Adrian Mihalcea, mulțumit în totalitate de jucătorii săi înainte de startul play-off-ului, meciul cu CS Mioveni: ”Suntem conectați. Nu avem în pregătire niciun fel de sincope”

Marius ANGHEL, Petronel TUDOR 28 Mar. 2024, 14:32 Liga 2
Adrian Mihalcea, mulțumit în totalitate de jucătorii săi înainte de startul play-off-ului, meciul cu CS Mioveni: ”Suntem conectați. Nu avem în pregătire niciun fel de sincope”

Unirea Slobozia va fi gazdă în prima etapă a play-off-ului Ligii 2, ediția 2023-2024, urmând a întâlni CS Mioveni, sâmbătă, de la ora 11:00. Este chiar adversarul care, în acest moment, atentează la locul său direct promovabil, iar o victorie contra acestuia îi va asigura într-un procent și mai mare urcușul lejer în SuperLigă.

Trupa ialomineață pornește în această ediție a play-off-ului Ligii 2 de pe primul loc direct promovabil în SuperLigă, chiar dacă în clasament ocupă locul 2. Se află între CSC Șelimbăr și Corvinul Hunedoara, echipe pe care le-a avut alături pe podium mult timp în acest sezon, dar care evoluează în turneu fără să poată promova.

Formația antrenată de Adrian Mihalcea are un avans de șapte puncte, dar și primul criteriu de departajare de partea sa, în cazul în care va fi egalată, față de CS Mioveni, prima din celelalte două echipe participante în play-off și care au asigurat minimum locul în barajul de promovare. Pe al doilea loc direct promovabil se situează acum Gloria Buzău.

Unirea Slobozia începe play-off-ul Ligii 2 cu un avans important față de cele două echipe poziționate pe locurile care duc în barajul de promovare

Avansul de șapte, respectiv opt puncte pe care Unirea Slobozia îl are față de CS Mioveni și FK Miercurea Ciuc nu este atât de decisiv, în opinia lui Adrian Mihalcea, care este de părere că play-off-ul care stă să înceapă ”nu este terminat” pentru echipa sa.

”Până în momentul de față, băieții au făcut o muncă remarcabilă, au dus echipa într-o poziție favorabilă, dar va începe un nou campionat, cu totul și cu totul altceva. Avem un avantaj față de celelalte urmăritoare, dar nicidecum play-off-ul nu este terminat. Va fi, cred, un turneu echilibrat. Valorile tuturor echipelor sunt sensibil egale, așa că mai avem de muncă. Dacă ne dorim, într-adevăr, să performăm la cel mai înalt nivel actual, trebuie să fim la fel de constanți”, este de părere Mihalcea, pentru Liga2.ro.

Adrian Mihalcea: ”Ne vom lupta cu tot ceea ce putem noi, cu inima, cu dorința, pentru cele două locuri direct promovabile”

Pe de altă parte, întrebat dacă Unirea are un avantaj mental, având în vedere că echipa este sigură de un loc în barajul de promovare, minimul pe care îl poate obține în această ediție a play-off-ului, antrenorul slobozenilor este de părere că jucătorii săi își vor permite pași greșiți, ținând cont și de avansul de puncte de care beneficiază, dar în lot se gândește ca echipa să reușească accederea directă în prima ligă.

”Este un avantaj, ținând cont că până în momentul de față noi, ca și echipă, ca și istorie, nu am ajuns în această postură, dar, în același timp, ne aflăm într-o poziție care ne oferă șansa să ne luptăm cu șanse reale pentru promovarea directă. Așa, la meciurile de baraj, ca în fiecare an, va fi mai dificil. Există posibilitatea să promovezi și după o astfel de întâlnire, s-a întâmplat în ultimele două sezoane, dar pare din ce în ce mai greu, așa că ne vom lupta cu tot ceea ce putem noi, cu inima, cu dorința, pentru cele două locuri direct promovabile. Altă gândire nu există, iar dacă cineva are vreun semn de întrebare ar trebui să și-l schimbe. Pentru că am jucat cu toate echipele, cu unele am pierdut, cu altele am câștigat, dar știm potența fiecărei echipe și cred că putem realiza acest obiectiv”, a mai spus Mihalcea.

  • Rezultatele înregistrate de Unirea Slobozia în sezonul regular al Ligii 2 contra adversarelor pe care urmează să le întâlnească în play-off: 1-1 la CS Mioveni, 1-0 la CSC Șelimbăr, 0-1 cu Gloria Buzău, 0-1 cu FK Miercurea Ciuc și 3-1 cu Corvinul.

