VIDEO | Ovidiu Burcă și-a spus părerea despre noul antrenor de la Rapid: ”Miță este o voce a tribunei, o voce a suporterilor.” Cum comentează discursul interimarului după eșecul cu CS Mioveni, ce simt suporterii și explicația pentru rezultatele dezastruoase: ”Nu poți, an de an, să faci asta”

Marius ANGHEL 05 Nov. 2020, 13:06 Liga 2

Ovidiu Burcă (40 de ani), director tehnic al Academiei Rapid și, totodată, antrenorul echipei U19 a clubului giuleștean, a vorbit, în cadrul ediției din 5 noiembrie a ProSport LIVE, despre antrenorul interimar Mihai Iosif și despre situația actuală a clubului.

Iosif a fost numit în această funcție după demiterea lui Adrian Iencsi, iar până acum a condus un singur meci de pe bancă la prima echipă, eșecul rușinos de acasă cu CS Mioveni, scor 0-3, care vine după un 0-5 cu U Craiova 1948 SA, în campionat, și 2-3, după prelungiri, cu Progresul Spartac, în Cupa României.

Ovidiu Burcă, despre noul antrenor al lui Rapid, Mihai Iosif: ”Este o voce a tribunei, este o voce a suporterilor, dincolo de a fi antrenor”

Ovidiu Burcă, fost președinte al Rapidului, îi ia apărarea lui Mihai Iosif și consideră că este normală reacția dură a suporterilor la adresa echipei. Discursul antrenorului interimar după eșecum cu CS Mioveni îl vede ca pe o ”imagine a dezolării și a deznădejdii prin care trece suporterul rapidist în acest moment”.

”Îl știu foarte bine, fiindcă alături de el am început proiectul ăsta, pentru că el avea o grupă de juniori și la momentul în care am început cu Academia Rapid eram nevoiți să avem două grupe de juniori, iar una a fost a lui. Miță este unul dintre rapidiștii veritabili care au rămas în acest proiect. De la 7 ani este la Rapid, a trecut pe la toate grupele de vârstă. El este o voce a tribunei, este o voce a suporterilor, dincolo de a fi antrenor. El simte foarte tare și… eu îl înțeleg, pentru că el vine de acolo, el simte tricoul și simte clubul ăsta.

Suporterul rapidist trece printr-un moment foarte complicat, este dezamăgit. În principal pentru ratarea promovării din sezonul trecut. A fost o dezamăgire groaznică pentru toți. Toată lumea și-a pus enorm de multe speranțe, în frunte cu mine, și am simțit și eu că ducea această ratare a promovării foarte multă lume a fost foarte dezamăgită.

Apoi a început acest sezon, cu foarte multe schimbări, cu foarte multe lucruri noi și oamenii își pierd răbdarea. Asta este situația. Clubul nu trece prin momente bune la nivelul primei echipe, pentru că la nivelul echipei a doua lucrurile este în regulă, copiii ăștia care au promovat sunt ok, au început să joace, să facă și rezultate și, ușor – ușor, încep să arate și ei a fotbaliști (n.r. – Rapid 2 nu a promovat, ci a fost înscrisă automat în Liga 3, fiindcă FRF permite acest lucru cluburilor din Liga 1 și 2 care vor satelit la acest nivel. După opt etape din acest sezon, Rapid 2 e pe locul 8 din 10 în Seria a 4-a, cu 7 puncte, în care lider autoritar este Steaua, 22 puncte). La nivel de academie lucrurile sunt la fel, în regulă. Însă, din păcate, locomotiva, echipa de seniori, cea care trebuie să tragă clubul înainte, acolo lucrurile nu se întâmplă așa cum ei și-ar dori și toată lumea știe modul în care suferă suporterul rapidist. Clubul trece printr-un moment dificil din punctul ăsta de vedere.

Iar declarația lui Miță este o imagine a dezolării și a deznădejdii prin care trece suporterul rapidist în acest moment”, a spus Ovidiu Burcă la ProSport LIVE.

https://www.youtube.com/watch?v=QT2CzNkK9bk

Ovidiu Burcă, despre problemele Rapidului: ”Nu poți, an de an, dacă schimbi foarte mulți jucători, te întorc de la punctul de la care ai pornit cu un an înainte”

Fostul președinte al Rapidului a spus și ceea ce crede că a adus rezultatele dezastruoase de la Rapid din ultima lună. Burcă e de părere că nu se poate construi nimic dacă la fiecare început de sezon se ia totul aproape de la zero, cu noi jucători.

”Valoarea este ceva foarte relativ. Anul trecut începusem să construim niște lucruri, începusem să se construiască niște relații de joc. E greu să aduci 10-11 fotbaliști, jucători de fotbal, și în două-trei luni lucrurile să funcționeze foarte bine. Și anul trecut am avut aceleași probleme, am avut aceste fluctuații de formă incredibile. Tocmai pentru că lucrurile trebuie să aibă continuitate. Un grup, ca să simt, să aibă aceleași valori, să aibă aceeași filosofie de joc, să aibă aceleași idealuri, trebuie să treacă printr-un proces de maturizare. Nu poți, an de an, dacă schimbi foarte mulți jucători, te întorc de la punctul de la care ai pornit cu un an înainte. Nu știu dacă lotul de anul ăsta e mai slab decât cel de anul trecut, însă, în momentul în care s-au făcut anumite schimbări, te întorci, oarecum, de la punctul de la care ai pornit anul trecut”, a spus Ovidiu Burcă la ProSport LIVE.

Rapid, eșecuri rușinoase în ultimele meciuri și ajunsă pe locul 12 în Liga 2

În ultimele șase meciuri, Rapid a câștigat unul singur și a suferit mai multe înfrângeri rușinoase. Aici intră eșecurile cu Fotbal Comuna Recea (1-2), cu U Craiova 1948 SA (0-5) și eliminarea din Cupa României în fața Progresului Spartac (2-3 după prelungiri). Nici diferența de scor din meciul cu CS Mioveni, 0-3, nu este prea demnă de Rapid.

Fiindcă în etapa a 10-a nu a jucat, iar meciul cu ”U” Cluj a fost reprogramat, Rapid a căzut pe locul 12 în Liga 2, cu 13 puncte acumulate în opt meciuri.În etapa a 11-a, formația giuleșteană joacă pe ”Ilie Oană”, vineri, de la ora 19:00, cu marea rivală Petrolul.

https://www.youtube.com/watch?v=WaDjAtifzic

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-burca-dezvaluiri-despre-problemele-pe-care-le-intampina-la-echipa-de-juniori-a-rapidului-pe-care-o-antreneaza-ce-se-intampla-acum-in-fotbal-e-o-consecinta-19155539

https://liga2.prosport.ro/seria-1/noi-dezvaluiri-despre-modul-in-care-victor-angelescu-se-implica-la-rapid-se-baga-sa-faca-tactica-primul-11-niciodata-nu-vor-avea-rezultate-19155854

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mircea-bornescu-o-vede-favorita-pe-petrolul-in-primvs-derby-rapid-a-dezamagit-si-nu-stiu-care-sunt-motivele-pentru-ca-nu-au-o-echipa-chiar-atat-de-rea-cel-deranj-19155987

https://liga2.prosport.ro/seria-1/mihai-iosif-surprinde-si-e-pregatit-sa-conduca-rapidul-tot-sezonul-vrea-sa-indeplineasca-obiectivul-echipei-depinde-ce-vrea-conducerea-avem-lot-de-primele-sase-19155654

Marius ANGHEL 05 Nov. 2020, 13:06 Liga 2
Pe aceeași temă