Ovidiu Burcă a plecat primul de la Rapid, după ratarea promovării: ”Povestea trebuie să continue! Simt că e momentul să fac un pas în spate. Au fost trei ani dificili”. Antrenorul Dan Alexa și președintele Daniel Pancu ar putea să-l urmeze

Andrei PASCU 08 Aug. 2020, 12:55 Liga 2
Ovidiu Burcă a plecat primul de la Rapid, după ratarea promovării: ”Povestea trebuie să continue! Simt că e momentul să fac un pas în spate. Au fost trei ani dificili”. Antrenorul Dan Alexa și președintele Daniel Pancu ar putea să-l urmeze

Ovidiu Burcă a decis să plece de la Rapid, după ce s-a ratat promovarea în Liga 1. După ce s-a aflat că președintele Daniel Pancu și antrenorul Dan Alexa sunt pregătiți să spună ”la revedere” giuleștenilor, Burcă și-a anunțat despărțirea de echipa la care a fost angajat în ultimii trei ani. Le-a mulțumit, cu o postare pe contul personal de Facebook, celor din conducere pentru spirjinul arătat în această perioadă, dar a precizat că nu se mai simte în stare să transmită un suflu proaspăt.

Ovidiu Burcă: ”Simt că e momentul să fac un pas în spate. Au fost trei ani dificili”

Ovidiu Burcă nu are vreun regret cu privire la deciziile pe care le-a luat la Rapid. A încercat, după cum a scris în mesaj, tot timpul să își pună cunoștințele însușite în timp în practică și că a vrut binele clubului. Rapid a ratat promovarea în Liga 1 în acest sezon, terminând play-off-ul din Liga 2 pe locul 5, penultimul.

Povestea trebuie să continue!

Simt că e momentul să fac un pas în spate. Au fost 3 ani dificili în care m-am dedicat total acestui proiect. Nu a existat zi în tot acest timp fără să-mi dedic toate cunoștiințele și toată pasiunea mea pentru fotbal renașterii Rapidului. Din păcate, ratarea promovării a produs multă dezamăgire în rândul suflării rapidiste, dar mai presus de toți mie. Nu am entuziasmul și energia pe care să le transmit într-un timp atât de scurt echipei. E timpul să vină alți oameni care să creadă în acest proiect și să încerce să readucă echipa în prima liga.

Vreau să mulțumesc oamenilor care au susținut acest proiect, lui Andrei, Victor și Dan. Sunt obligați să meargă mai departe oricât de dificil li s-ar părea. Rapidul înseamnă suferință. Știu că nu le este ușor însă au capacitatea să o ia de la capăt, au forța materială, spirituală și viziunea să meargă înainte. Suporterii trebuie să fie convinși de asta și să le asigure sprijinul lor necondiționat. Împreună vor reuși. Doar împreună.

Pentru mine a fost o onoare și o mândrie să fac parte din familia Rapid! Am conștiința împăcată că am dat absolut totul pentru această cauză. Sunt liniștit și împăcat. Voi rămâne dedicat principiilor și valorilor mele de viață indiferent cat îmi va fi de greu. E momentul unor schimbări și unor noi provocări în viață mea. Le mulțumesc tuturor celor care mi au fost alături în acest capitol al vieții mele dar și celor care m-au criticat. Și unii și alții mi au dat forță și m-au inspirat.

Mulțumesc Rapidului pentru oportunitatea imensă de face parte din istoria sa”, a scris Ovidiu Burcă pe pagina de Facebook.

Rapid poate rămâne zilele următoare fără președintele Daniel Pancu și fără antrenorul Dan Alexa 

Daniel Pancu ar putea pleca, la rândul său, din funcția de președinte al Rapidului, după ce s-a ratat promovarea în Liga 1. După cum a spus, are mai multe oferte pentru postul de antrenor și e decis să se întoarcă în funcția la care a renunțat în iunie, când a lăsat banca tehnică a Rapidului și a acceptat oferta de președinte. Pancu a făcut publice și ofertele pe care le are. Există interes dintr-o ligă secundă, dintr-o țară mai puternică fotbalistic decât România, dar și din Liga 1.

Pancu a discutat cu finanțatorul Victor Angelescu, căruia i-a cerut permisiunea să îl lase să plece. A și primit-o, astfel că acum poate negocia cu orice club îi dorește semnătura. ProSport a aflat că fostul atacant este dorit ”principal” la Poli Iași, de unde Mircea Rednic a plecat. Costel Enache și Dorin Goian sunt ”rivalii” lui Pancu pentru numirea în funcție.

Mai mult, tot din informațiile ProSport, oameni din interiorul clubului susțin că Dan Alexa le-ar fi urat deja baftă și le-ar fi mulțumit pentru colaborare jucătorilor. La finalul meciului cu Turris Oltul, Alexa își asuma eșecul ratării obiectivului și spunea că nu știe dacă va continua sau nu la formația giuleșteană. Luni, 10 august, e programată reunirea lotului, iar până atunci Dan Alexa mai are timp de gândire. Totuși, sursele ProSport susțin că acesta ar continua cu condiția în care i se va permite restructurarea lotului în vederea noului sezon, care va începe la finalul acestei luni.

La data de 13 august vor expira contractele mai multor jucători importanți, printre aceștia numărându-se nume ca Facundo Mallo, Alexandru Iacob, Brighton Labeau sau Facundo Piriz, ultimul fiind oricum exclus din lot de Dan Alexa.

Foto: FC Rapid 1923 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dan-alexa-sanctionat-de-frf-dupa-incidentele-de-la-finalul-meciului-cu-uta-cand-antrenorul-s-a-batut-cu-suporterii-aradeni-batrana-doamna-n-a-scapat-nici-ea-19143047

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-pancu-pe-lista-scurta-a-echipei-poli-iasi-de-a-l-inlocuit-pe-mircea-rednic-costel-enache-si-dorin-goian-sunt-rivalii-presedintelui-rapidului-19142969

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primii-doi-jucatori-care-se-despart-de-rapid-dupa-ratarea-promorarii-va-multumim-baieti-cine-mai-are-contract-cu-giulestenii-19142933

https://liga2.prosport.ro/seria-1/viorel-moldovan-saluta-decizia-trecerii-ligii-1-la-16-competitoare-si-tine-pumnii-fostei-sale-echipe-la-barajul-cu-cs-mioveni-o-vad-favorita-pe-chindia-mesajul-pentru-rapid-si-petr-19142928

 

 

 

Andrei PASCU 08 Aug. 2020, 12:55 Liga 2
Pe aceeași temă