La Unirea Dej s-a pus lacătul după retrogradarea din Liga 2, suporterii trag un semnal de alarmă cu puțin timp înainte de startul noului sezon. Care e situația clubului

Marius ANGHEL 30 Jul. 2024, 15:49 Liga 2
La Unirea Dej s-a pus lacătul după retrogradarea din Liga 2, suporterii trag un semnal de alarmă cu puțin timp înainte de startul noului sezon. Care e situația clubului

Unirea Dej este prima echipă aflată sub linia retrogradării la care Federația Română de Fotbal ar apela în situația în care ceva neprevăzut s-ar întâmpla și ar exista un abandon în noua ediție a Ligii 2, sezonul 2024-2025.

Formația din județul Cluj are cele mai multe puncte acumulate dintre cele patru retrogradate din eșalonul sezon la finalul ediției 2023-2024 și esta una dintre cele trei care au aplicat și au primit certificarea pentru Liga 2, alături de CS Tunari și CSM Alexandria. Doar Progresul Spartac, cea mai slabă echipă din sezonul trecut, nu a mai depus documentele pentru a spera la un loc în Liga 2.

Însă, dintre cele patru retrogradate din Liga 2, singura care încă nu și-a reluat activitatea în această vară, pentru a se pregăti pentru noul sezon, este… Unirea Dej.

O lună a mai rămas până la debutul noului sezon de Liga 3, în care ar trebui să ia startul trupa din Dej, iar viitorul său este incert în acest moment. Fapt care a determinat galeria sa, Brigada Someșeană, să aibă o reacție oficială despre liniștea de la club!

Unirea Dej, singura dintre cele patru retrogradate din Liga 2 care încă nu și-a reluat activitatea! O lună a mai rămas până la startul noului sezon de Liga 3

După trei sezoane petrecute în Liga 2, două încheiate în play-out și unul în play-off, ultimul aducându-i o retrogradare conform așteptărilor, dar, totuși, cu speranțe menținute până în ultima rundă, datorită parcursului dezastruos din 2024 al celor de la CSC Dumbrăvița, Unirea Dej a sperat inițial într-o situație care să-i permită continuarea în acest eșalon fotbalistic. Pentru asta, avea nevoie ca una dintre cele 22 de cluburi cu drept de joc în sezonul 2024-2025 să nu își mai dorească să rămână în Liga 2 sau să nu primească certificarea de la FRF.

Acest lucru nu s-a întâmplat, cel puțin până acum, cu mai puțin de o săptămână rămasă până la debutul noii ediții a ligii secunde, însă situația Unirii Dej este una dramatică în acest moment.

Dintre cele patru retrogradate din Liga 2, Unirea Dej este singura care nu și-a mai reluat activitatea. O lună a mai rămas până la startul noului sezon de Liga 3, unde echipa ar trebui să joace, iar semnele de întrebare privind continuarea existenței sale sunt multe.

Brigada Someșeană, îngrijorată de situația Unirii Dej: ”Tot ce a mai rămas la club este un lacăt ruginit pe o poartă de fier și mai ruginită!!!”

Brigada Someșeană, galeria Unirii Dej, a emis marți, 30 iulie 2024, un comunicat în care trage semnale de alarmă și pune întrebări despre ce se întâmplă cu echipa.

”DUPA RETROGRADARE VINE DESFIINTAREA CLUBULUI UNIREA DEJ ?!?!?!
Au trecut mai bine de doua luni de la RETROGRADAREA echipei din Liga a II – a si mai este mai putin de o luna pana inceperea campionatului de Liga a III – a , iar la club este liniste apasatoare , a mai ramas doar un lacat ruginit pe usa cu gratii !!!
Imediat dupa ce echipa a retrogradat, in sambata zilei de 11 mai am cerut ca cineva din club, conducerea sa iasa cu un comunicat in care sa ni se explice suporterilor , oamenilor din Dej , ce se va intampla cu acest club, strategia pentru viitorul sezon. Ni s-a raspuns ca se lucreaza la comunicat si ca LUNI (inca nu se stie care luni ?!?!?) se va comunica totul despre viitorul clubului UNIREA DEJ !!! De atunci, nici mai mult , nici mai putin au trecut exact 12 saptamani in care nimeni nu se spune nimic, nimeni nu stie nimic, conducere se pare ca nu mai exista, primarul care la PROMOVAREA echipei in liga a II-a isi asuma toate meritele acum , acum nu isi mai asuma si RETROGRADAREA echipei , parca a intrat in pamant , e de negasit.
In acest moment nu se stie daca echipa este inscrisa in Liga a III –a, nu avem antrenor la echipa, de jucatori nici nu se pune problema, daca echipa este inscrisa in Liga a III-a , vom face doar figuratie tinand cont ca peste 3 saptamani incepe campionatul (n.r. – campionatul Ligii 3 începe la 31 august, adică peste patru săptămâni și jumătate de acum) iar la club nu exista macar un jucator legitimat in acest moment ?!?!
Cine ne poate raspunde la niste intrebari de bun simt si simple ?!?!?!
Conducere la clubul de fotbal mai avem ?!?!?
Primar care isi asuma meritele echipei mai avem ?!?!?
TOT CE A MAI RAMAS LA CLUBUL DE FOTBAL UNIREA DEJ ESTE ACEST LACAT RUGINIT PE O POARTA DE FIER SI MAI RUGINITA !!!”, sună comunicatul galeriei.

