Ovidiu Stângă îi liniștește pe fanii echipei ”FC U” Craiova, după două meciuri consecutive fără gol marcat. Promisiunile antrenorului după perioada mai puțin convingătoare

Andrei PASCU 03 Feb. 2021, 11:56 Liga 2
Ovidiu Stângă îi liniștește pe fanii echipei ”FC U” Craiova, după două meciuri consecutive fără gol marcat. Promisiunile antrenorului după perioada mai puțin convingătoare

U Craiova 1948 SA se pregătește pentru debutul în Liga 2, în 2021, iar Ovidiu Stângă începe să își facă încet-încet, o idee a imaginii pe care oltenii o vor arăta la prima partidă oficială. Antrenorul a analizat toți jucătorii în cantonamentul de la Mogoșoaia și a stabilit, în mare parte, pe ce fotbaliști va miza cel mai mult.

Ovidiu Stângă promite că ”FC U” Craiova va arăta din ce în ce mai bine 

Astfel, cum în ultimele meciuri U Craiova 1948 SA nu a reușit să marcheze (0-0 cu FC Voluntari 2 și 0-1 cu CSM Slatina), Ovidiu Stângă a punctat că acest lucru nu se va repeta de acum înainte. În confruntările amintite, în care ”FC U” Craiova nu a arătat prea bine, a încercat să ruleze cât mai mulți jucători. ”Principalul” a accentuat însă că lucrurile se vor schimba de acum.

”În ultimele două jocuri nu am marcat, dar vreau să știți că am încercat să rulez tot lotul. În aceste patru meciuri am dat șansa tuturor să joace deoarece am vrut să îi văd pe toți băieții mei la lucru. Abia de acum, de la meciul cu Reșița, vom încerca să jucăm cu fotbaliștii, cei cărora vreau să le dau minute mai multe să joace în campionat. Ușor, ușor voi începe să îmi creionez primul 11.

Așa am gândit programul, iar eu cred că așa este logic și normal să se întâmple. Toți meritau să primească șanse egale din partea unui nou antrenor ca mine. Însă, chiar și așa în jocul de la Slatina noi am avut posesie peste 70 la sută și am primit gol dintr-o fază fixă.

Eu sunt un antrenor care voi pune preț pe un joc ofensiv și pe un joc de posesie. Nu am venit pentru baraj, am venit pentru promovarea directă. Eu am vreau să fim dominanți și să facem suporterii și telespectatorii să se uite cu drag la noi, nu să mânânce semințe și să adoarmă la meciurile noastre. Vreau să jucăm un fotbal mult mai pe poartă. Nu mi-am permis să îmi țin jucătorii transpirați o oră pe teren și să exersăm tot felul de faze statice pentru că nu vreau să risc ceva rău cu ei în această perioadă în care în România sunt temperaturi scăzute.

Am preferat să fac un antrenamwnt mai rapid și tactic. Achizițiile care au fost făcute au îmbunătățit nivelul echipei. Nu vom mai aduce jucători pentru că nu vreau să îi aduc doar de dragul de a fi la număr mai mulți. Voi analiza foarte bine să vdem dacâ vor mai pleca jucători pentru că eu trebuie să îmi mențin echipa într-un tonus bun.

Cei care vor demonstra că merită să joace titulari vor juca, dar eu trebuie să am grijă și de cei care vor sta rezerve sau nu vor prinde lotul. Am avut discuții individuale cu toți elevii mei și le-am explicat despre ce este vorba”, a declarat Ovidiu Stângă, citat de Ediție.

Ovidiu Stângă, mulțumit de cantonament: ”Cele mai bune condiții din România” 

Ovidiu Stângă a vorbit și despre cum a decurs stagiul de pregătire centralizat, de la Mogoșoaia. A fost mulțumit de modul în care s-au prezentat jucătorii, în contextul în care urmează câteva luni dificile, în care ”FC U” Craiova vrea în primă fază să prindă play-off-ul Ligii 2, după care să termine pe un loc promovabil.

Antrenorul a avut cuvinte și la adresa conducerii, care i-a pus la dispoziție tot ce a avut nevoie de când a venit la echipă.

”Am avut un lot de 32 de jucători și am fost în catonament la cele mai bune condiții din România, dar în această perioadă a anului totuși e greu să găsești terenuri foarte bune de antrenament. Pe un teren ne antrenam trei echipe pe zi. Trebuia să ne împărțim foarte bine programul.

Ne vor aștepta cinci luni foarte grele, iar în aceste condiții de pandemie am nevoie de cât mai mulți jucători. Aceștia trebuie să fie pregătiți foarte bine fizic. Jucătorii au răspuns bine la ceea ce le-am cerut tactic, iar nivelul l-am găsit mult mai ridicat față de cât mă așteptam. Conducerea mi-a pus la dispoziție tot ce am avut eu nevoie, iar dacă aveam nevoie de autocar la 5 dimineata, atunci la cinci dimineata autocarul era acolo”, a mai declarat Ovidiu Stângă.

”FC U” Craiova mai are amicale stabilite cu CSM Reșița (6 februarie), la Reșița, și cu Pandurii Târgu Jiu (13 februarie).

Foto: Cătălin Ciupureanu(Ediție)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/marian-stoenac-incantat-de-numirea-lui-ovidiu-stanga-la-fc-u-craiova-e-putin-diferit-e-altceva-cum-vede-lupta-pentru-promovare-si-ce-spune-despre-concurenta-ace-19167838

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cluburile-din-liga-2-au-legitimat-doar-42-de-achizitii-cu-sase-zile-inainte-de-incheierea-perioadei-de-transferuri-rapid-si-petrolul-sunt-fruntase-sapte-echipe-n-au-inregistrat-nicio-mutare-19167740

https://liga2.prosport.ro/seria-1/opt-echipe-din-liga-2-si-una-din-liga-3-dau-jucatori-la-nationala-u18-a-romaniei-ce-au-facut-respectivii-tineri-in-prima-parte-a-sezonului-19167669

 

Andrei PASCU 03 Feb. 2021, 11:56 Liga 2
Pe aceeași temă