Metaloglobus a umilit Astra într-un amical cu o desfășurare interesantă de scor și multe evenimente. Echipa lui Nicolae Grigore a făcut diferența după pauză

Andrei PASCU 04 Feb. 2022, 10:48 Liga 2
Metaloglobus a umilit Astra într-un amical cu o desfășurare interesantă de scor și multe evenimente. Echipa lui Nicolae Grigore a făcut diferența după pauză

Metaloglobus și Astra au jucat, joi, o partidă de verificare. Meciul a avut loc pe stadionul Metaloglobusului, iar desfășurarea a fost una cel puțin interesantă, pentru că gazdele s-au impus cu 6-0, iar toate reușitele au venit în partea a doua. Deci la pauză a fost 0-0.

Metaloglobus, 6-0 cu Astra într-un amical 

Nicolae Grigore a rulat întreg lotul, iar în cele două reprize au intrat pe teren echipe diferite. Mai în formă s-au dovedit jucătorii introduși în partea secundă, când s-au și înscris toate golurile. De partea cealaltă, Astra a făcut și ea mai multe modificări după pauză și pe parcursul părții a doua.

Claudiu Herea și Alexandru Potecea au fost cei mai buni jucători ai Metaloglobusului, reușind fiecare câte o dublă. Claudiu Herea a deschis scorul în minutul 48, de la 11 metri. S-a făcut 2-0 câteva minute mai târziu, minutul 55, când George Caramalău a înscris și el. În minutul 61 Claudiu Herea își trecea în cont dubla, iar Alexandru Potecea marca pentru 4-0 în minutul 74.

Ultimele două goluri ale formației din Pantelimon și ale amicalului au venit în minutele 78 și 88, prin Liviu Pancișin și Alexandru Potecea.

Daniel Movilă a debutat pe banca Astrei cu un scor de tenis, în defavoarea lui

Privind din cealaltă perspectivă, a Astrei, a fost un eșec foarte dur, la debutul antrenorului Daniel Movilă (50 de ani) pe banca giurgiuvenilor. În cele din urmă, clubul a ajuns la un acord cu el, după ce au fost purtate, de la finalul anului trecut, discuții și cu alți ”principali”.

Negocieri avansate au fost cu Gabriel Manu și Marcel Abăluță, ale căror numiri erau iminente, dar în cele din urmă nu s-a mai semnat contractul cu ei.

Două penalty-uri, trei cartonașe roșii și multe gafe ale jucătorilor Astrei în partea secundă

A fost o desfășurare ”spectaculoasă” de scor între Metaloglobus și Astra, care dacă s-ar repeta mai des ar duce la falimentul caselor de pariuri. Pe lângă faptul că la pauză a fost 0-0, iar apoi s-a pornit ”vijelia” și s-a marcat de nu mai puțin șase ori în poarta Astrei, trebuie precizat și faptul că meciul a avut în desfășurarea sa două penalty-uri și multe faze de cascadorii râsului, cu experimentatul Gabriel Matei și portarul Voicu în roluri principale.

Au fost arătate inclusiv trei cartonașe roșii, două la Astra și unul la Metaloglobus, însă antrenorii au putut trimite în teren alți jucători pentru a se continua 11 la 11.

  • Metaloglobus în prima repriză: Nedelcovici – Sîrbu, Lung, Cazan, Sava, Sin, Pandele, Novac, Florescu, Ov. Herea, Mănăilă.
    Metaloglobus în repriza secundă: Gavrilaș – Zabaru, Răuță, Caramalău, Grosu, Borțoneanu, Mihai, Pancișin, Negoescu, Cl. Herea, Potecea.
  • Astra a început în formula: Mih. Cotolan – Gab. Matei, Paliu, Tib. Giuroiu, Grigore – Banu, Buliga – I. Zaharia, Firțulescu, Dumitrașcu – Gavîrliță. Pe parcurs au mai intrat: Voicu – Tătar, Nandito, Negruț, Iul. Ilie, Cocîrlă, M. Telcean.

Metaloglobus va întâlni FC Buzău în amicalul următor, Astra o va înfrunta pe Steaua 

Pentru Metaloglobus a fost al treilea meci amical de la reluarea pregătirilor. Anterior, a mai jucat două partide, bifând o victorie și un eșec, 1-0 cu Dinamo 2 și 1-2 cu Progresul Spartac.

Formația lui Nicolae Grigore va mai juca patru teste până la reluarea Ligii a 2-a, cu FC Buzău (5 februarie, la Buzău), FC Buzău (9 februarie, acasă), Unirea Constanța (12 februarie), Agricola Borcea (19 februarie).

În această perioadă de pregătire, în meciurile de verificare, Astra a trecut cu 4-1 de Dunărea Giurgiu (Liga 4), a remizat la scorul de 1-1 cu Petrolul și a învins cu 4-1 Academica Clinceni 2.

Până când va reîncepe Liga 2, giurgiuvenii vor mai întâlni Steaua (12 februarie, la Giurgiu) și Dunărea Călărași (16 februarie, la Călărași).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/george-tudoran-nu-si-mai-regaseste-postul-la-metaloglobus-dar-spera-sa-lupte-pentru-promovarea-in-liga-1-cu-o-alta-echipa-cred-ca-pot-mai-mult-19217368

https://liga2.prosport.ro/liga-3/adrian-stoian-il-urmeaza-pe-carlo-danciu-de-la-astra-la-sr-brasov-la-echipa-suporterilor-stegari-au-ajuns-si-doi-jucatori-de-la-fc-brasov-19218289

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primele-miscari-de-trupe-la-metaloglobus-reunirea-s-a-produs-cu-un-lot-de-30-de-jucatori-in-care-s-au-regasit-doua-nume-noi-si-a-lipsit-unul-planul-perioadei-de-pregatire-19216291

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lovitura-de-gratie-din-partea-frf-pentru-astra-care-revine-din-nou-pe-minus-in-clasament-si-este-ca-si-retrogradata-din-liga-2-clubul-a-fost-sanctionat-pentru-scandalul-de-dopaj-in-care-au-fost-impl-19217978

 

 

Andrei PASCU 04 Feb. 2022, 10:48 Liga 2
Pe aceeași temă