Petrolul cere ajutorul suporterilor! Mircea Dridea, în fruntea celor care au lansat o acțiune de a dona pentru ca echipa ploieșteană să-și îndeplinească obiectivele: ”Suporterii nu pot să fie cu adevărat suporteri dacă nu încearcă să o susțină și material, în afară de susținerea morală”

Marius ANGHEL 27 Jan. 2022, 15:43 Liga 2
Petrolul cere ajutorul suporterilor! Mircea Dridea, în fruntea celor care au lansat o acțiune de a dona pentru ca echipa ploieșteană să-și îndeplinească obiectivele: ”Suporterii nu pot să fie cu adevărat suporteri dacă nu încearcă să o susțină și material, în afară de susținerea morală”

Dacă ”U” Cluj și-a deschis în această săptămână porțile către mediul privat, promițând viitorilor parteneri că vor deține un vor în conducerea clubului, Petrolul, alt nume greu care participă și în această ediție a Ligii 2, s-a săturat să tot facă apel către firme să vină să ajute clubul financiar. Mai nou, clubul ploieștean a lansat un mesaj de ajutor către suporteri și toți cei care iubesc această echipă și susține că inițiativa aparține legendei Mircea Dridea și este ”îmbrățișată fără rezerve de către toți ceilalți membri fondatori ai clubului”.

Mircea Dridea: ”Poate să vină cineva să doneze un leu, sau poate un milion, totul este să arătăm că iubim Petrolul!”

Astăzi, Mircea Dridea și ceilalți membri fondatori ai clubului Petrolul 52, susținut de suporteri, au inițiat o acțiune prin care cei care iubesc acească echipă să ajute financiar.

”Începând de astăzi, toți iubitorii Petrolului vor avea la dispoziție un cont (RO63BUCU1132235342986RON deschis la Alpha Bank) în care vor putea dona pentru clubul de suflet. Aparținându-i seniorului Mircea Dridea, inițiativa creării acestui cont a fost îmbrățișată fără rezerve de către toți ceilalți membri fondatori ai clubului, cei care au deschis, de altfel, în această dimineață, lista donațiilor”, a anunțat Petrolul pe rețelele de comunicare.

”Această intenție, pe care mă bucur că am materializat-o, a plecat de la ideea că, iubind Petrolul, fiecare trebuie să facă ceva! Este ușor să propui, ușor să gândești, mai greu să faci! Le-am spus colegilor mei despre această intenție, văd că dânșii au răspuns favorabil, este o inițiativă mică, dar care poate deveni mare sau poate muri din născare. Eu am spus clar că, din pensia mea, îmi permit să donez 100 de euro pe lună și, daca s-ar strânge 1000 de mari suporteri ai Petrolului, 1000 de donatori, atunci s-ar asigura bugetul clubului pe cel puțin șase luni! Banii pot merge oriunde, dar mi-aș dori să fie destinați în primul rând către Academia de Copii și Juniori, considerând că peste noi vor veni niște sponsori în stare să susțină efortul echipei de seniori”, a explicat Mircea Dridea. „Suporterii nu pot să fie cu adevărat suporteri dacă nu încearcă să o susțină și material, în afară de susținerea morală. Pentru cei care doresc să ajute financiar nu există limite. Poate să vină cineva să doneze un leu, sau poate un milion, totul este să arătăm că iubim Petrolul! Și, indiferent ce se va întâmpla, Petrolul nu va muri și va fi în Liga 1 în această vară!, a continuat fotbalistul de legendă al Petrolului.

Virgil Dridea: ”Dacă nu ajutăm acum, când echipa se află în cel mai bun moment al ei din ultimii ani, atunci când o să o facem?”

La rândul său, un alt simbol al Petrolului, Virgil Dridea, a mărturisit că „am răspuns cu toată dragostea și cu toată convingerea că poate, simbolic, vom fi un mic exemplu pentru cei care iubesc cu adevărat fotbalul și clubul Petrolul! Dacă nu ajutăm acum, când echipa se află în cel mai bun moment al ei din ultimii ani, atunci când o să o facem? Este momentul, cred, ca toți cei care sunt cu adevărat petroliști să răspundă cu o mobilizare totală pentru a susține echipa. Fiți alături de Petrolul, pentru că este un club de tradiție, cu titluri câștigate și cu participări în competițiile europene, și ar fi păcat să nu fie readusă, în acest an, în galeria celor mai bune echipe din țară!”

Octavian Grigore: ”Pe termen lung, ne dorim ca din strângerea de fonduri să ajungem să construim o bază sportivă necesară instruirii la nivelul Academiei de Copii și Juniori”

Membru fondator al Asociației Petrolul 52 și, totodată, director tehnic al Academiei de Copii și Juniori a clubului, Octavian Grigore a comentat, la rândul său, inițiativa materializată astăzi. „Este o acțiune gândită de mai mult timp. Am decis, împreună cu suporterii, să deschidem un cont care va fi destinat donațiilor celor care doresc binele clubului Petrolul. Pe termen lung, ne dorim ca din strângerea de fonduri să ajungem să construim o bază sportivă necesară instruirii la nivelul Academiei de Copii și Juniori, astfel încât să rămână ceva în urma muncii noastre la acest club. Suntem în discuții cu anumiți proprietari pentru a cumpăra un teren în jurul Ploieștiului și, evident, sper să accesăm fonduri și din alte zone, nu numai din donații, pentru a putea avea o bază așa cum merită Petrolul”, a mărturisit Octavian Grigore.

