FOTO | ”U” Cluj a făcut spectacol în amicalul cu CS Comunal Șelimbăr. ”Șepcile roșii” s-au distanțat după primele 45 de minute

Autor: Dan HENEGAR Publicat: 07 Jul. 2021, 16:22 Liga 2

În amicalul de lux de la Galtiu, dintre divizionarele secunde “U” Cluj și CS Comunal Șelimbăr, ”șepcile roșii” au făcut spectacol. ”Studenții” au câștigat net, scor 4-0 (3-0), după o partidă în care mereu au avut un plus de vitalitate și viteză, comparativ cu nou-promovata din Sibiu.

”U” Cluj a făcut diferența de la pauză 

Trupa lui Erik Lincar s-a distanțat până la pauză, prin reușitele unor jucător proaspăt transferați. Scorul a fost deschis de masivul atacant Valentin Alexandru în minutul 27, după o acțiune finalizată cu un șut la colțul lung. Pe coordonate similare s-a înscris și majorarea avantajului, reușită de Andrei Blejdea, ce a făcut 2-0 în minutul 31. Același jucător a dus scorul la unul de neprezentare cu o execuție acrobatică din interiorul careului (43).

La reluare, căldura și-a pus amprenta, ritmul a mai scăzut, asta și pe fondul schimbărilor masive din cele două distribuții, scorul final fiind parafat de talentatul junior Albert Hofman (golgheterul echipei Under 19, convocat la România Under 18), cu o execuție pe jos, de la marginea careului (73). Dacă “U” se va pregăti în țară, gruparea din Șelimbăr, proaspăt ajunsă pe a doua scenă, va pleca vineri într-un cantonament centralizat în Turcia (atenție, în viitorul campionat echipa are un milion de euro buget!)

Alba, prezentă la amical

Interferențe numeroase cu fotbalul din Alba, și mai ales cu Unirea Alba Iulia, atât pe teren cât și în tribune, la confruntarea între echipe cu antrenori noi pe băncile tehnice, Erik Lincar, la ”șepcile roșii”, respectiv Eugen Beza (fost jucător la Minaur Zlatna și Unirea Alba Iulia), la nou-promovata din Sibiu. De asemenea, în cele două efective sunt numeroși jucători ce au cochetat cu fotbalul din Alba.

La ”studenți” au fost Victor Dican (fost un sezon la Metalurgistul Cugir, la fel ca Gugu, proaspăta achiziție), desemnat de suporteri cel mai bun jucător al sezonului precedent, și Alexandru Gîț (ex Performanța Ighiu), plus antrenorul Cristinel Pojar.

La CS Comunal Șelimbăr (club format prin preluarea locului de la Viitorul Șelimbăr) legiunea “albaneză” este mult mai numeroasă și îi cuprinde pe Daniel Tătar (din Blaj), Andrei Roșu (originar din Alba Iulia), Daniel Groza (din Daia Română), Adrian Cîrstean (la Metalurgistul Cugir), Cătălin Tineiu sau Andrei Câmpean (ex-Performanța Ighiu), la care se adaugă Daniel Nicula (Gaz Metan Mediaș, testat în acest joc), dar și oficialii Claudiu Furdui, Cătălin Crăciun, Aurelian Rusu (Euro Șpring) sau fostul unirist Ionuț Luca (antrenor la Măgura Cisnădie, proaspăt desființată) – cooptat în staff-ul admistrativ.

Echipele utilizate:

”U” Cluj: Gorcea – Gîț, Gugu, Vomir, Fl. Mitrea, Balgiu, V. Morar, Haită, Ribeiro, Blejdea, Val. Alexandru. După pauză: Micle, An. Răuță, L. Rus, Dican, Văsălie, Novac, Hofman, Voinea, N. Pîrvulescu, Meșter;

CS Comunal Șelimbăr: Vîtcă – Monea, Vișa, Biatoumoussoka Messie (francezo-congolez, venit din Cipru), D. Tătar, Al. Luca, R. Boboc, R. Covaci, Neacșa, Curtean, T. Suciu. După pauză au mai intrat A. Gal, Mateinciuc, A. Cîmpean, Vișa, Natea, Tineiu, Drugă, Giura, D. Nicula, An. Roșu, Cîrstean, Badea, Vecerdea.

Foto: Ziarul Unirea 

 

 

Autor: Dan HENEGAR Publicat: 07 Jul. 2021, 16:22 Liga 2
Pe aceeași temă