Rapid se face de râs și cu CS Mioveni! Argeșenii au înscris contra giuleștenilor câte goluri dăduseră în precedentele opt meciuri din acest sezon

Marius ANGHEL 29 Oct. 2020, 20:20 Liga 2

CS Mioveni și-a luat revanșa în fața Rapidului după eșecul drastic suferit în sezonul trecut pe teren propriu, acel 1-5 din tur. Argeșenii au trecut cu 3-0 de formația alb-vișinie, la Buftea, în meciul restanță din etapa a 8-a a Ligii 2. Alexandru Pelici revine cu o victorie pe banca Mioveniului, în timp ce interimarul Mihai Iosif are parte de un rezultat urât la debutul său pe banca Rapidului.

Ișfan, Garutti și Negruț au înscrie golurile Mioveniului cu Rapid

Într-o primă repriză în care singurul șut cadrat pe poartă l-a avut în minutul de prelungiri, Rapid a intrat la vestiar cu 0-1, după ce Mihai Ișfan a înscris în minutul 22 la o fază creată de Rusu și la care Massaro a pasat cu călcâiul.

În partea a doua, giuleștenii au reacționat cu un șut al lui Drăghiceanu (51) din colțul careului, în timp ce la un corner la care Drăghia a rămas lipit pe linie, Gomez Garutti (55) a înscris cu capul din 2 metri. Manole (65) își putea readuce echipa în meci dacă din 6 metri nu relua direct în adversar, în timp ce celălalt fundaș central, Dandea (68), a gafat cu o reluare cu capul spre propriul portar, Rusu a interceptat și Drăghia a faultat. Sergiu Negruț (69) a transformat cu siguranță din penalty-ul, pe cetrul porții, iar CS Mioveni înscria contra Rapidului cât o făcuse și în precedentele opt jocuri din acest sezon, adică de trei ori.

CS Mioveni a înscris cu Rapid câte goluri dăduse în precedentele opt meciuri din acest sezon de Liga 2

Și arbitrului și s-a făcut milă de Rapid, fiindcă a arătat doar două minute de prelungiri într-o repriză în care s-au făcut nouă schimbări. Jocul s-a terminat cu succesul cu 3-0 pentru CS Mioveni și Rapid înregistrează o nouă umilință într-un interval puțin mai mare de o lună.

Cu 13 puncte acumulate în nouă meciuri, CS Mioveni urcă pe locul 10 în urma acestei restanțe, cu golaveraj 6-3. Tot 13 puncte are și Rapid, care cade pe poziția a 11-a, cu golaveraj 14-15.

Etapa viitoare a Ligii 2, a 10-a, CS Mioveni joacă duminică, 1 noiembrie, de la ora 11:30, în deplasare la Farul Constanța. Rapid are următorul joc luni, 2 noiembrie, de la ora 18:00, tot la Buftea, cu ”U” Cluj. Partida ar putea fi însă amânată, fiindcă la trupa ardeleană este focar de COVID-19.


Meciul Rapid – CS Mioveni, care inițial trebuia să aibă loc la data de 15 octombrie, se va disputa astăzi, de la ora 18:30, pe terenul de iarbă al Centrului Național de Fotbal de la Buftea. Jocul este o restanță din etapa a 8-a a Ligii 2 și la momentul primei programări nu a avut loc din cauza focarului de COVID-19 de la echipa giuleșteană antrenată pe atunci de Adrian Iencsi.

Atât Rapid, cât și CS Mioveni au renunțat în această săptămână la antrenorii principali cu care au început sezonul. Giuleștenii nu mai continuă cu Adrian Iencsi și l-au numit ca interimar pe Mihai Iosif, antrenorul principal al echipei secunde a clubului, iar argeșenii l-au numit pe Alexandru Pelici în locul lui Claudiu Niculescu.

Rapid l-a demis pe Adrian Iencsi și e condusă de interimarul Mihai Iosif. ”Discursul este același: atitudine, atitudine, atitudine!”

De la data inițială la care trebuia să joace cu CS Mioveni, Rapid a ieșit din izolarea impusă după ce mai mulți jucători și membri ai staffului tehnic, printre care și Iencsi, au fost descoperiți pozitivi la COVID-19 și a mai disputat un meci, cu Progresul Spartac, în turul 4 al Cupei României, pe care l-a pierdut în prelungiri, cu 2-3. La o săptămână distanță de la acest rezultat rușinos în fața echipe de Liga 3, conducerea clubului a anunțat că Adrian Iencsi nu mai e dorit ca antrenor, că rezilierea încă nu s-a produs și că antrenor interimar este Mihai Iosif.

