Ovidiu Burcă, dezvăluiri despre problemele pe care le întâmpină la echipa de juniori a Rapidului pe care o antrenează: ”Ce se întâmplă acum în fotbal e o consecință”

Robert ZANFIR 01 Nov. 2020, 10:12 Liga 2
Ovidiu Burcă, dezvăluiri despre problemele pe care le întâmpină la echipa de juniori a Rapidului pe care o antrenează: ”Ce se întâmplă acum în fotbal e o consecință”

Ovidiu Burcă (40 de ani) a revenit la Rapid, după ce în vară a fost îndepărtat din funcția de președinte al clubului, ocupă pentru o scurtă perioadă de Daniel Pancu.

Fostul fundaș este acum antrenorul echipei U19 a Rapidului. Acesta a vorbit la GSP despre dificultățile pe care le are în pregătirea copiilor și despre cât de greu îi este să îi învețe disciplina și rigoarea.

Ovidiu Burcă a povestit un episod în care s-a simțit rușinat, pe când juca la Cottbus

Burcă a jucat între 2007 și 2010 pentru Energie Cottbus, în Germania. Fostul fundaș spune că a avut un adevărat șoc atunci când a înțeles diferența uriașă dintre mentalitatea fotbalului profesionist din Bundesliga și cel din România.

”În momentul în care am plecat din România, am crezut că sunt un tip ordonat, educat, profesionist. Ajungând în Germania, mi-am dat seama că sunt foarte departe. Mi-a luat mult să mă aliniez la standardele și la rigorile nemțești.
Îți dau un exemplu pe care l-am simțit pe pielea mea în Germania. Telefonul meu era pe vibrații, nu pe silent, și a început să sune în timpul unei ședințe.
Nu pot să-ți explic rușinea pe care am trăit-o și momentul de stânjeneală avut când toate capetele s-au întors către mine, dar și după discuția pe care am avut-o apoi cu antrenorul. Apoi am înțeles ce înseamnă disciplina și rigoarea”, a mărturisit Burcă pentru GSP.

Burcă antrenează grupa U19 a Rapidului: ”Mi-a luat două săptămâni să-i fac să înțeleagă că trebuie să vină la oră fixă la program”

Ovidiu Burcă este convins că fotbalul românesc suferă de aceleași metehne precum societatea românească. Fostul oficial al Rapidului spune că sunt carențe mari în creșterea fotbalistilor încă din perioada junioratului.

”În primul rând, fotbalul nu poate fi rupt de contextul social în care este România, care se află într-un moment delicat. Ne-am pierdut valorile, ne-am pierdut reperele, iar ce se întâmplă acum în fotbal e o consecință.
Am început să lucrez acum trei săptămâni cu o grupă de copii și mi-a luat două săptămâni să-i fac să înțeleagă că trebuie să vină la oră fixă la program. Întârziau, îmi spuneau: «Mister, am întârziat doar un minut!». Suntem foarte departe”, a mai afirmat Burcă.

Ovidiu Burcă, amintire dureroasă de la primul meci la seniori. „Simţeam ceva la gât, am pus mâna și aveam clavicula ruptă”

Ovidiu Burcă a fost crescut la „Școala de Fotbal Gică Popescu”, dar la seniori nu a debutat în România. Primul lui meci a fost în Ecuador, în prima ligă. Avea doar 18 ani când a semnat cu Emelec.

La primul meci din Ecuador, Burcă și-a rupt clavicula. La primul meci a fost lovit de un ghinion teribil. A presimțit că se va întâmpla ceva când a văzut că primește tricoul cu numărul 13.

”În ziua meciului, am coborât, ştiam că voi juca titular, m-am uitat la locul meu şi îmi puseseră tricoul cu numărul 13, apropo de relaţia mea cu 13. Am mers la magaziner şi i-am spus să-mi schimbe numărul.
A zis: «Ovidiu, îmi pare rău, am dat foile către presă. Pentru meciurile următoare o să schimb, dar meciul acesta joacă cu 13».

După 5-6 minute de joc, am avut un corner, a fost primul meu impact cu un stadion plin, cu presiunea suporterilor, eu veneam de la juniori unde veneau 20 de părinţi la meci, să văd 30.000 de oameni, impactul emoţional a fost extrem de mare”, a povestit fostul fundaș.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-ovidiu-burca-se-intoarce-la-rapid-si-va-avea-doua-functii-rolul-de-presedinte-nu-mai-intra-in-noile-sarcini-19146516

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nu-stiu-daca-burca-a-plecat-a-facut-un-pas-in-spate-dar-asa-a-facut-si-in-liga-4-zici-ca-jucam-dansul-pinguinului-daniel-niculae-nu-e-convins-ca-ovidiu-burca-a-plecat-19143683

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ovidiu-burca-a-plecat-primul-de-la-rapid-dupa-ratarea-promovarii-povestea-trebuie-sa-continue-simt-ca-e-momentul-sa-fac-un-pas-in-spate-au-fost-trei-ani-dificili-antrenorul-dan-19143077

Robert ZANFIR 01 Nov. 2020, 10:12 Liga 2
Pe aceeași temă