următoare, iar în următoarea perioadă vom începe jocurile amicale cu echipele de Liga 2, gen Unirea Dej săptămâna următoare în weekend. Nu țin foarte mult la jocurile amicale, important e să înțeleagă principiile și ce dorim noi să punem în practică la fiecare joc.

Avem jucătorii semnați, cărora nu li s-a dat drumul, gen Balgiu, gen Vali Alexandru, gen Ribeiro care va veni vineri din Portugalia, și mai suntem în discuții cu trei-patru jucători.

Ribeiro a semnat, din câte am înțeles se întoarce, a fost o negociere purtată pe parcursul unei luni, destul de complicat, dar eu cred că e portughezul de calitate de care noi avem nevoie. Este acomodat în România, e acomodat la U Cluj și zic eu că va avea evoluții foarte bune”, a mai declarat Erik Lincar.

Următorul meci amical al Universității Cluj este programat pe 3 iulie de la ora 11:00, cu Unirea Dej în deplasare.

Foto și video: Universitatea Cluj

Andrei PASCU 25 Jun. 2021, 19:01 Liga 2
Pe aceeași temă