Petrolul, un nou pas greșit pe ”Ilie Oană”! Octavian Grigore, după remiza obținută in extremis cu SCM Gloria Buzău: ”Îmbucurător este că nu au renunțat”

Marius ANGHEL 17 Apr. 2021, 17:51 Liga 2

Petrolul continuă să dezamăgească, mai ales pe teren propriu, în acest sezon de Liga 2, iar antrenorul Octavian Grigore să caute încontinuu scuze pentru jucătorii săi. Echipa ploieșteană a obținut in extremis o remiză pe ”Ilie Oană”, 1-1 cu vecina SCM Gloria Buzău, formație în fața căreia se pare că are un complex.

Petrolul, călare pe buzoieni, însă băieții lui Ilie Stan au înscris la a doua ocazie avută în prima repriză

La fel ca în meciul de duminica trecută cu Concordia (pierdut cu 1-0), jucătorii Petrolului au început partida în așa mod încât au dat impresia că vor câștiga la pas. Buhăescu (10, 28), Bratu (24), Vajushi (27), Țicu (29) și Arnăutu (31) l-au făcut însă mare pe Relu Stoian, într-o primă jumătate de oră în care echipa buzoiană aproape că nu a ieșit din propria jumătate.

La primul atac al trupei lui Ilie Stan, petroliștilor le-a stat inima. Pe o fază de contraatac, Ciobanu a avansat pe centru și a pasat ideal în stânga pentru Tucaliuc (32), care, presat din spate de Nir Lax, i s-au înmuiat picioarele și a căzut în careu, dând pe lângă minge, deși îl avea în față doar pe portarul Avram. A fost însă semnalul de alarmă pentru defensiva ”lupilor”, fiindcă la a doua fază ofensivă a oaspeților au și cedat. La o lovitură liberă din dreapta în care Petre a pasat simplu în față pentru Ciobanu, mijlocaș a pătruns nestingherit în careu, a centrat în fața porții, Avram a respins în față, iar Daniel Vîrtej (38) a îndeplinit o simplă formalitate din 9 metri central.

Golul primit de ”găzari” a fost suficient să-i destabilizeze. ”Efervescența ofensivă din startul meciului s-a spulberat, precipitarea i-a luat locul pe măsură ce timpul s-a scurs și, cum Gloria a știut să profite și să se închidă în defensivă, meciul părea să curgă spre un succes al vizitatorilor”, a deschis cel mai bine modul în care a decurs jocul apoi chiar site-ul oficial al Petrolului, în obișnuita cronică postată la câteva minute de după fluierul final.

Doi nou-intrați au salvat Petrolul de la o nouă înfrângere pe teren propriu

Primul minut de prelungiri al jocului avea să aducă însă golul egalizator pentru Petrolul, în urma unei faze create de chiar doi fotbaliști introduși pe final. După o situație a lui Ekollo (90 – cap din 5 metri pe lângă poartă), Constantinescu a primit în flancul drept, a pătruns în careu, din 6 metri lateral a pasat înapoi, iar Alexandru Saim Tudor a pus latul din 9 metri și a trimit printre doi fundași aflați în fața sa, cât și pe sub portar, pentru un 1-1 care mai salvează situația, însă tot nemulțumește suporterii echipei.

Petrolul avea să și aibă noroc în minutul al treilea de prelungire, fiindcă Nedelea, scăpat singur cu portarul, a reluat din 12 metri lateral stânga pe lângă bara a doua.

Scuze peste scuze găsite de Octavian Grigore

După joc, antrenorul Octavian Grigore a găsit aceleași scuze pe care le-a prezentat și după eșecul cu Concordia Chiajna, a vorbit din nou despre ratarea accederii în play-off, despre starea fizică a jucătorilor săi, uitând însă că echipa sa nu a jucat în etapa intermediară și a întâlnit un adversar care a evoluat miercuri și care, teoretic, era mult mai obosit la acest meci.

Grigore a explicat schimbarea sistemului tactic, cu doi atacanți în primul ”11”, însă nu a vorbit despre tactica sa de a întârzia până în ultimele minute schimbările care puteau să aducă un nou suflu și să trezească echipa mai devreme. A mutat abia după ce Ilie Stan schimbase deja trei jucători, cu toate că echipa buzoiană nu dădea semne de slăbiciune și poate nu avea nevoie de modificări.

