Unirea Slobozia a pierdut amicalul cu Farul, dar Dragoș Lazăr a reușit faza meciului și a marcat spectaculos

Andrei PASCU 22 Mar. 2024, 15:40 Liga 2
Unirea Slobozia a pierdut amicalul cu Farul, dar Dragoș Lazăr a reușit faza meciului și a marcat spectaculos

Unirea Slobozia a disputat primul și singurul meci amical programat în această pauză competițională, cu Farul Constanța. Echipa lui Adrian Mihalcea s-a deplasat pe stadionul formației lui Gheorghe Hagi pentru întâlnire, vineri, 22 martie.

Testul s-a terminat cu victoria campioanei României, scor 2-1, după ce la pauză conducea la două goluri.

Unirea Slobozia a pierdut amicalul cu Farul

Farul a deschis repede scorul, încă din minutul 3, în urma unui contraatac. Neatentă după un corner de care a beneficiat, Unirea Slobozia a încasat gol de la Luca Andronache. Din câteva pase, campioana României a ajuns în apropierea careului echipei din Liga 2, iar asistul i-a aparținut lui Constantin Budescu.

Mijlocașul a pasat, din partea dreaptă, cu exteriorul piciorului drept în careu, pe jos, iar Andronache a marcat din câțiva metri, cu un șut din prima, profitând de faptul că elevii lui Adrian Mihalcea s-au retras greu.

Unirea Slobozia a ieșit la joc și putea marca în urma unei lovituri libere, dar, în același timp, putea să și primească al doilea gol. În minutul 7, Christ Afalna a tras în blocajul unui jucător de la Farul, din careu, după o fază începută în partea dreaptă a atacului, în urma unei lovituri libere.

Constănțenii puteau marca apoi, tot pe contraatac, însă Luca Andronache a șutat în bară din interiorul careului, profitând din nou de faptul că fundașii Unirii Slobozia nu s-au repliat rapid.

La pauză, Farul conducea cu 2-0

Locul 2 în Liga 2 a reușit să construiască pozițional în multe rânduri, dar s-a dovedit întrecut pe faza de apărare de câteva ori, diferența de divizie fiind vizibilă în respectivele incursiuni. Farul a atacat în viteză când a avut ocazia, iar Constantin Budescu putea face 3-0 în minutul 17, dar șutul său, de la marginea careului, s-a dus pe lângă poarta apărată de Denis Rusu.

În minutul 24 a fost consemnată o șansă importantă pentru elevii lui Adrian Mihalcea, dar mingea trimisă de Christ Afalna s-a dus puțin pe lângă. Jucătorul Unirii Slobozia a reluat din cădere de la marginea careului, iar balonul a trecut alături.

Când mai erau opt minute din timpul regulamentar al primei reprize, Farul a mărit diferența pe tabelă. Constantin Budescu a fost din nou decisiv, tot cu o pasă spectaculoasă. De data aceasta, experimentatul mijlocaș a pasat pe spate, peste apărarea Unirii Slobozia, de la aproximativ 20 de metri, pentru Amine Benchaib, care l-a învins fără probleme pe Rusu, finalizând din câțiva metri.

S-a terminat 2-0 prima parte, dar Unirea Slobozia putea să reducă din diferență. Un șut trimis de Dmytro Pospelov, în minutul 41, din afara careului, a fost deviat puțin pe lângă bara din dreapta a constănțenilor.

Dragoș Lazăr a marcat golul Unirii Slobozia

În partea a doua, Unirea Slobozia a reușit să marcheze în minutul 54, prin Dragoș Lazăr, care a punctat după o incursiune individuală foarte frumoasă. Acesta a fost angajat la 20 de metri de poarta Farului, ușor lateral dreapta, a driblat doi adversari, a intrat mai mult în centru și a marcat cu un șut pe jos de la aproximativ 14 metri.

A arătat ca o echipă mai agresivă formația din Liga 2 după reluare, fiind cu liniile mai sus, dar în minutul 59 a scăpat fără gol în urma unui șut bun al lui Darius Grosu. A trimis un balon plasat de la marginea careului, dar Ștefan Georgescu a reținut.

Farul putea reface diferența de două goluri în minutul 75, dar bara a salvat formația oaspete. Carlo Casap a trimis în forță de la peste 25 de metri, cu piciorul stâng, însă mingea a lovit bara din dreapta și a ieșit în afara terenului.

În ultimele minute momentele de posesie au fost împărțite, dar în cele din urmă Farul a câștigat cu 2-1 partida amicală cu Unirea Slobozia.

  • Primul 11 al Farului: Buzbuchi – Grosu, M. Popescu, Gustavo, Ganea, Queiros, N. Popescu, Andronache, Budescu, Benchaib, Rivaldinho
  • Primul 11 al Unirii Slobozia: Rusu – Ibrian, Pospelov, Andreș, Toma, Pacionel, Coadă, Bujor, Purece, Vlăsceanu, Afalna

Unirea Slobozia, gata de primul meci din play-off

De acum, Unirea Slobozia se concentrează doar pe primul meci din play-off-ul Ligii 2. Înainte de prima etapă este pe locul 2, la două puncte de liderul CSC Șelimbăr. În același timp, ialomițenii au trei puncte peste locul 3, Corvinul Hunedoara, șase puncte peste Gloria Buzău, șapte punct peste CS Mioveni și opt puncte peste FK Miercurea Ciuc.

Echipa lui Adrian Mihalcea va începe grupa pentru promovare pe teren propriu, contra CS Mioveni și FK Miercurea Ciuc. Apoi, în etapa a 3-a, va urma prima deplasare, contra Corvinul Hunedoara.

De partea cealaltă, Farul este pe locul 5 în play-off-ul SuperLigii României, dar unde a și disputat prima etapă, 2-1 cu Rapid, în Giulești. În această pauză competițională, echipa de la malul mării a mai jucat un amical cu o formație din ligile inferioare, cu Dunărea Călărași (locul 2 în Seria 3 a Ligii 3), în fața căreia a cedat cu 3-4.

Meciul integral dintre Farul și Unirea Slobozia, scor 2-1

https://www.youtube.com/watch?v=b3NH4rtt-G8

Foto și video: Farul

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-incearca-sa-vada-partea-buna-dupa-ce-steaua-a-ratat-play-off-ul-19303682

https://liga2.prosport.ro/nationale/romania-u20-a-remizat-cu-italia-la-targoviste-19303635

https://liga2.prosport.ro/seria-1/corvinul-a-fost-in-vizita-la-combinatul-siderurgic-din-hunedoara-19303593

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-spera-sa-atraga-cat-mai-repede-un-investitor-19303591

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mihalcea-analiza-tintarului-play-off-ului-ligii-2-19303567

Andrei PASCU 22 Mar. 2024, 15:40 Liga 2
Pe aceeași temă