VIDEO | Reacția ”la rece” a lui Ianis Zicu, după ce Farul a ratat play-off-ul: ”Mă doare. Și jucătorii sunt afectați.” Ce spune de plecarea de la echipă și analiza primului meci din play-out, cu Ripensia

Răzvan STÎNGĂ 02 Apr. 2021, 13:12 Liga 2
VIDEO | Reacția ”la rece” a lui Ianis Zicu, după ce Farul a ratat play-off-ul: ”Mă doare. Și jucătorii sunt afectați.” Ce spune de plecarea de la echipă și analiza primului meci din play-out, cu Ripensia

Ianis Zicu, antrenorul echipei Farul, a vorbit pentru prima dată despre ratarea obiectivului, accederea în play-off-ul Ligii 2. Constănțenii au fost printre marii perdanți ai finalului de sezon regular, mai ales că au terminat la egalitate de puncte cu ASU Poli, ultima calificată în grupa de promovare.

Ianis Zicu: ”Cred că meritam să fim în primele șase locuri la cum a arătat echipa în acest sezon”

Ambele au avut același punctaj, 25, dar în avantaj s-a aflat formația din Timișoara. Ianis Zicu a analizat cele întâmplate, la rece, la o săptămână de la ratarea obiectivului. El a făcut o retrospectivă a sezonului și a adus în discuție rezultatele înregistrate de Farul în anumite meciuri, cu FK Csikszereda, Ripensia, CSM Slatina sau cel cu U Craiova 1948 SA.

”Din păcate, am terminat la egalitate de puncte cu echipele cu care am avut rezultate mai puțin bune. Nu am avut șansă în multe momente din acest sezon. Nu am reușit să ne îndeplinim obiectivul și lucrul acesta mă apasă, mă doare, și pe mine, și pe jucători, îi văd afectați. Cred că meritam să fim în primele șase locuri la cum a arătat echipa în acest sezon.

Din păcate, nu am reușit acest lucru, dar trebuie să mergem înainte, nu avem ce face, trebuie să încheiem sezonul cu fruntea sus. Să mergem pe această linie, avem cinci meciuri consecutive în care nu am pierdut, este cea mai lungă serie a noastră fără înfrângere în campionat și sper să o continuă în acest play-out, care începe sâmbătă.

A fost o perioadă delicată, grea, pe care am gestionat-o cât am putut de bine și am folosit jucătorii pe care îi aveam la dispoziție. Am pierdut două meciuri în finalul anului trecut, când eram cu 11 jucători, mă refer la partida de acasă cu Miercurea Ciuc și cea de la Ripensia. De acolo, lucrurile s-au complicat un pic și trebuia ca în acest final de campionat să câștigăm un meci dintre cele de la Slatina și Craiova. Nu am reușit la Slatina, unde a fost arbitrajul care a fost, iar la Craiova rezultatul putea să fie în favoarea noastră dacă reușeam să marcăm la ocaziile de pe final.

Dar, până la urmă, aceasta este situația, trebuie să o acceptăm, să fim bărbați, să înțegem că în timpul sezonului, câteodată, trebuie să fim mai concentrați și să facem lucrurile mai responsabil, pentru că niciodată acele momente nu se mai întorc. Și depinzi, așa cum am depins și acum, de un singur punct, pe care dacă l-am fi obținut într-o deplasare sau la un meci pe care l-am pierdut acasă, am fi fost în play-off.

Cu toate astea, trebuie să fim puternici, să câștigăm prima partidă din play-out ca să ne asigurăm prezența în Liga a 2-a și la anul”, a declarat Ianis Zicu, citat de Farul Constanța.

Ianis Zicu: ”Vom vedea ce va decide clubul în continuare și ce urmează” 

Ianis Zicu are și un obiectiv trasat pe moment, la care a ajuns la un acord cu conducerea. Este vorba de salvarea de la retrogradare, dar dacă echipa va continua să joace așa cum a făcut-o până acum, e greu de crezut că va avea emoții din acest punct de vedere.

Antrenorul mai are contract cu Farul până la finalul acestui campionat. El nu a spus clar dacă acesta va fi prelungit sau nu. Pare, într-o oarecare măsură, pregătit să rămână, deși anul trecut preciza că va pleca sigur de la club, dacă obiectivul va fi ratat.

Ianis Zicu a analizat și prima partidă a Farului din play-out-ul Ligii 2, cu Ripensia. Confruntarea e sâmbătă de la ora 11:00, la Constanța.

”Obiectivul este, prima oară, să te salvezi matematic de la retrogradare, pentru că trebuie să fii concentrat. Venim după un obiectiv ratat și este mai greu. Cei care se bat pentru evitarea retrogradării sunt mai concentrați, iar noi trebuie să lăsăm deoparte ceea ce s-a întâmplat și să arătăm că suntem fotbaliști, suntem jucători care ne dorim mai mult. Noi, ca antrenori, trebuie să fim capabili să-i motivăm pe jucători pentru că lucrul acesta trebuie să primeze în acest moment.

(N.r. – despre jocul cu Ripensia) Nu cred că trebuie să ne luăm revanșa, ci trebuie să câștigăm pentru a fi liniștiți în următoarele cinci partide. Jucăm cu echipa care se află pe loc de baraj, sunt 10 puncte între noi și ei. Dacă vom câștiga, vor fi 13 puncte, cu alte 15 rămase în joc, și cred că atunci lucrurile vor fi sută la sută rezolvate.

(N.r. – cu privire la situația sa) Deocamdată, ne dorim să îndeplinim acest obiectiv și voi folosi echipa cea mai bună. Nu mi-am făcut încă planuri de viitor, o să vedem ce urmează. Contractul meu expiră în această vară, până atunci sunt obligat să dau tot ce am mai bun pentru această echipă și vom vedea ce va decide clubul în continuare și ce urmează”, a încheiat Ianis Zicu.

Farul începe de pe primul loc grupa de retrogradare 

Farul face parte din Grupa A a play-out-ului, alături de Metaloglobus, Universitatea Cluj, Fotbal Comuna Recea, Ripensia, CSM Slatina și Pandurii.

Va începe turneul de pe primul loc, cu 32 de puncte, cu 10 peste locul 5, Ripensia. Poziția respectivă, pe care sunt timișorenii, duce în barajul de menținere în Liga 2.

Foto: Leczki Jozsi / Mediafax Foto
Video: Farul Constanța

Răzvan STÎNGĂ 02 Apr. 2021, 13:12 Liga 2
Pe aceeași temă