”Cu siguranţă că mă aşteptam la mai mult, pentru că noi pregătim jocul numai la victorie, nu pregătim jocurile la înfrângere sau la egal. Am primit gol la o fază fixă, din nou, pe o lipsă de reacţie a fundaşilor la respingerea portarului Avram. E greu să revii în această cursă, să dai gol, când întâlnești o echipă bine organizată, o echipă defensivă, care face foarte bine tranziția.

Este o problemă, am mai spus-o și dată trecută (n.r. – în faptul că echipa nu marchează, deși își face o mulțime de situații de gol). Nu este o problemă numai la jocurile de acasă. Suntem într-o perioadă în care obiectivul nu a fost îndeplinit. Obiectivul era calificarea în play-off și toate astea s-au regăsit în activitatea lor de zi cu zi, plus randamentul pe care îl au la joc. Însă, îmbucurător este că nu au renunțat, că au jucat până la capăt și am reușit să înscriem pe final de joc. Cred că lipsa de concentrare în anumite momente ne aduce în situația de a nu înscrie mai devreme și de a ne asigura un avantaj cel puțin la pauza jocului.

Am încercat să jucăm cu două vârfuri, ca să venim să punem presiune pe fundașii centrali, să venim un pic mai ofensivi, să împingem liniile și să ne creăm mai multe ocazii de gol. Ceea ce s-a întâmplat o bună parte din timp. După care, datorită uzurii, datorită stării fizice pe care unii dintre jucători o au, nu am reușit să mai avem același ritm”, a spus, la microfonul DigiSport, Octavian Grigore.

Petrolul cu SCM Gloria Buzău (scor 1-1): R. Avram – Bărboianu, Mondragon, Meijers, Țicu (Ant. Manolache 87′) – M. Bratu (Mih. Constantinescu 70′), Nir Lax (Ekollo 78′), Pol Roige (cpt.)(R. Moise 87′), Vajushi – Arnăutu, Buhăescu (Saim Tudor 78′). Rezerve neutilizate: N. Cebotari – Boțogan, Alb. Olaru.

SCM Gloria, o victorie și două remize pe ”Ilie Oană” cu Petrolul

Pentru Petrolul, acesta a fost al treilea meci cu SCM Gloria Buzău în istoria celor două cluburi, toate disputate pe ”Ilie Oană”. Iar echipa ploieșteană, care se consideră superioară celei buzoiene înființate în 2017, a clacat acum din nou, nereușind să învingă trupa lui Ilie Stan.

În precedentele două jocuri, buzoienii au câștigat prima dată cu 1-0, în sezonul trecut, iar a doua oară, în sezonul regular actual, au obținut o remiză, 1-1.

Petrolul a mai înregistrat un semi-eșec pe teren propriu în acest sezon de Liga 2.

A pierdut cu Farul (1-2), Dunărea Călărași (0-1), U Craiova 1948 SA (0-1), Aerostar Bacău (1-4, meci disputat la Mogoșoaia), CS Mioveni (0-1), în sezonul regular, și Concordia Chiajna (0-1), în play-out.

A obținut victorii doar cu Ripensia (5-0), Rapid (2-0) și Metaloglobus (1-0) și remize cu CSM Slatina (1-1), SCM Gloria Buzău (1-1), în sezonul regular, și din nou cu SCM Gloria Buzău (1-1), în play-out.

Două meciuri săptămâna următoare pentru echipa din Ploiești, ambele în deplasare

În urma rezultatelor de astăzi, din etapa a 4-a a play-out-ului, Petrolul a pierdut poziția de lider în fața celor de la Viitorul Pandurii, cu care sunt la egalitate de puncte, 35, însă față de care au un golaveraj mai slab, 2-2 față de 8-8.

Pentru Petrolul urmează o săptămână cu două meciuri. Miercuri, 21 aprilie, de la ora 17:00, va juca la Târgu Jiu restanța din etapa a 3-a a play-out-ului, cu Viitorul Pandurii, iar în runda a 5-a va întâlni în deplasare, la 25 aprilie, de la ora 12:30, Unirea Slobozia.

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 17 Apr. 2021, 17:51 Liga 2
Pe aceeași temă