Petrolul împrumută de la Astra! Romario Moise lasă pielea de ”drac negru” pentru cea de ”lup galben”

Marius ANGHEL 13 Jan. 2021, 19:45 Liga 2

Petrolul a bătut palma și cu Romario Moise (24 de ani), un mijlocaș originar din Ploiești, însă care a crescut la Astra. Chiar de la formația din Liga 1 vine sub formă de împrumut până la finalul campionatului din care s-au scurs 15 etape.

În sezonul trecut, Moise a evoluat tot în Liga 2, la UTA, club unde a fost jucător de bază și pentru care a marcat goluri importante. Arădenii și l-au dorit pe mijlocaș inclusiv în Liga 1, jucătorul nu a câștigat însă litigiul pe care i-l intentase Astrei, astfel că a fost nevoit să revină la clubul plecat din Ploiești pentru a juca pe teren propriu la Giurgiu.

Romario Moise a promovat cu UTA în Liga 1 în sezonul trecut

În acest sezon, Romario Moise a jucat în 13 meciuri de Liga 1 pentru Astra, doar de patru ori intrând ca titular, partide în care a și fost înlocuit. A strâns în total 487 de minute pe teren.

În sezonul trecut, după 3 meciuri disputate pentru Astra a fost împrumutat în Liga 2 la UTA, unde în 22 de meciuri (20 ca titular) a marcat 8 goluri, fiind printre golgheterii echipei arădene.

Cel mai bun sezon la Astra l-a avut în ediția 2017/2018 a Ligii 1, cu 23 de meciuri și 4 goluri. Și în 2018/2019 s-a mișcat bine, cu 21 de partide bifate și 2 goluri reușite.

  • Pe când evolua la Ploiești și era rivala Petrolului, suporterii echipei din cartierul 9 Mai erau numiți ”dracii negri”. În schimb, fanii Petrolului sunt cunoscuți ca ”lupii galbeni”. Exagerând puțin, putem spune acum că Moise a lăsat ”dracii negri” pentru ”lupii galbeni”.

Petrolul: ”Am ajuns la un acord pentru împrumutul mijlocașului Romario Moise”

Romario Moise are în total 70 de meciuri și 6 goluri marcate pentru Astra în Liga 1, iar acum trece la Petrolul, urmând să joace pentru prima dată pentru echipa emblemă a orașului Ploiești.

”FC Petrolul Ploiești a ajuns la un acord pentru împrumutul mijlocașului Romario Moise, jucătorul Astrei Giurgiu urmând să evolueză, până la finalul acestei stagiuni, pentru echipa noastră.

Născut la Ploiești, Moise (24 ani) a bifat 13 apariții în actualul sezon al Ligii I, asta după ce, în campionatul trecut, a fost adversarul „lupilor”, punând umărul la promovarea arădenilor de la UTA, pentru care a marcat 8 goluri în cele 22 de meciuri jucate în ediția 2019-2020 a eșalonului secund.

În total, Moise are 70 de partide disputate și șase goluri marcate la nivel de primă ligă, toate pentru Astra Giurgiu.

Bun venit, Romario Moise!”, a anunțat Petrolul.

În această iarnă, Petrolul i-a mai adus până acum pe Silviu Pană (mijlocaș, 29 de ani), Ștefan Bărboianu (fundaș, 33 de ani), ambii foști la Turris Oltul Turnu Măgurele, Vlad Mitrea (mijlocaș, 19 ani), împrumutat de la Sepsi OSK Sfântu Gheorghe, Sergiu Arnăutu (atacant, 30 de ani), fost la Concordia Chiajna, și pe Viorel Lică (fundaș, 25 de ani), fost la Farul Constanța.

Marius ANGHEL 13 Jan. 2021, 19:45 Liga 2
Pe aceeași temă