Unirea Dej s-a reunit într-un cadru de iarnă în toată regula. Primele impresii ale lui Dragoș Militaru și lotul avut la dispoziție

Răzvan STÎNGĂ 10 Jan. 2022, 14:56 Liga 2

Primul antrenament al Unirii Dej, luni, 10 ianuarie, s-a desfășurat într-un cadru de iarnă în toată regula. Fotbaliștii lui Dragoș Militaru s-au pregătit pe un teren acoperit cu zăpadă, iarna fiind una tipică la Dej, în comparație cu alte zone ale țării. 24 de fotbaliști au fost prezenți la prima ședință de pregătire.

Unirea Dej s-a reunit cu 24 de jucători 

Singura noutate a fost reprezentată de tânărul Andrei Săvan (junior 2004), venit de la echipele ”under” ale Unirii Dej. Dragoș Militaru nu are alt nou jucător la dispoziție, comparativ cu lotul cu care a început campionatul.

Lotul Unirii Dej s-a reunit azi, 10 ianuarie, cu începere de la ora 11, la Stadionul Municipal Dej.

Au răspuns prezent 24 de jucători:

PORTARI: Dorian RAILEAN, Raul PAPP, Claudiu CHINDRIȘ, Patric TODEREAN
FUNDAȘI: Mihai KEREKI, Alin BURDEȚ, Daniel POP, Ionuț RUS, Alexandru PAPP, Denis ROȘ, Andrei PETER, Andrei SĂVAN (junior, 2004)
MIJLOCAȘI: Marius CĂTINEAN, Cristian CHIRA, Angelo COCIAN, Adrian POP, Alex MILITARU, Eduard MESZAROȘ
ATACANȚI: Patrick POPESCU, Alex POP, Ionuț FRĂSINEANU, Florin BLAJ, Mircea MANOLE, Vlad BOGDAN

Staff-ul tehnic:

ANTRENOR PRINCIPAL: Dragoș MILITARU
ANTRENORI SECUNZI: Eusebio ȘUVAGĂU, Moundir MOUSSADDAK
ANTRENOR CU PORTARII: Dorin SILAGHI
KINETOTERAPEUT: Răzvan BONȚIDEAN
Momentan nu există noutăți în lotul echipei noastre”, a anunțat Unirea Dej lotul de la primul antrenament.

Dragoș Militaru: ”O să punem la punct ultimele detalii, iar apoi o să ne pregătim de ultimele etape”

Dragoș Militaru a vorbit despre reunire, despre nivelul la care ar putea fi fotbaliștii săi în acest moment, după pauza de iarnă, dar și despre perioada de pregătire, una destul de solicitantă.

Mă bucur că i-am regăsit pe băieți sănătoși, cu dorință de antrenament, sper ca în perioada următoare toată lumea să fie în regulă, să nu fie probleme și să ne bucurăm de fiecare antrenament până la începerea campionatului.

O să avem două săptămâni de pregătire în zonă, după care vom intra într-un cantonament centralizat tot aici, la noi, dar cu o perioadă în care o să avem două antrenamente pe zi, două meciuri amicale. După care, o să vină a treia perioadă de pregătire, de două săptămâni, în care o să punem la punct ultimele detalii, iar apoi o să ne pregătim de ultimele etape”, a spus Dragoș Militaru. Mai multe informații cu privire la perioada de pregătire a Unirii Dej, AICI.

Dragoș Militaru: ”Sper să fim cu zâmbetul pe buze până la finalul campionatului”

Unirea Dej și-a depășit așteptările în prima parte a campionatului, fiind pe locul 10 în acest moment, când mai sunt de disputat trei runde din sezonul regular, iar ulterior va evolua în play-out. Deocamdată, Dragoș Militaru nu se gândește la ultimele trei partide, ci doar la cum va decurge pregătirea și să nu fie jucători accidentați.

