Cine deține drepturile federative ale lui Tudor Călin? În conferințele de presă de la UTA și Ripensia s-au prezentat două versiuni diametral opuse

Anda DELIU 13 Jan. 2022, 21:17 Liga 2
Cine deține drepturile federative ale lui Tudor Călin? În conferințele de presă de la UTA și Ripensia s-au prezentat două versiuni diametral opuse

La Ripensia, au revenit jucătorii Tudor Călin (foto principal) și Ștefan Dobre, după ce în vară fuseseră împrumutați, iar patronul-președinte Dumitru Mihu spera să-i vândă.

Primii care au declarat public despre Călin au fost arădenii, care au spus că vor păstra procente din mijlocaș. După o săptămână și jumătate, patronul Ripensiei a catalogat informația drept ”calomnie” a Liga2.ro, care a transcris o declarație dintr-o conferință de presă a UTA-ei transmisă pe internet.

”Vizazi de Tudor Călin, lucrurile sunt simple”

Luni, 3 ianuarie, la reunirea UTA-ei, impresarul Bogdan Apostu, cel care deschide mereu conferințele arădenilor, a afirmat într-o filmare pe care au văzut-o cu siguranță și cei de la Ripensia că UTA va păstra procente din Tudor Călin.

”Vizavi de Tudor Călin, lucrurile sunt simple. El a fost jucătorul Ripensiei, împrumutat la UTA cu anumite procente, care creșteau la fiecare jumătate de an. El se va întoarce la Ripensia. El când a fost achiziționat era regula cu doi jucător sub vârstă, după care, s-a înjumătățit practic, numărul lor la Liga 1 și i-a fost foarte greu să mai evolueze. UTA va mai păstra niște procente dintr-o eventuală revânzare a jucătorului din postura de jucător al Ripensiei. El nici nu se va mai prezenta la reunire, se va prezenta direct la reunirea Ripensiei”, a spus Apostu.

Contactat telefonic, Apostu, aflat în Turcia cu UTA, nu a răspuns reporterului Liga2.ro.

Trebuie spus că în aceeași conferință, impresarul a vorbit și despre transferul definitiv al lui Alexandru Albu la Rapid, iar Concordia Chiajna, de care apariține Albu, a reacționat imediat și a spus că lucrurile stau mai nuanțat. Cristian Tănase nu a recurs la nicio jignire sau vreun atac la persoană, asupra nimănui, spre deosebire totală de Dumitru Mihu.

Ripensia a tergiversat un răspuns către Liga2.ro

Liga2.ro a solicitat un punct de vedere celor de la Ripensia, după declarațiile făcute de Apostu despre Tudor Călin. Ofițerul de presă al timișorenilor a spus că va exista o comunicare publică a clubului în acest sens. Comunicare a venit după 9 zile de la conferința arădenilor. În această perioadă de timp, Liga2.ro l-a mai întrebat pe ofițerul de presă când se va publica această informare, iar răspunsul a fost că se aștepta parafarea actelor.

De altfel, publicația noastră a anunțat în exclusivitate că Ștefan Dobre revine și el la Ripensia de la Academica Clinceni, lucru ce s-a dovedit adevărat, cu toate că Mihu spune că s-au scris ”numai minciuni”.

Dumitru Mihu aruncă cu etichetări, în ciuda evidenței

Anterior discuțiilor cu ofițerul de presă, Mihu fusese sunat, dar patronul nu dorește să mai comunice cu singura publicație națională care scrie regulat despre echipa sa.

Despre faptul că unele drepturi federative ale lui Călin ar rămâne la UTA, Mihu a spus că sunt ”minciuni” și ”calomnii”. Clubul a anunțat eronat reporterul Liga2.ro de ora conferinței de dinainte de reunire, tocmai pentru a se putea arunca liniștit cu etichetări.

”Multe informații, multe minciuni și calomnii au apărut în ultima perioadă în ceea ce privește clubul și pe mine, personal. Cam tot ce a apărut sunt minciuni și calomnii. Tudor Călin și Ștefan Dobre au fost împrumutați cu o grilă de procente, care era valabilă doar pe perioada împrumutului. Și era valabilă doar pe o cotă parte dintr-o viitoare sumă de transfer. Dacă unul dintre ei ar fi fost transferat, clubul primea 12,5 la sută, 25 la sută, cât era. Se calcula. Odată reveniți la Ripensia, acest lucru a căzut, iar în acest moment, ambii jucători sunt 100 la sută ai Ripensiei și nu există niciun procent care să nu fie al Ripensiei. Nu era parte din drepturile federative ale jucătorului, era pur și simplu vorba de un procent dintr-o eventuală sumă de transferul lor”, a spus Mihu, tot mai obișnuit să arunce cu insulte la adresa ziariștilor care îl deranjează cu întrebări.

Citind cele două declarații, orice pasionat de fotbal realizează că cele două puncte de vedere nu pot fi ambele adevărate.

Și Ripensia ia jucători gratis, cedând procente, și îi lasă liberi după un an

Altfel, orice iubitor de fotbal își poate da seama că din situații cu jucători care se reîntorc de unde au fost împrumutați după jumătate de an nu are nimeni nimic de câștigat. UTA nu l-a utilizat niciun minut pe Tudor Călin, Ripensia nu și-a încasat procentele, iar fotbalistul a frecat tușa.

Ei bine, și la Ripensia se întâmplă astfel de situații. CSC Ghiroda și Giarmata Vii l-a cedat gratis pe portarul Octavian Mosoarcă la clubul de ligă secundă, cu unele procente păstrate. Tânărul a fost utilizat foarte puțin, iar acum s-a reîntors la echipa din Liga 3, deși fusese cedat ca transfer definitiv. De altfel, poate aceste episoade, cu ”afaceri” din care toate lumea are de pierdut, se poate și explica decăderea din ultimul deceniu a fotbalului timișorean.

Reamintim că Ripensia nu are un manager sportiv care poate ar sesiza mai ușor că astfel de mutări sunt profund păguboase. De altfel, la cursurile de management organziate de FRF, clubul nici nu a trimis pe nimeni. În schimb, Poli Timișoara l-a trimis pe suporterul-sponsor Cristian Romoniță, iar Ghiroda, pe președintele Marius Poclid.

Ripensia nu mai joacă cu ”FC U” Craiova

La două zile de la anunțarea programului de pregătire, cu o serie de amicale ce debutau cu un meci cu ”FC U” Craiova, Ripensia a comunicat că meciul nu se va mai disputa.

Deși timișorenii anunțaseră jocul pentru 19 ianuarie, oltenii l-ar fi dorit în data de 17, prea devreme pentru bănățeni, care s-au reunit în 12 ianuarie.

La 14 ianuarie, ”FC U” Craiova joacă un amical cu CS Comunal Șelimbăr.

Foto: Sebastian Tătaru

https://liga2.prosport.ro/seria-1/patronul-ripensiei-defineste-articolele-liga2-ro-despre-actiunile-sale-drept-mizerii-si-interzice-prezenta-corespondentului-la-conferintele-de-presa-ale-echipei-19216268

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-s-a-reunit-printre-nameti-cu-doua-noutati-la-prima-sesiune-de-pregatire-din-2022-19216256

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-are-programat-un-cantonament-in-antalya-dar-si-un-amical-cu-o-echipa-de-prima-liga-19216010

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ripensia-s-a-despartit-de-inca-doi-jucatori-unul-dintre-ei-imprumutat-de-la-uta-19215568

Anda DELIU 13 Jan. 2022, 21:17 Liga 2
Pe aceeași temă