VIDEO | Ovidiu Burcă a promovat CSM Slatina în Liga 2, însă încă nu a semnat prelungirea contractului: ”Nu îmi place să schimb foarte des locul de muncă, dar se poate întâmpla orice.” Fostul fundaș, despre experiența ca antrenor în Liga 3

Christian LUȚĂ 17 Jun. 2022, 12:24 Liga 2

Ovidiu Burcă (42 de ani) a reușit în această vară prima sa realizare ca antrenor. Numit pe banca echipei CSM Slatina anul trecut, după ce campionatul Ligii 3 începuse, fostul fundaș și-a îndeplinit obiectivul cu oltenii: promovarea în Liga 2.

Ovidiu Burcă a promovat cu CSM Slatina, însă încă nu a semnat prelungirea contractului

Prezent la emisiunea ProSport LIVE, Ovidiu Burcă a vorbit despre planurile sale pentru viitor. Pentru început își dorește să continue la CSM Slatina, fiindcă momentan nu a semnat prelungirea contractului.

”Pentru mine, în calitate de antrenor, a fost un an extraordinar. Botezul în meseria asta, anul ăsta, a fost extraordinar. Cred că îmi va marca în bine cariera, pentru că sistemul competițional, acum, la Liga 3, și sistemul de promovare sunt extrem de complicate. A fost un an care cu siguranță îmi va prinde foarte bine. Eu am un contract care în mod normal se termină acum. Avem un acord verbal ca lucrurile să continue.

Bineînțeles, ne vom așeza zilele următoare la masa discuțiilor. Vom vedea ce concluzii vom avea, dar, într-adevăr, îmi doresc să continui acolo. Îmi doresc continuitate. Nu îmi place să schimb foarte des locul de muncă, dar se poate întâmpla orice. Am găsit un grup foarte bun de jucători și cred că și conexiunea pe care am avut-o cu ei a fost una fantastică și ca drept dovadă am putut să promovăm anul ăsta.  Este un club sportiv municipal, sunt bani publici, avem și secția de fotbal și banii vin de la autoritățile locale care ajută foarte mult sportul. La nivel de infrastructură am avut tot ceea ce am avut nevoie anul acesta”, a spus Ovidiu Burcă, la ProSport Live.

Ca antrenor, Burcă a mai condus o grupă de juniori a Rapidului, cât și echipa secundă, tot în Liga 3. La clubul giuleștean a fost și președinte.

CSM Slatina a trecut de FC Pucioasa și AFC Odorheiu Secuiesc în barajele de promovare în Liga 2

CSM Slatina revine în Liga 2 pentru a doua oară în istoria sa scurtă, după un an de la retrogradarea în Liga 3 la capătul unui singur sezon petrecut în eșalonul secund. Burcă a preluat actuala echipă după ce campionatul începuse, în septembrie 2021.

A terminat sezonul regular al Ligii 3 pe locul 1 în Seria 6, cu 41 de puncte acumulate în 18 meciuri, iar în play-off, după alte nouă jocuri disputate, a ajuns la un total de 58 de puncte.

În primul baraj a învins-o în dublă manșă, de fiecare dată impunându-se cu 2-0, pe FC Pucioasa (locul 2 în Seria 5).

În faza finală a barajului de promovare, CSM Slatina a remizat la scorul de 0-0 în tur, la Slatina, cu AFC Odorheiu Secuiesc (locul 1 în Seria 5), iar în retur a terminat tot egalitate după 90 de minute de joc, scor 1-1. Ba chiar și după cele două reprize de prelungiri. Au urmat loviturile de departajare, unde oltenii s-au impus cu 4-3.

Foto: Uh.ro

Christian LUȚĂ 17 Jun. 2022, 12:24 Liga 2
Pe aceeași temă