E prea devreme să mă gândesc la acele meciuri, ultimele din sezonul regular, sper să fim bine fizic, să ne pregătim tactic și ce mai trebuie să îmbunătățim la fiecare jucător, după care așteptăm fiecare meci. Nu pot să spun că sunt trei finale, sunt trei meciuri importante, nouă puncte puse în joc.

O să vedem ce o să putem face la momentul respectiv, deocamdată abia am început și sper să fim cu zâmbetul pe buze până la finalul campionatului.

Personal, tot timpul mi-am dorit mai mult, dar trebuie să fiu și realist, să luăm lucrurile pas cu pas. Suntem într-un proces de creștere al echipei, băieții cresc în valoare de la an la an. Suntem un lot omogen și cred că în doi ani de zile am progresat mult.

Le-am spus că nu cred că și-au atins potențialul și e datoria noastră să îi facem și mai buni. Cred că la cum au fost până acum, serioși, cred că putem să facem lucruri și mai frumoase.

Îmi doresc ca jucătorii să fie sănătoși, pentru că lotul nu e foarte numeros, să nu avem accidentări, așa cum a fost în prima parte a campionatului. Acesta ar fi unul din obiectivele mele principale. Sunt băieți serioși, lucrează așa cum trebuie”, a completat Dragoș Militaru.

Dragoș Militaru: ”Îi așteptăm pe suporteri la stadion, au un merit la evoluțiile noastre” 

Antrenorul a avut, ca de fiecare dată, un mesaj și pentru suporteri, pe care vrea să îi aibă alături într-un număr cât mai mare, în special la partidele de pe teren propriu:

M-aș bucura ca în partea a doua a sezonului să nu mai fie atât de multe cazuri de COVID și odată cu venirea primăverii să îi avem în tribună în număr foarte mare, pentru că am văzut că suntem în primele șase echipe din Liga 2 la acest aspect.

Sper să ajungem și acolo pe o poziție cât mai bună. Îi așteptăm la stadion, pentru că și ei au un merit la evoluțiile noastre. Le urez un an nou fericit și îi aștept în număr cât mai mare, să ne bucurăm de meciuri frumoase și realizări împreună”.

Unirea Dej, o singură schimbare la nivelul lotului 

Dacă la nivelul venirilor Unirea Dej nu a mișcat, a mutat, o singură dată ce-i drept, la capitolul plecări. Formația antrenată de Dragoș Militaru a anunțat, încă de anul trecut, finalul înțelegerii cu mijlocașul Alexandru Blaj (24 de ani), care a jucat foarte puțin în etapele scurse până acum din Liga 2.

În cele 16 runde din sezonul regular, Alexandru Blaj a evoluat în numai cinci partide (cu FC Hermannstadt, Petrolul, FC Brașov, CS Comunal Șelimbăr și Ripensia), dar nu a adunat nici 90 de minute, 87 mai exact.

Foto și video: Unirea Dej

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-si-a-desemnat-cel-mai-bun-fotbalist-din-2021-golgheterul-mircea-manole-favoritul-fanilor-dupa-cele-noua-goluri-reusite-in-acest-sezon-19215410

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-dej-si-a-facut-planurile-pana-la-reluarea-ligii-a-2-a-nou-promovata-va-efectua-cantonamentul-pe-plan-local-si-va-disputa-sase-meciuri-amicale-19215248

https://liga2.prosport.ro/seria-1/analiza-patru-locuri-sunt-libere-pentru-play-off-ul-ligii-2-insa-doua-sunt-ca-si-ocupate-pentru-celelalte-doua-are-sanse-matematice-si-clasata-pe-locul-15-cum-poate-fk-miercurea-ciuc-lua-fata-cel-19215222

https://liga2.prosport.ro/seria-1/veste-buna-pentru-unirea-dej-la-final-de-an-autoritatile-locale-vor-continua-sa-sprijine-echipa-primarul-costan-morar-voi-face-tot-ce-tine-de-mine-ma-voi-implica-la-fel-ca-pana-acum-19214890

Răzvan STÎNGĂ 10 Jan. 2022, 14:56 Liga 2
Pe aceeași temă