Încă un jucător fost la Unirea Constanța l-a urmat pe Dacian Nastai la Unirea Dej. Și-a făcut junioratul la Dinamo, Inter Milano și Lokeren

Marius ANGHEL 13 Sep. 2023, 14:07 Liga 2
Încă un jucător fost la Unirea Constanța l-a urmat pe Dacian Nastai la Unirea Dej. Și-a făcut junioratul la Dinamo, Inter Milano și Lokeren

În campionatul Ligii 2 se apropie etapa a 6-a, perioada de transferuri de vară s-a încheiat de mai bine de o săptămână, însă Dacian Nastai are în continuare cerințe de jucători noi la Unirea Dej.

Miercuri, aproape de ora prânzului, clubul din Dej a anunțat o nouă achiziție, alta pe lângă multele perfectate pentru noul sezon.

Vlad Mitrea, un mijlocaș de 22 de ani ultima dată la Unirea Constanța, a semnat cu noua echipă a lui Nastai.

Vlad Mitrea, după Dacian Nastai la Unirea Dej

Vlad Nicolae Mitrea este născut la București, iar despre el Unirea Dej spune că și-a început junioratul la Dinamo, că a fost vândut cu 200 de mii de euro la Inter Milano, în Italia, unde a prins meciuri la echipele U17 și U18 ale clubului, dar și că a mai trecut prin Belgia, pe la KSC Lokeren.

Toate acestea, la nivel de juniori. Între timp se apropie cu pași repezi de vârsta de 23 de ani, iar el pare să se încadreze la categoria ”foste mari speranțe”. La nivel de seniori a prins 6 meciuri (134 minute) în prima ligă pentru Sepsi, tocmai în 2020, 4 jocuri (45 minute) în Liga 2 pentru Petrolul, în 2021, două jocuri în sezoane diferite (43 de minute în total) de prima ligă pentru CS Mioveni, iar ultima dată a fost la Unirea Constanța, chiar echipa condusă în sezonul trecut de Liga 2 de Dacian Nastai, actualul antrenor al Unirii Dej.

Mitrea a prins 9 partide în liga secundă (810 minute) pentru Unirea Constanța, fără să înscrie, reușind, astfel, cel mai bun sezon de când activează la seniori.

”M-am alăturat Unirii Dej datorită proiectului promițător și domnului profesor Nastai, care m-a dorit foarte mult. I-am cunoscut deja pe noii mei colegi; este un lot tânăr, competitiv, alături de care sper să ajungem cel puțin la performanțele din sezonul trecut. Pe plan personal, îmi doresc să fiu sănătos și îmi propun să ajut echipa în îndeplinirea obiectivelor. Am venit la Dej să mă afirm și să mă concentrez exclusiv pe fotbal. Abia aștept să evoluez pe teren în fața fanilor Unirii și pe această cale vreau să le transmit că îi aștept într-un număr cât mai mare la stadion pentru a ne susține”, a declarat Vlad Mitrea, citat de site-ul Unirii Dej.

”VLAD MITREA la FC Unirea Dej
Mijlocașul ofensiv în vârstă de 22 de ani și-a făcut junioratul la Dinamo București, înainte de a fi vândut în Italia, la Inter Milano, în schimbul sumei de 200.000 de euro. În peninsulă, Mitrea a evoluat pentru echipele U17 și U18 ale “nerazzurrilor”.
Ulterior, noul nostru jucător a îmbrăcat tricoul echipelor KSC Lokeren (Belgia), Sepsi Sfântu Gheorghe (Liga 1), Petrolul Ploiești, CS Mioveni și Unirea Constanța. La nivel de echipă națională, Vlad Mitrea a reprezentat România la U16, U17 și U18.
Bine ai venit la FC Unirea Dej și multă baftă, Vlad!”, sună prezentarea pe care i-o face Unirea Dej.

  • Alexandru Șuteu și Aurelian Ciuciulete sunt alți jucători pe care Dacian Nastai i-a antrenat la Unirea Constanța și pe care i-a luat după el la Unirea Dej. Totodată, pe Mario Geană, Marian Pruteanu, Victor Stancovici și Vlad Stancovici, și ei nou-veniți, îi știa de la FCSB, club unde a fost mai mulți ani angajat.

Unirea Dej, pe locul 12 în Liga 2, joacă luni cu CFC Argeș

Unirea Dej ocupă locul 12 în clasamentul Ligii 2, cu 6 puncte acumulate în primele cinci etape, din cazua golaverajului negativ, 7-13, fiind ultima dintre cele patru echipe cu acest punctaj.

În runda a 6-a a campionatului, Unirea Dej joacă luni, 18 septembrie, de la ora 16:15, la Mioveni, cu Campionii FC Argeș (locul 16, 4 puncte).

Clujenii au două victorii și trei înfrângeri în această ediție a Ligii 2.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-a-pierdut-amicalul-cu-u-cluj-19284191

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-a-pierdut-amicalul-cu-fcu-craiova-fc-19284198

https://liga2.prosport.ro/program-tv/prima-etapa-din-noul-sezon-in-care-se-joaca-mai-devreme-de-sambata-runda-a-6-a-a-ligii-2-incepe-cu-un-meci-in-nocturna-si-se-incheie-marti-la-apus-19284195

Marius ANGHEL 13 Sep. 2023, 14:07 Liga 2
Pe aceeași temă