Eșecurile cu ”FC U” Craiova (0-5) și Progresul Spartac (2-3, după prelungiri) au fost rezultatele care au nemulțumit șefii Rapidului și care au dus la îndepărtarea lui Iencsi.

Între timp, Rapid nu mai are infectați cu COVID-19, astfel că are toți jucătorii disponibili pentru acest meci cu CS Mioveni. Cu o excepție. Căpitanul Ionuț Voicu a suferit o leziune la coapsa dreaptă la meciul cu Progresul Spartac și nu poate evolua acum.

”Scopul nostru este 100 la sută promovarea, la Rapid trebuie să ai o mentalitate de învingător și să joci cu sufletul, e un club aparte. Nu am stat în mijlocul lor foarte mult și sper să descopăr în scurt timp ce le lipsește. Discursul la Rapid este același: atitudine, atitudine, atitudine! Ne strângem mâna dacă nu respectă asta. Înseamnă că nu poate să fie în familia noastră.
E un vis împlinit să antrenez Rapid. Acum trei luni a murit mama mea și nu am apucat, iar în urmă cu trei ani a murit tatăl meu, atunci când a promovat cu Dan Alexa, așa că o să dau totul pentru ei. Niciunul nu a apucat să vadă. Sper să vadă de acolo de sus”, a spus Mihai Iosif în cadrul emisiunii ProSport LIVE, despre șansa de a fi interimar la Rapid.

CS Mioveni s-a despărțit de Claudiu Niculescu și l-a instalat în funcție pe Alexandru Pelici

CS Mioveni a mai jucat de la data la care trebuia să întâlnească Rapid două meciuri. În Cupa României a pierdut cu 1-0 la Concordia Chiajna, iar în etapa a 8-a a cedat cu 0-1, pe teren propriu, cu ”U” Cluj.

După aceste rezultatele, la fel de modeste precum celelalte înregistrate în acest început de sezon, conducerea CS Mioveni a decis să renunțe la serviciile antrenorului Claudiu Niculescu. La scurt timp, în mai puțin de o zi, s-a ajuns și la un acord cu noul antrenor. Acesta este Alexandru Pelici, cel care de curând demisiona de la CSM Reșița.

Pelici a efectuat ieri testul de COVID-19 și era în așteptarea rezultatului pentru a vedea dacă poate sau nu lua loc pe banca tehnică la meciul restant cu Rapid.

Rapid stă bine la meciurile de acasă, CS Mioveni joacă bine în deplasare

În acest sezon, Rapid are numai rezultate pozitive pe teren propriu, fie în Regie sau la Buftea. A câștigat cu Pandurii (2-1) și Concordia (4-2) și a remizat cu Turris Oltul (1-1).

CS Mioveni stă, în schimb, mult mai bine la jocurile din deplasare. În patru partide are două remize (0-0 cu ASU Poli și Unirea Slobozia) și două victorii (2-1 cu Pandurii și 1-0 cu Concordia).

În șapte meciuri disputate până acum, Rapid ocupă locul 10, cu 13 puncte și cu un golaveraj 14-12. CS Mioveni are opt partide jucate, e pe locul 12, cu 10 puncte și golaveraj 3-3. Argeșenii au cel mai slab atac în acest sezon, dar și cea mai bună defensivă.

Andrei Chivulete arbitrează Rapid – CS Mioveni

În sezonul trecut, Rapid și CS Mioveni s-au întâlnit de două ori, de fiecare dată pe stadionul Orășenesc. În sezonul regular, giuleștenii s-au impus cu un nemilos 5-1, apoi campionatul a fost suspendat din cauza pandemiei, iar în play-off-ul de promovare cele două echipe au remizat la scorul de 0-0.

Ambele formații au făcut schimbări importante în cadrul lotului de jucători, printre acestea aflându-se și câte un fotbalist din tabărea cealaltă. La Mioveni a trecut fundașul Alexandru Iacob, iar la Rapid a revenit mijlocașul Raul Costin.

Partida de astăzi, care are loc de la ora 18:30, pe stadionul CNAF Buftea iarbă (Buftea – Ilfov), va fi arbitrată de centralul Andrei Florin Chivulete (Bucureşti) și asistenții Adrian Popescu (Craiova) și Vlad Bârleanu (Bucureşti). Rezervă este Bogdan Dumitrache (Bucureşti), iar observatori au fost delegați Adrian Comănescu (Râmnicu Vâlcea) și Adrian Petre (Buzău).