Mihalcea are speranțe pentru un rezultat bun în favoarea echipei sale: ”Suntem conectați, lucru care mă mulțumește în totalitate”

Unirea Slobozia are șansa încă din prima etapă a play-off-ului Ligii 2 să facă un alt pas spre SuperLigă, competiție în care orașul nu a fost niciodată.

Sorții i-au stabilit ca adversar CS Mioveni, o formație care la începutul sezonului pornea cu gândul de a se menține în Liga 2, dar care a avut evoluții spectaculoase și a obținut o calificare nesperată în play-off. Ialomițenii nu numai că joacă acasă în prima rundă, dar întâlnesc și echipa care acum ocupă primul din cele două locuri care duc în baraj, pe care jucătorii lui Mihalcea vor să le evite.

Cu o victoria în fața Mioveniului, Unirea se va distanța la nu mai puțin de zece puncte de aceasta. Antrenorul a simțit că jucătorii săi sunt conectați la ceea ce urmează.

”Primul meci este extrem de dificil. Întâlnim CS Mioveni, o echipă foarte bine organizată. Cu plus și minus au aceleași statistici ca și noi, foarte puține goluri primite, nu foarte multe goluri marcate, pierd foarte greu. Bineînțeles, ei au de recuperat un număr de puncte și cred că vor veni să câștige. În același timp, și noi ne aflăm într-o perioadă bună, venim după rezultate și jocuri bune și lucrul acesta îmi dă speranțe. Suntem conectați, lucru care mă mulțumește în totalitate. Nu avem în pregătire niciun fel de sincope și e extraordinar de bine, ținând cont că acest play-off e atât de comprimat, încât dacă ai clipit se poate termina. Pașii greșiți trebuie să fie extrem de puțini. Acum, poți într-un meci să pierzi, poate nu reușești să câștigi în toate, dar trebuie să ai o constanță în rezultate și, dacă vom reuși acest lucru, fie că facem egal su câștigăm unele meciuri, ne va menține pe această poziție”, a mai spus Adrian Mihalcea.

Ambele echipe au jucat în weekendul trecut amical cu adversar din prima ligă, iar meciul direct din sezonul regular l-au terminat la egalitate

Prima etapă a play-off-ului Ligii 2 debutează astăzi seară, joi, de la ora 19:00, la Hunedoara, unde Corvinul întâlnește Gloria Buzău. Unirea Slobozia și CS Mioveni joacă sâmbătă, de la ora 11:00, la Slobozia, iar runda se încheie luni seară, după disputarea jocului FK Miercurea Ciuc – CSC Șelimbăr, care are startul la ora 17:30.

În pauza din campionat generată de acțiunile echipelor naționale, Unirea Slobozia a disputat un amical cu Farul, pierdut cu scorul de 1-2 la Ovidiu, iar CS Mioveni a jucat la București cu Rapid, cedând cu scorul de 1-4.

Unirea Slobozia și CS Mioveni s-au întâlnit de două ori în meciuri oficiale. Prima dată s-a întâmplat în septembrie 2020, în Liga 2, când cele două echipe remizat la Slobozia la scorul de 0-0. În acest sezon regular au terminat tot la egalitate, dar la scorul de 1-1, la Mioveni. Partida s-a desfășurat tocmai în etape 3, la 20 august, ialomițenii deschizând scorul prin căpitanul Constantin Toma, din penalty, în minutul 45+5, iar argeșenii egalând prin Ștefan Blănaru, în minutul 75.

La finalul sezonului regular, linia de clasament a celor două echipe a fost următoarea:

2. Unirea Slobozia 19 12 4 3 22-8 40 puncte
5. CS Mioveni 19 9 6 4 20-9 33

Foto: Petronel Tudor / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-mioveni-incepe-cursa-pentru-promovare-primul-meci-cu-unirea-slobozia-19304168

https://liga2.prosport.ro/seria-1/echipele-participante-in-editia-2023-2024-de-liga-2-si-antrenorii-lor-pe-parcursul-sezonului-regular-19304001

https://liga2.prosport.ro/seria-1/programul-primei-etape-din-play-off-ul-si-play-out-ul-ligii-2-19303997

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-a-pierdut-amicalul-cu-farul-19303691

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mihalcea-analiza-tintarului-play-off-ului-ligii-2-19303567

Marius ANGHEL, Petronel TUDOR 28 Mar. 2024, 14:32 Liga 2
Pe aceeași temă