Adrian Gavriș comunica în data de 7 iunie că va continua și în Liga 3, unde va pune ”bazele unui nou proiect bazat pe aceleași principii sănătoase”

De la ultimul meci oficial disputat în Liga 2, 1-0 acasă cu CSM Alexandria, în data de 11 mai 2024, Unirea Dej a mai avut anunțuri către suporterii săi, prin intermediul paginii de Facebook, cel mai important distribuindu-l în data de 7 iunie, când ”Comitetul Director” al clubului transmitea că se dorește continuarea activității în eșalonul secund în cazul în care se va ivi această oportunitate. Altfel, președintele Adrian Gavriș spune că echipa va merge în Liga 3, unde se va pune ”bazele unui nou proiect bazat pe aceleași principii sănătoase”.

”FC Unirea Dej dorește să își exprime public poziția despre situația actuală a echipei:
Deși deznodământul la finalul sezonului nu a fost cel dorit și am ratat la mustață menținerea în eșalonul secund, am efectuat toate demersurile necesare pentru o eventuală participare în Liga 2. În acest sens, conducerea clubului nostru, prin președintele executiv Adrian Gavriș, a continuat procesul de certificare, iar răspunsul primit, zilele trecute, a fost unul favorabil. FC Unirea Dej a fost informată că îndeplinește din punct de vedere financiar, de infrastructură, de responsabilitate socială, de personal și juridic criteriile de a participa în eșalonul secund în sezonul 2024-2025.
Indiferent de liga în care vom evolua – fie că rămânem în Liga 2 (din motive care țin de organizarea/ certificarea altor echipe), fie că vom juca în Liga 3 – suntem pregătiți să ne asumăm responsabilitatea și să punem bazele unui nou proiect bazat pe aceleași principii sănătoase care ne-au adus atât de multe bucurii în ultimele trei sezoane”, transmitea Unirea Dej.

La destul de multe zile distanță, în data de 21 iulie, FRF informa, în sfârșit, cluburile care au activat în Liga 2 și au primit certificarea pentru acest eșalon, iar printre ele se număra și Unirea Dej.

Campionatul Ligii 3 începe la finalul lunii august, dar până atunci echipele trebuie să joace în Cupa României. Neprezentarea aici le aduce excluderea din campionat

În prezent, situația de la Unirea Dej este înghețată!

Din informațiile Liga2.ro, conducătorii clubului au înscris echipa în noul sezon de Liga 3, care are startul la 31 august. Totuși, debutul său în sezonul 2024-2025 va avea loc mai devreme, în Cupa României, din Turul 2, când vor fi înscrise în competiție și retrogradatele din Liga 2. Meciurile din Turul 2 al Cupei sunt programate să se dispute în data de 7 august 2024.

Unirea Dej poate participa aici cu juniorii, iar o neprezentare la meciul din Cupă îi va aduce nu numai o înfrângere la ”masa verde” și o amendă, ci și excluderea din Liga 3! Astfel că trebuie să se organizeze până la acel moment, dacă își dorește o continuare a activității în cel de-al treilea eșalon fotbalistic.

Mai mult, până la debutul noului sezon de Liga 3, echipele vor juca, cele care vor obține calificarea mai departe în Cupa României, și în alte două tururi. Turul 3 este stabilit pentru data de 14 august, iar Play-off-ul își are meciurile programate pentru 28 august.

Încă se așteaptă un răspuns de la Adrian Falub, președintele Adrian Gavriș e, bine-mersi, în vacanță în Grecia!

Cu certificarea de Liga 2 ”în buzunar”, Unirea Dej este în acest moment într-un haos general.

Informațiile Liga2.ro sunt că echipa din Dej, așa cum spuneam, este înscrisă în noul sezon de Liga 3, dar nu are niciun jucător nou legitimat, iar sub contract mai are doar juniori din cadrul clubului.

A fost ofertat de ceva timp Adrian Falub, originar chiar din Dej, liber de contract după despărțirea de Gloria Bistrița Năsăud, însă un răspuns de la experimentatul antrenor încă se așteaptă și acum, probabil fără să se pună vreo presiune asupra sa. Sunt informații că Falub ar fi încercat să facă o echipă, a sunat jucători, însă s-a lovit de multe refuzuri.

Pe de altă parte, managementul președintelui Adrian Gavriș, instalat în octombrie 2023 în locul demisionarului Gabriel Magdaș, este unul falimentar! Acesta fie nu-și dă interesul, fie este incababil să convingă jucători și antrenori pentru a forma o echipă la Dej.

Lipsa sa de implicare sau nepăsare este demonstrată chiar în aceste zile, când Gavriș, din informațiile noastre, se află în concediu în Grecia, în timp ce la club domnește incertitudinea și viitorul său este serios amenințat!

Foto: Unirea Dej

Marius ANGHEL 30 Jul. 2024, 15:49 Liga 2
Pe aceeași temă