TOATE REZULTATELE etapei a 8-a sunt AICI

COMENTARIUL LIVE:

Rapid: Drăghia (cpt.) – Jorza (D. Benzar 76′), Dandea, Bg. Manole, Goge – Sefer (Fica 84′), R. Lazăr, Pănoiu (Mocioacă 46′) – Drăghiceanu (Țîră 60′), Ad. Bălan, Hlistei (Al. Dulca 76′)
Rezerve neutilizate: Ciuculescu – R. Crișan, R. Costin, Leasă
Antrenor interimar: Mihai Iosif

CS Mioveni: Ius. Popescu – Oancea, Al. Iacob (Gherghe 84′), Garutti, Burnea (cpt.) – Sz. Vereș, M. Chindriș (Rădescu 77′) – Ișfan (D. Toma 77′), Massaro (Sg. Negruț 62′), C-tin. Șerban (Mar 77′) – Bg. Rusu
Rezerve neutilizate: Val. Sima – Trașcu, Coșereanu, Velbrum
Antrenor: Alexandru Pelici

Min 90+2 Final de partidă. CS Mioveni câștigă cu 3-0 meciul restant din etapa a 8-a a Ligii 2 cu Rapid și egalează formația giuleșteană la puncte, dar o devansează la golaveraj
Min 90 + Meciul e prelungit cu doar două minute, deși s-au făcut nouă schimbări în repriza secundă. Arbitrul are milă de Rapid
Min 85 Rusu preia în careu și trage către colțul lung, înspre stânga, însă Lazăr intră prin alunecare și deviază mingea cât să se duce pe lângă poartă. Dacă n-ar fi fost deviată, cel mai probabil mergea în vinclu, iar Drăghia era într-o situație grea
Min 84 Ultima schimbare și la Rapid. Iese Antonio Sefer și intră Alin Fica
Min 84 Ultima schimbare la CS Mioveni. Iese Alexandru Iacob și intră Robert Gherghe
Min 83 Lazăr preia la 20 de metri central, așează în dreapta și trage pe poartă, fără probleme pentru Popescu
Min 81 Negruț pasează cu călcâiul, Rădescu trage din 18 metri central pe lângă bara din stânga
Min 77 Triplă schimbare la CS Mioveni. Intră Adrian Mar, Daniel Toma și Ionuț Rădescu și ies Constantin Șerban, Mihai Ișfan și Marius Chindriș
Min 76 Ies arădenii din lotul Rapidului, Cătălin Hlistei și Amir Jorza, și intră Alexandru Dulca și Daniel Benzar
Min 75 Hlistei bate înalt, pe bara a doua, o lovitură liberă de la 25 de metri lateral stânga, Popescu se înalță peste toți și reține fără probleme la 6 metri de poartă
CS Mioveni a înscris în acest meci cât a făcut-o în precedentele opt jocuri din acest sezon de Liga 2. Acum are golaveraj 6-3, după ce la startul partidei avea 3-3
Min 73 Hlistei preia în stânga careului, își așează mingea cu vârful ghetei, fentează adversarul din fața sa și trage mult pe lângă colțul lung

Min 69 0-3 Sergiu Negruț înscrie pe centrul porții, sus, cu Drăghia sărit în partea sa dreaptă. CS Mioveni ridică scorul la proporții de neprezentare
Min 68 Dandea sare mai sus în propriul careu la un duel aerian cu Rusu, dar deviază cu capul pe spate pentru ca Drăghia să prindă. Rusu e mai rapid, interceptează mingea, o ridică de lângă goalkeeper, care îi dă peste picioare și arbitrul acordă penalty
Min 65 După o centrare dintr-un corner de pe dreapta, mingea e deviată de la prima bară, Manole se trezește cu balonul la 6 metri central, pune latul, însă trimite direct în Burnea, aflat în fața sa, cu spatele
Min 62 Pelici mută și el în ofensivă. Iese Davide Massaro și intră Sergiu Negruț
Min 60 O nouă schimbare la Rapid. Iese Marian Drăghiceanu și intră Cătălin Țîră

