Unirea Slobozia debutează în play-off cu o victorie la limită cu CS Mioveni și cel puțin pentru două zile urcă pe locul 1 în Liga 2. Golul, marcat dintr-o poziție suspectă de offside

Marius ANGHEL 30 Mar. 2024, 12:54 Liga 2
Unirea Slobozia debutează în play-off cu o victorie la limită cu CS Mioveni și cel puțin pentru două zile urcă pe locul 1 în Liga 2. Golul, marcat dintr-o poziție suspectă de offside

Al doilea meci din această ediție a play-off-ului Ligii 2 are loc sâmbătă, 30 martie, de la ora 11:00, deodată cu cele șase partide din prima etapă a play-out-ului.

Stadionul 1 Mai din Slobozia este gazda jocului dintre Unirea, clasată pe locul 2, și CS Mioveni, clasată pe locul 5.

  • Prima etapă a play-off-ului a debutat joi seară la Hunedoara, unde Corvinul și Gloria Buzău au remizat la scorul de 1-1. Al treilea și ultimul meci are loc luni, de la ora 17:30, între FK Miercurea Ciuc și CSC Șelimbăr.

CLASAMENT Liga 2 și al golgheterilor

COMENTARIU LIVE:

UNIREA SLOBOZIA – CS MIOVENI 1-0

Laurențiu Vlăsceanu 36′

Unirea Slobozia: D. Rusu – Dorobanțu (Dr. Lazăr 77′), Pospielov, Gab. Lazăr, C-tin. Toma (cpt.) – Șt. Pacionel, Coadă – Ibrian, Purece (Ekollo 62′), Vlăsceanu (Aioanei 86′) – Afalna (Cojocari 77′)
Rezerve: Șt. Georgescu – D. Bujor, Mih. Șandru, Atanase, Andreș
Antrenor: Adrian Mihalcea

CS Mioveni: Fl. Croitoru – Trașcu, Cr. Ignat (I. Șerban 69′), R. Garutti, Burnea, Șerbănică (cpt.) – D. Toma (Al. Cr. Stan 72′), Cărăruș – Massaro (Bolohan 69′), Blănaru, Guțea (Mih. Costea 80′)
Rezerve: Val. Sima – A. Șerban, Duțan, Gogor, Văsălie
Antrenor: Constantin Schumacher
Eliminat: Andrei Trașcu 64′ (cumul de cartonașe galbene)

Stadion: 1 Mai (Slobozia – Ialomița). Arbitru central: Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea). Arbitri asistenții: Ștefan Dumitrache (Palanca – Prahova) și Doru Nicolae Petre Ioan (Bucov – Prahova). Arbitru de rezervă: Nicolae Breoi (Ploieşti). Observator arbitri: Robert Dumitru (Sfântu Gheorghe). Delegat joc: Simona Rența (Galaţi).

Min 90+5 Final de joc la Slobozia, unde Unirea câștigă cu 1-0 întâlnirea cu CS Mioveni și urcă cel puțin până luni pe primul loc în Liga 2. Cu 43 de puncte, Unirea are un punct peste CSC Șelimbăr, care la începutul săptămânii următoare joacă în deplasare la FK Miercurea Ciuc. CS Mioveni, cu 33 de puncte, rămâne momentan pe locul 5 și riscă să fie depășită până la finalul rundei de ciucani, care au un punct mai puțin.
Min 90+1 Toma are o incursiune pe stânga și avansează până aproape de colțul careului, de unde trage puternic, iar Croitoru respinge din nou salvator
Min 90+1 Dragoș Lazăr șutează puternic din fața careului, pe centru, Croitoru boxează
Min 86 La Unirea, iese Laurențiu Vlăsceanu, în aplauzele publicului, și intră Mario Aioanei
Min 80 Iese Remus Guțea și intră Mihai Costea
Min 78 Guțea șutează din voleu dn fața careului, dar pe centrul porții, o pradă ușoară pentru portar
Min 77 Dublă schimbare la Unirea. Ies Andrei Dorobanțu și Christ Afalna și intră Dragoș Lazăr și Serafim Cojocari
Min 72 Iese Daniel Toma și intră Alexandru Stan, la Mioveni
Min 69 Dublă schimbare la CS Mioveni. Ies Davide Massaro și Cristian Ignat și intră Raul Bolohan și Ionuț Șerban
Min 64 |||| Andrei Trașcu întră neglijent asupra lui Toma, primește al doilea cartonaș galben în acest meci și este eliminat
Min 62 Iese Florin Purece și intră Serges Ekollo
Min 54 Massaro bate peste zid o lovitură liberă din 23 de metri ușor lateral stânga, Rusu prinde fără probleme în fața barei din dreapta sa
Min 46 S-a reluat jocul
Min 45+2 Pauză la Slobozia, unde Unirea conduce cu 1-0 în meciul cu CS Mioveni și la acest scor se distanțează la zece puncte de aceasta
Min 36 1-0 Laurențiu Vlăsceanu primește în careu, aproape central, întoarce pentru Purece, care retrimite din prima pentru coechipierul său. Laurențiu Vlăsceanu preia cu pieptul la 13-14 metri central, este nemarcat și înscrie cu un șut cu dreptul, în forță. Poziția în care se afla Vlăsceanu este una suspectă de offside
Min 35 Coadă recuperează o minge în stânga, pătrunde spre centru și șutează puternic de la 20 de metri. Mingea trece milimetric peste transversală
Min 31 Vlăsceanu centrează pe jos din stânga în fața careului, Purece trage din prima din 16 metri, pe direcția lui Croitoru, care prinde fără probleme
Min 26 Centrare dintr-un corner din dreapta, mingea e deviată pe spate, iar Garutti pune piciorul în 6 metri central și trimite mult peste poartă. Ocazie mare irosită de fundașul central al Mioveniului
Min 14 Șut din careul Unirii, din dreapta, pe jos, spre colțul lung, Rusu se întinde și respinge cu ceva efort
Min 13 Vlăsceanu scapă pe contraatac pe stânga, pătrunde în careu, îl fentează pe Ignat și șutează la poartă, Croitoru respinge mingea care se ducea în stânga, îi revine lui Vlăsceanu care este deposedat
Min 1 A început partida de la Slobozia