Contul în care pot fi facute donațiile este următorul: RO63BUCU1132235342986RON deschis la Alpha Bank, sucursala Ploiesti.

Declarațiile date de Octavian Grigore, Virgil Dridea și Mircea Dridea despre această inițiativă pentru ajutorarea clubului Petrolul:

Petrolul, în impas financiar. Claudiu Tudor: ”Nu dispunem nici măcar de fondurile necesare pentru ca jucătorii să poată să meargă în cantonament”

Retragerea în vară, după a treia ratare consecutivă a promovării în Liga 1, a partenerului finanțator al clubului a destabilizat Petrolul, care în anii precedenți nu a dus grija banilor. Compania Veolia a continuat ca sponsor și a asigurat o sumă care a ajutat echipa să supraviețuiască în prima parte a sezonului actual, însă și contribuția managerului sportiv Claudiu Tudor a fost una însemnată. De exemplu, cu ajutorul lui au fost plătite, săptămâna trecută, salarațiile pe luna noiembrie a anului trecut. Asta înseamnă că, la momentul actual, jucătorii au o lună întârziere la salarii și în curând se vor face două.

”Chiar astăzi am mai bătut palma cu încă un sponsor, cu Barrier, care va veni și el cu o sumă, nu mare, dar orice sumă e foarte importantă pentru noi, ca sponsorizare. Ajut cu mare drag, dar, până la urmă, nu asta este soluția Petrolului. Soluția Petrolului este ca Veolia să se întoarcă sau toată suflarea petrolistă să vină să ajute, alături de celelalte firme și autoritățile să vină alături de club, pentru că nu este clubul meu, este al ploieștenilor. Mi-aș dori foarte mult ca Veolia să revină, pentru că a avut un aport important în acest proiect”, a spus, pentru Liga2.ro, Claudiu Tudor.

Ieri, managerul sportiv al Petrolului declara pentru un site local prahovean că situația clubului este extrem de dificilă din punct de vedere financiar, fiind în pericol chiar deplasarea în cantonamentul din Turcia, unde plecarea este programată duminică. ”În prezent nu dispunem nici măcar de fondurile necesare pentru ca jucătorii să poată să meargă în cantonament. Ce mai pot să spun?! Eu am ajutat cât am putut de mult acest club. Am adus de acasă suma de 180.000 de euro pentru că iubesc Petrolul Ploiești. Am reușit să mai atrag un sponsor, însă tot nu este suficient. Singura noastră șansă este ca oamenii de afaceri care iubesc Petrolul să vină să ajute acest club. Orice societate care dorește să sponsorizeze Petrolul Ploiești este bine venită. Am dovedit că dorim să facem performanță și o vom face, însă nu putem fără bani. Sper că, pe această cale, mesajul meu să ajungă la cât mai multe persoane care doresc să vină alături de noi. Sper că la final să ne bucurăm împreună nu doar că am salvat Petrolul, ci și că am promovat în Liga 1”, a spus Claudiu Tudor pentru deprahova.ro.

Sursa citată mai scrie că Veolia nu a achitat 125.000 de euro din valoarea totală a sponsorizării promise, 500 de mii de euro, după cum spunea președintele Costel Lazăr.

Dacă la alte cluburi sunt implicate autoritățile locale, județene sau chiar ministerul, cum se întâmplă la ”U” Cluj, Concordia Chiajna, FC Buzău, Steaua sau FK Miercurea Ciuc, adversari direcți ai Petrolului în lupta pentru promovare, la Ploiești primăria nu vrea să miște un deget pentru clubul sportiv care reprezintă orașul la nivel național.

Petrolul e lider detașat în Liga 2 după 16 etape, dar promovarea nu este deloc asigurată

Petrolul este lider în clasamentul Ligii 2 în acest sezon, după 16 etape având 42 de puncte, cu șapte mai mult decât FC Hermannstadt (35 puncte) și nouă față de ”U” Cluj (33 puncte), următoarele clasate.

În sezonul regular, Petrolul mai are de jucat meciuri cu Politehnica Timișoara (deplasare), FC Buzău (acasă) și Unirea Constanța (deplasare). Ulterior urmează să intre în play-off, unde are de disputat alte 10 partide, cu cele mai puternice cinci formații din campionat. La final, primele două locuri din play-off promovează direct, iar următoarele două vor juca baraj de promovare.

Marius ANGHEL 27 Jan. 2022, 15:43 Liga 2
Pe aceeași temă