VIDEO | Antonio Bordușanu a revenit pe teren după accidentarea groaznică și a marcat la primul meci oficial disputat după șase luni. ”A fost cea mai grea perioadă din viața mea!” Dinamo îl poate pierde la vară

Silvian BĂDULESCU 11 Apr. 2023, 02:10 Liga 2
VIDEO | Antonio Bordușanu a revenit pe teren după accidentarea groaznică și a marcat la primul meci oficial disputat după șase luni. ”A fost cea mai grea perioadă din viața mea!” Dinamo îl poate pierde la vară

Antonio Bordușanu (18 ani) a fost, în acest sezon de Liga 2, ca și în stagiunea trecută de Liga 1, unul dintre jucătorii de bază de la Dinamo.

Din nefericire pentru el și clubul său, la finalul lui octombrie 2022, într-un meci din Liga 2 cu Metaloglobus, acesta a suferit o accidentare, iar verdictul a fost crunt: ruptură de ligamente încrucișate și menisc.

După șase luni de la operație, cu chin și recuperare, jucătorul U19 a revenit pe teren. ProSport vă prezintă, în exclusivitate, câteva imagini video de la meciul disputat la Liga de Tineret, sub comanda lui Ionel ”Oneață” Augustin, cu primele minute ale lui Bordușanu în 2023.

Mai mult, deși jucător de bază la Dinamo, clubul îl poate pierde gratis pe acesta, dar și pe Denis Oncescu, titularul dintre buturi, la final de stagiune. Celor doi le expiră înțelegerile cu formația din ”Ștefan cel Mare” la vară.

Antonio Bordușanu, primele minute pe teren în 2023: ”Mi-era dor de acest sentiment!”

La șase luni de la accidentarea suferită în meciul cu Metaloglobus, din etapa a 11-a a Ligii 2, Antonio Bordușanu a revenit pe teren într-un meci oficial.

Fotbalistul crescut la clubul din ”Ștefan cel Mare” a jucat ultimele 30 de minute din partida susținută de Dinamo cu LPS Iolanda Balaș Soter Buzău, din Liga de Tineret. Jucătorul de bandă chiar a marcat de la punctul cu var la scurt timp după ce a intrat pe gazon, iar micii ”câini” s-au impus clar, cu 5-2.

ProSport vă prezintă, în exclusivitate, primele imagini video cu jucătorul crescut la Centrul de Copii și Juniori al clubului Dinamo în primul său meci oficial din 2023.

  • 12 meciuri, 1 gol și 2 pase decisive a bifat Antonio Bordușanu în această stagiune de Liga 2 și Cupa României

”Mă simt bine că am revenit. Au fost cele mai grele luni din viața mea, mă bucur că am trecut peste. Vreau să-i mulțumesc lui Gabriel Niculescu pentru că a avut răbdare cu mine. De asemenea, sunt recunoscător conducerii și domnului Iuhasz, cel care mi-a plătit operația. Trag tare la antrenamente, pentru că vreau să prind echipa și să promovăm. Chiar mi-era dor de acest sentiment, de a intra pe teren, de a juca și, evident, de a marca. Sunt foarte fericit!”, a declarat Antonio Bordușanu pentru ProSport.

Dinamo îi poate pierde gratis pe Antonio Bordușanu și Denis Oncescu

În contextul în care Dinamo are interzis la legitimări, revenirea pe teren a lui Bordușanu reprezintă o veste excelentă pentru suporterii echipei bucureștene, dar și pentru antrenorul Ovidiu Burcă. Acum, pe lângă Alin Buleică, cel care a lipsit și el luni bune și a revenit de curând pe teren, dar într-un amical cu Petrolul, antrenorul ”câinilor” se mai poate baza pe un nou jucător.

În această stagiune, Bordușanu a reprezentat, cât a jucat, un punct fix pentru a respecta regula U19. Odată cu accidentarea sa, Denis Oncescu a devenit titular între buturi și antrenorul alb-roșiilor a fost nevoit, în anumite partide, să schimbe sistemul din acest motiv.

Totuși, formația din ”Groapă” poate rămâne fără ambii jucători. Atât lui Bordușanu, cât și lui Denis Oncescu, aceeași generație, născuți 2004, le expiră contractul în această vară, iar, o eventuală pierdere gratis a acestora, jucători crescuți la Centrul de Copii și Juniori Dinamo, ar fi un mare minus din mai multe puncte de vedere.

Ambii fotbaliști au fost utilizați constant și, în stagiunea 2023-2024, indiferent că Dinamo va evolua în SuperLigă sau Liga 2, vor fi eligibili pentru regulile U19 și U21. Mai mult, în viitor, ei pot reprezenta și o sursă importantă de venit pentru club.

Antonio Bordușanu are deja meciuri la reprezentativele U17 și U18 ale României, pe când Denis Oncescu a fost convocat, în mod regulat, la ultimele acțiuni de la U20, fără, însă, a bifa vreun minut.

Din informațiile ProSport, există negocieri, în acest moment, între jucători și club pentru prelungirea înțelegerilor.

Conform legilor în vigoare, un jucător care intră în ultimele șase luni de contract poate negocia, în orice moment, cu altă formație și, eventual, ajunge la o înțegere. Practic, dacă în acest moment, unul sau ambii se înțeleg cu alte cluburi, ei pot pleca gratis, la vară, după ce le expiră contractul cu Dinamo.

  • 18 meciuri în prima ligă și 1 gol are Antonio Bordușanu pentru Dinamo, în 2021 și 2022
  • 13 meciuri are Denis Oncescu disputate în tricoul echipei Dinamo în Liga 2, toate în acest sezon

Foto: Răzvan Păsărică (Sport Pictures), Eduard Vînătoru și Flaviu Buboi (Mediafax Foto)

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cel-mai-bun-marcator-al-stelei-in-ultimele-sezoane-sincer-inaintea-derby-ului-cu-dinamo-nu-mi-pare-rau-ca-s-au-calificat-in-play-off-borna-pe-care-spera-sa-o-atinga-sub-comanda-lu-19266180

https://liga2.prosport.ro/seria-1/lamine-ghezali-omul-partidei-dinamo-sc-otelul-19265966

https://liga2.prosport.ro/seria-1/video-reportaj-la-clinica-prosport-i-a-insotit-pe-bordusanu-si-buleica-fotbalistii-lui-dinamo-in-cel-mai-greu-moment-al-carierei-lor-m-am-gandit-sa-ma-las-19263504

https://liga2.prosport.ro/seria-1/titular-incontestabil-la-dinamo-antonio-bordusanu-e-suspect-de-o-accidentare-grava-ce-spune-ovidiu-burca-19250953

https://liga2.prosport.ro/seria-1/verdict-crunt-pentru-antonio-bordusanu-ruptura-de-ligamente-incrucisate-si-menisc-tanarul-lui-dinamo-accidentare-care-ii-blocheaza-ascensiunea-19251236

https://liga2.prosport.ro/seria-1/povestea-de-viata-a-lui-antonio-bordusanu-pustiul-erou-al-lui-dinamo-din-debutul-in-liga-2-cum-a-ajuns-la-fotbal-lunile-petrecute-la-fcsb-si-cum-a-fost-la-un-pas-sa-renunte-mi-au-promis-c-19240268

Silvian BĂDULESCU 11 Apr. 2023, 02:10 Liga 2
Pe aceeași temă