CLASAMENT Liga 2 și al golgheterilor


Unirea Slobozia începe play-off-ul Ligii 2 de pe loc direct promovabil și are un avans important față de cele două echipe poziționate pe locurile care duc în barajul de promovare

Unirea Slobozia pornește în această ediție a play-off-ului Ligii 2 de pe primul loc direct promovabil în SuperLigă, chiar dacă în clasament ocupă locul 2. Se află între CSC Șelimbăr și Corvinul Hunedoara, echipe pe care le-a avut alături pe podium mult timp în acest sezon, dar care evoluează în turneu fără să poată promova.

Trupa antrenată de Adrian Mihalcea are un avans de șapte puncte, dar și primul criteriu de departajare de partea sa, în cazul în care va fi egalată la final, față de CS Mioveni, prima din celelalte două echipe participante în play-off care au asigurat minimum locul în barajul de promovare.

Unirea Slobozia are șansa încă din prima etapă a play-off-ului Ligii 2 să facă un alt pas spre SuperLigă, competiție în care orașul nu a fost niciodată. Cu o victoria în fața Mioveniului, Unirea se va distanța la nu mai puțin de zece puncte de aceasta.

”Primul meci este extrem de dificil. Întâlnim CS Mioveni, o echipă foarte bine organizată. Cu plus și minus au aceleași statistici ca și noi, foarte puține goluri primite, nu foarte multe goluri marcate, pierd foarte greu. Bineînțeles, ei au de recuperat un număr de puncte și cred că vor veni să câștige. În același timp, și noi ne aflăm într-o perioadă bună, venim după rezultate și jocuri bune și lucrul acesta îmi dă speranțe. Suntem conectați, lucru care mă mulțumește în totalitate. Nu avem în pregătire niciun fel de sincope și e extraordinar de bine, ținând cont că acest play-off e atât de comprimat, încât dacă ai clipit se poate termina. Pașii greșiți trebuie să fie extrem de puțini. Acum, poți într-un meci să pierzi, poate nu reușești să câștigi în toate, dar trebuie să ai o constanță în rezultate și, dacă vom reuși acest lucru, fie că facem egal su câștigăm unele meciuri, ne va menține pe această poziție”, a spus Adrian Mihalcea despre acest meci.

Unirea se află pe locul 2, cu 40 de puncte, iar cu o victorie astăzi va urca cel puțin până luni pe primul loc, unde în acest sezon regular a mai fost de trei ori, la finalul etapelor 9, 10 și 11.

CS Mioveni va urca pe loc direct promovabil dacă va câștiga la Slobozia

De partea cealaltă, CS Mioveni are șansa de a profita de egalul Gloriei la Hunedoara și de a o devansa în clasament. Pentru asta are nevoie de o victorie la Slobozia și va urca pe locul 4, al doilea direct promovabil.

Constantin Schumacher spunea că își dorește atitudine din partea jucătorilor înainte de debutul în play-off, plus pe care l-a remarcat și văzut în special contra formațiilor care erau considerate favorite la play-off și mai valoroase comparativ cu echipa sa. Antrenorul argeșenilor a lăsat de înțeles că și o remiză ar fi bună pentru CS Mioveni de această dată. O înfrângere contra Unirii Slobozia ar fi echivalentă, în mare măsură, cu încheierea play-off-ului sub aceasta.

