Un atacant, jucătorul cel mai rezistent la testul Gacon din lotul Unirii Dej, singurul care a și terminat proba fizică

Marius ANGHEL 13 Jan. 2022, 16:07 Liga 2

În a treia zi de la reunire, Dragoș Militaru, antrenorul echipei Unirea Dej, a dorit să vadă capacitatea de efort la momentul actual, după vacanța de o lună de zile, a jucătorilor săi. Zis și făcut, miercuri, fotbaliștii clasatei pe locul 10 după 16 etape susținând testul Gacon. Cel mai rezistent s-a dovedit a fi atacantul Patrick Popescu (25 de ani).

Patrick Popescu, cel mai bun la testul Gacon la Unirea Dej

Fotbaliștii echipei din Dej au susținut, miercuri, la stadionul din Iclod, testul Gacon, unul recunoscut de jucători ca fiind printre cele mai dure pentru sportivi.

”Acest test – elaborat în 1994 de profesorul G. Gacon – este o variație a testului Beep intermitent, cu repetarea aceluiași interval de alergare încadrat într-un timp de 45 de secunde și apoi pauză activă de 15 secunde. Distanța crește progresiv și implicit și viteza de alergare crește, dar timpul rămâne același (45 sec)”, a explicat Unirea Dej ceea ce presupune acest test la care i-au fost supuși jucătorii.

Patrick Popescu, care a finalizat testul, având 25 de repetări, a arătat că este cel mai rezistent jucător din punct de vedere fizic al Unirii Dej, în acest moment. A fost urmat de Angelo Cocian, Ionuț Frăsineanu, ambii cu 24 de repetări, Ionuț Rus, Eduard Meszaroș și Mircea Manole, toți trei cu câte 23 de repetări, a comunicat echipa clujeană.

”Menționăm că majoritatea jucătorilor s-au prezentat la un nivel foarte bun. Ulterior, la Dej, uniriștii au susținut mai multe teste de forță”, a transmis Unirea Dej informații din această perioadă de pregătire a echipei.

  • De obicei, la finalul pregătirii fizice, antrenorii repetă testul Gacon pentru a vedea cum au progresat jucătorii lor.

Popescu a jucat puțin pentru Unirea

Revenind la Patrick Popescu, atacantul originar din Cluj Napoca a evoluat puțin pentru Unirea în prima parte a sezonului. E drept că a ajuns la echipă după ce campionatul deja începuse, a semnat la începutul lunii septembrie, după despărțirea de Aerostar Bacău. Dragoș Militaru l-a utilizat în zece meciuri în Liga 2, însă doar o dată ca titular și a strâns doar 211 minute pe teren, fără să marcheze.

În cariera sa, Popescu a mai evoluat pentru ”U” Cluj, Pandurii Târgu Jiu și Aerostar Bacău.

FC Hermannstadt, primul adversar din amicale pentru echipa din Dej

Altfel, Unirea Dej s-a reunit la 10 ianuarie, în perioada imediată va avea antrenamente lejere, pentru reacomodarea la efort a jucătorilor, iar în întervalul 25 ianuarie – 4 februarie va intra în cantonament pe plan local.

Echipa are stabilite șase meciuri amicale în această perioadă de pregătire de iarnă, primul urmând a fi cu FC Hermannstadt, la 22 ianaurie, de la ora 13:00, la Florești. Celelalte teste sunt cu Sticla Arieșul Turda (28 ianuarie, la Iclod), CFR Cluj 2 (12 februarie, la Cluj-Napoca), Viitorul Cluj (12 februarie, la Cluj Napoca) și CS Comunal Șelimbăr (19 februarie, la Cluj Napoca). La 2 sau 3 martie își dorește să joace un amical cu o echipă din Liga 1.

Foto: Unirea Dej

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-s-a-reunit-intr-un-cadru-de-iarna-in-toata-regula-primele-impresii-ale-lui-dragos-militaru-si-lotul-avut-la-dispozitie-19215806

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-a-stabilit-adversarii-pe-care-i-va-intalni-in-perioada-de-pregatire-se-va-testa-in-amicale-cu-trei-echipe-din-liga-3-doua-din-liga-2-si-una-din-liga-1-19215778

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-si-a-desemnat-cel-mai-bun-fotbalist-din-2021-golgheterul-mircea-manole-favoritul-fanilor-dupa-cele-noua-goluri-reusite-in-acest-sezon-19215410

https://liga2.prosport.ro/seria-1/analiza-patru-locuri-sunt-libere-pentru-play-off-ul-ligii-2-insa-doua-sunt-ca-si-ocupate-pentru-celelalte-doua-are-sanse-matematice-si-clasata-pe-locul-15-cum-poate-fk-miercurea-ciuc-lua-fata-cel-19215222

Marius ANGHEL 13 Jan. 2022, 16:07 Liga 2
Pe aceeași temă