Min 55 0-2 Centrare din cornerul din dreapta este reluată din 2 metri, cu capul, de Guilherme Gomes Garutti, care a înălțat fără probleme dintr-un grup de jucători. Drăghia a rămas nemișcat pe linie la această fază fixă
Min 55 Rusu pătrunde în careu pe stânga, centrează lobat pe bara a doua, unde urmărește Ișfan, însă acolo e și Goge, care respinge cu pieptul în corner
Min 52 Massaro avansează pe centru, ajunge la 18 de metri, de unde trage dezastruos, ca la rugby, mult peste poartă
Min 51 Drăghiceanu are o acțiune în vitează în dreapta, trage puternic cu stângul din colțul careului, pe jos, la prima bară, însă Iustin Popescu reține fără probleme
Min 46 S-a reluat meciul de la Buftea
Min 46 Interimarul Rapidului mută la pauză. Iese Ștefan Pănoiu și intră Vlad Mocioacă. Mocioacă trece fundaș dreapta și Jorza urcă la mijloc
Min 45+1 Pauză la Buftea. CS Mioveni conduce cu 1-0 în meciul cu Rapid, după golul lui Mihai Ișfan din minutul 22. Au fost puține faze de poartă până acum, giuleștenii având primul șut cadrat abia la ultima fază a reprizei
Min 45+1 Sefer trage pe poartă, moale, din afara careului și Popescu reține fără probleme. Arbitrul fluieră de pauză

Min 43 Rapid are posesia, are aproape toți jucătorii în jumătatea adversă, însă ocaziile lipsesc cu desăvârșire. Giuleștenii nu au niciun șut pe poartă până acum
CS Mioveni a înscris al patrulea ei gol în acest sezon de Liga 2 în care are nouă meciuri, incluzându-l și pe acesta cu Rapid. Argeșenii au reușit să le mai dea gol doar celor de la Pandurii (2-1) și Concordia Chiajna (1-0). Chiar și cu acest gol, CS Mioveni are cel mai slab atac din Liga 2, fiind la egalitate cu CSM Reșița în acest moment.
După înfrângerea cu Progresul Spartac, jucătorii Rapidului au fost ironizați de suporteri, fiind comparați cu niște verze
În primul ”11” al Rapidului în meciul de azi se află patru jucători care au avut recent COVID-19: Virgil Drăghia, Rareș Lazăr, Ștefan Pănoiu și Cătălin Hlistei. Și Rareș Ilie s-a vindecat între timp, dar acesta nu este în lotul de 20 la partida cu CS Mioveni.
Rapid riscă să nu joace în etapa a 10-a, fiindcă la ”U” Cluj e focar de COVID-19. În funcție de rezultatele retestării clujenilor, aceștia vor cere sau nu amânarea meciului programat luni, de la ora 18:00, tot la Buftea
Min 25 Ajuns într-o poziție nesfecifică lui, în flancul drept, Hlistei trage de la 25 de metri la colțul scurt, însă o face direct în plasa laterală, în exterior. Popescu a avut ceva emoții

Min 24 Ișfan intervine perfect în fața lui Goge în careu, fundașul plonjează, simulând un penalty, însă arbitrul nu se lasă păcălit și lasă jocul să continue
Min 22 0-1 Rusu avansează în flancul stâng, centrează în centru, unde Massaro fentează cei trei fundași care îl țin, pasează însă cu călcâiul înapoi pentru Mihai Ișfan, acesta preia și trage din fața careului, ușor lateral dreapta, către colțul lung, peste Drăghia

Min 16 Massaro primește cu călcâiul, avansează în viteză în flancul stâng, pătrunde în careu și trage plasat, pe jos, din 12 metri, către colțul lung. Mingea trece pe lângă Drăghia, însă și pe lângă bară
Min 10 Rapid s-a instalat în jumătatea adversă, presează, însă nu pune deloc în pericol poarta adversă
CS Mioveni este condusă de pe banca tehnică de noul antrenor principal, Alexandru Pelici, instalat ieri și a cărui testare împotriva COVID-19 a adus astăzi un rezultate negativ
Min 1 La o greșeală între fundașii centrali ai Rapidului, care s-au lovit în încercarea de a degaja, din Dandea mingea sare la Rusu, care trage de la 30 de metri, pe jos, dar Drăghia reține fără probleme
Min 1 A început partida de la Buftea

TOATE REZULTATELE etapei a 8-a sunt AICI

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-iencsi-demis-de-la-rapid-la-o-saptamana-dupa-esecul-rusinos-cu-progresul-spartac-conducerea-a-decis-cine-asigura-interimatul-19154627

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-claudiu-niculescu-si-a-reziliat-contractul-cu-cs-mioveni-infrangerea-cu-u-cluj-a-fost-picatura-care-a-umplut-paharul-19154712

https://liga2.prosport.ro/seria-1/alexandru-pelici-noul-antrenor-al-echipei-cs-mioveni-obiectivul-pe-care-il-are-timisoreanul-la-revenirea-la-echipa-argeseana-exclusiv-19154795

Marius ANGHEL 29 Oct. 2020, 20:20 Liga 2
Pe aceeași temă