”Începe un minicampionat, de 10 etape. Toate echipele calificate în play-off sunt echipe foarte bune, echipe cu care am mai jucat, dar vom face tot posibilul ca să ne ridicăm la nivelul așteptărilor, să fim la un nivel cât mai bun, să adunăm cât mai multe puncte și la finalul celor 10 etape vedem unde vom fi.

La Slobozia nu va fi ușor, vom juca contra unei echipe care are deja un avans față de urmăritoarele cu șanse la promovare, destul de mare. Dar, știm că este o echipă puternică, grea acasă, iar noi ne pregătim și sperăm să revenim bucuroși acasă, cu punct sau puncte. Suntem într-un moment bun, chiar dacă Slobozia are avans de șapte puncte față de noi. Știm că va fi un meci foarte important, toate echipele din play-off sunt grele. Poți câștiga cu oricine și poți pierde cu oricine. O să fie un play-off foarte important! Poți câștiga două-trei meciuri, iar apoi poți pierde două-trei meciuri. E important ca sâmbătă să arătăm bine, să arătăm ca o echipă agresivă, care își dorește, iar apoi vedem după meci cine se va bucura”, a spus Constantin Schumacher înaintea acestui joc.

CS Mioveni se află în acest moment pe locul 5, cu 33 de puncte, fiind între Gloria Buzău (35) și FK Miercurea Ciuc (32).

Unirea Slobozia și CS Mioveni au fost egale în meciul direct din sezonul regular, la Mioveni

În pauza din campionat generată de acțiunile echipelor naționale, Unirea Slobozia a disputat un amical cu Farul, pierdut cu scorul de 1-2 la Ovidiu, iar CS Mioveni a jucat la București cu Rapid, cedând cu scorul de 1-4.

Unirea Slobozia și CS Mioveni s-au întâlnit de două ori în meciuri oficiale. Prima dată s-a întâmplat în septembrie 2020, în Liga 2, când cele două echipe remizat la Slobozia la scorul de 0-0. În acest sezon regular au terminat tot la egalitate, dar la scorul de 1-1, la Mioveni. Partida s-a desfășurat tocmai în etape 3, la 20 august, ialomițenii deschizând scorul prin căpitanul Constantin Toma, din penalty, în minutul 45+5, iar argeșenii egalând prin Ștefan Blănaru, în minutul 75.

Cătălin Buși arbitrează Unirea Slobozia – CS Mioveni 

Meciul de acum dintre Unirea Slobozia și CS Mioveni va fi arbitrat de la centru de Cătălin Buși (Râmnicu Vâlcea), iar de la cele două tușe de asistenții Ștefan Dumitrache (Palanca – Prahova) și Doru Nicolae Petre Ioan (Bucov – Prahova). Arbitru de rezervă este Nicolae Breoi (Ploieşti). Observator de arbitri este Robert Dumitru (Sfântu Gheorghe), iar delegat de joc este Simona Rența (Galaţi).

”Centralul” Cătălin Buși face parte din lotul de arbitri de primă ligă și în acest sezon 2023-2024 are 17 meciuri conduse în diverse competiții, inclusiv în Liga 3 sau în prima ligă feminină. În Liga 2 a condus trei jocuri în acest sezon, în niciunul nefiind implicate Unirea Slobozia sau CS Mioveni.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/meciuri-si-rezultate-etapa-1-play-out-liga-2-19304303

https://liga2.prosport.ro/seria-1/constantin-toma-e-aproape-sa-si-indeplineasca-visul-promovarea-in-prima-liga-cu-unirea-slobozia-19304247

https://liga2.prosport.ro/seria-1/debut-in-play-off-pentru-cs-mioveni-19304259

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mihalcea-inainte-de-unirea-slobozia-cs-mioveni-19304166

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-incepe-cursa-pentru-promovare-primul-meci-cu-unirea-slobozia-19304168

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-andrei-prepelita-dupa-corvinul-gloria-buzau-1-1-19304237

https://liga2.prosport.ro/seria-1/concluziile-lui-florin-maxim-dupa-corvinul-gloria-buzau-1-1-19304233

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-hunedoara-si-gloria-buzau-joaca-in-deschiderea-play-off-ului-ligii-2-19304178

https://liga2.prosport.ro/seria-1/echipele-participante-in-editia-2023-2024-de-liga-2-si-antrenorii-lor-pe-parcursul-sezonului-regular-19304001

Marius ANGHEL 30 Mar. 2024, 12:54 Liga 2
Pe aceeași temă