Petrolul a pierdut mai mult de jumătate din meciurile jucate pe teren propriu în acest sezon. Octavian Grigore, după eșecul cu Concordia: ”Ăsta este adevărul crud. Are rădăcini în spate.” Până când are contract antrenorul și ce obiectiv are echipa

Marius ANGHEL 11 Apr. 2021, 15:24 Liga 2

Petrolul a retrăit gustul înfrângerii și cu Octavian Grigore antrenor, în noul său mandat pe banca echipei, chiar și unul interimar. Și tot pe ”Ilie Oană”, acasă, unde în acest sezon de Liga 2 a suferit nu mai puțin de șase eșecuri în 11 meciuri disputate.

”Găzarii” au pierdut cu 1-0 în fața Concordiei Chiajna, o echipă care avea nevoie disperată de puncte în lupta pentru evitarea retrogradării. Unicul gol al meciului a venit dintr-o fază norocoasă pentru ilfoveni, la una dintre puținele ocazii în care au ajuns la poarta lui Raul Avram. Lucian Ion a înscris în minutul 31, după ce Petrolul ratase până în acel moment un penalty, a avut o transversală, o bară laterală și un gol anulat anulat.

Petroliștii au jucat mai bine și după ce au primit gol, însă fie au trimis pe lângă țintă, fie nu l-au putut învinge pe portarul Chesneau, la mulțimea de ocazii create.

Octavian Grigore, după eșecul cu Concordia: ”Ocazii au fost, dar nu s-au concretizat. Ăsta este adevărul crud pentru ziua de azi”

La finalul partidei, Octavian Grigore a tras concluziile.

”În repriza a doua s-au strâns mai mult, au încercat și au reușit să închidă culoarele nostre, noi am forțat foarte mult jocul pe banzi, venind cu centrări, nu am avut luciditatea necesară de a înscrie. Ocazii au fost, dar nu s-au concretizat. Ăsta este adevărul crud pentru ziua de azi”, a spus legenda Petrolului la microfonul DigiSpot, la flash-interviu.

Petrolul, șase înfrângeri în 11 meciuri jucate acasă în acest sezon de Liga 2

Antrenorul principal al Petrolului a comentat și parcursul dezastruos al echipei în acest sezon de Liga 2 în meciurile de pe teren propriu, un motiv ca a dus și la ratarea play-off-ului. În 11 meciuri jucate acasă, ”lupii” au pierdut de șase ori, adică mai mult de jumătate dintre jocuri.

”Este o chestie care cred eu că are rădăcini în spate. Eu am venit de două etape, asta e a treia etapă, probabil că jucătorii resimt faptul că nu au reușit să câștige în trecut și orice ratare pune amprenta asupra lor, din punct de vedere al încrederii, vizavi de a-și adjudeca victoria”, s-a eschivat, elegant, Grigore.

În acest campionat, Petrolul a pierdut cu Farul (1-2), Dunărea Călărași (0-1), U Craiova 1948 SA (0-1), Aerostar Bacău (1-4, meci disputat la Mogoșoaia), CS Mioveni (0-1), în sezonul regular, și Concordia Chiajna (0-1), în play-out.

A obținut victorii doar cu Ripensia (5-0), Rapid (2-0) și Metaloglobus (1-0) și remize cu CSM Slatina (1-1) și SCM Gloria Buzău (1-1).

Octavian Grigore are contract de antrenor principal la Petrolul până în 30 iunie

După două victorii, 2-1 la ”U” Cluj, în ultima etapă a sezonului regular, și 1-0 la CSM Reșița, și o înfrângere, 0-1 pe teren propriu cu Concordia Chiajna, aceastea două din urmă fiind în play-out, în care a stat pe banca echipei ca antrenor principal al Petrolului, Octavian Grigore spune acum că are contract valabil până în ultima zi a lunii iunie. Asta înseamnă că Grigore a fost numit antrenor principal, după ce inițial clubul transmisese că va asigura interimatul pentru jocul cu ”U” Cluj.

Alegerea unui nou antrenor principal se pare că dă bătăi de cap conducătorilor clubului, motiv pentru care s-a decis continuarea cu Octavian Grigore în această funcție, într-un final de sezon în care obiectivul este doar menținerea în Liga 2. Grigore era directorul tehnic al Academiei de copii și juniori a Petrolului.

”Cred că da. Nu știu, să vedem (n.r. – întrebat dacă rămâne antrenor până la finalul sezonului). Contractul meu este până pe 30.06. Știți că, la fotbal, un antrenor este ținut de rezultate și dacă nu are rezultate trebuie să plece. Deocamdată avem două victorii și o înfrângere”, a spus Octavian Grigore.

Evaluarea jucătorilor și conturarea unui lot pentru sezonul viitor, obiectivul actual al Petrolului

Momentan, după două etape din șapte desfășurate în play-out, Petrolul, cu 34 de puncte, e liderul Grupei B. Clubul este ca și salvat de la retrogradare, astfel că antrenorul a spus și care ar fi obiectivul în aceste ultime meciuri.

”Obiectivul Petrolului este de a evalua lotul de jucători, de a contura un lot pentru anul viitor și dea vedea acolo unde trebuie să completeze lotul, să aducă jucători care să aducă plus valoare. E prematur să fac o estimare. Este un lot care în momentul de față are probleme din cauza lipsei de încredere și a dezamăgirii faptului că nu s-au calificat în play-off”, a spus Grigore, care, la cum s-a exprimat, știe că el nu va continua ca antrenor al echipei și în sezonul următor.

În etapa a 3-a a play-out-ului Ligii 2, intermediară, Petrolul va sta, fiindcă meciul din deplasare de la Viitorul Pandurii a fost amânat, deoarece echipa gorjeană va juca miercuri în semifinala Cupei României cu U Craiova.

În weekend, Petrolul o întâlnește pe teren propriu pe SCM Gloria Buzău (sâmbătă, ora 12:30).

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Marius ANGHEL 11 Apr. 2021, 15:24 Liga 2
Pe aceeași temă