Umilită în tur, Campionii FC Argeș încearcă toate posibilitățile să evite retrogradarea. A cerut retragerea licenței de SuperLigă a echipei Dinamo!

Andreea VISU, Marius ANGHEL 02 Jun. 2023, 15:03 Liga 2
Umilită în tur, Campionii FC Argeș încearcă toate posibilitățile să evite retrogradarea. A cerut retragerea licenței de SuperLigă a echipei Dinamo!

Umilită în manșa tur a barajului de menținere/promovare în SuperLigă, Campionii FC Argeș încearcă toate posibilitățile pentru a evita retrogradarea în Liga 2 după trei sezoane.

Chiar cu o zi înaintea meciului retur cu Dinamo, echipa piteșteană a cerut oficial retragerea licenței pentru prima ligă obținută de către adversară.

Campionii FC Argeș a cerut retragerea licenței de SuperLigă obținută de Dinamo

Meciul retur dintre Campionii FC Argeș și Dinamo va avea loc sâmbătă, 3 iunie, de la ora 21:00, însă nu pe stadionul ”Nicolae Dobrin” din Pitești, ci pe stadionul Orășenesc din Mioveni, pentru că piteștenii au cerut modificarea locației având ca motiv oficial nefuncționarea nocturnei.

Acum, cu o zi înaintea partidei, Argeșul a făcut o solicitare prin care cere retragerea licenței de SuperLigă obținută de Dinamo, deci, implicit, câștigarea la ”masa verde” a barajului de menținere/promovare în prima lgă, potrivit GSP.

În solicitarea celor de la Campionii FC Argeș către FRF se invocă motivul situației financiare a clubului Dinamo. De asemenea, piteștenii aduc în vedere și faptul că judecătorul sindic nu a aprobat planul de reorganizare modificat al clubului din ”Ștefan cel Mare” până la data limită pentru solicitarea licenței, adică 30 aprilie.

Alb-violeții așteaptă un răspuns de la federație în termen de 24 de ore. Ulterior, în cazul unui răspuns negativ, aceștia ar fi dispuși să meargă la TAS. ”În măsura în care nu veți da curs solicitărilor noastre, ne rezervăm dreptul de a acționa împotriva oricărei persoane responsabile, în toate modalitățile permise de lege, inclusiv pe cale penală, pentru atragerea răspunderii persoanelor vinovate și pentru recuperarea prejudiciilor produse clubului nostru”, se arată în documentul trimis către FRF, potrivit sursei citate.

Piteștenii contestă decizia comisiei care le-a acordat și lor licența

Cererea clubului Campionii FC Argeș este de-a dreptul halucinantă. Prin cele solicitate, rezultă că șefii echipei piteștene pun la îndoială corectitudinea deciziei Comisiei de Licențiere din cadrul FRF privind acordarea licențelor pentru următorul sezon de SuperLigă. Adică aceeași comisie care i-a acordat și ei licența.

Pe de altă parte, condițiile pe care trebuie să le îndeplinească cluburile pentru a primi licența sunt clare, iar Comisia de Licențiere nu poate trece cu vederea nereguli.

În ceea ce privește planul de reorganizare al clubului Dinamo, acesta există și este funcțional. Într-adevăr, bucureștenii încearcă acum modificarea sa, pentru a scăpa de anumire datorii, însă legea permite acest lucru și nu este nimic în neregulă privind licența sa.

Dinamo a spulberat echipa din Pitești în manșa tur a barajului

În jocul tur, desfășurat luni, pe Arena Națională, Dinamo a spulberat Campionii FC Argeș cu scorul de 6-1. Spulberat, având în vedere faptul că Dinamo este din Liga 2, iar Argeșul – din prima ligă.

Dinamo a început puternic turul cu Campionii FC Argeș, iar la pauză avea deja 4-0, în urma golurilor semnate de Quentin Bena, minutul 15, Gorka Larrucea, minutul 25, Alexandru Darius Pop, minutul 28, și Lamine Ghezali, minutul 40. Golul de onoare al oaspeților a venit în minutul, 54, prin Mario Zebic, dar ulterior Dinamo a mai punctat de două ori, prin Daniel Iglesias, minutul 56, și Lamine Ghezali, minutul 62. Din minutul 64, echipa alb-violetă a evoluat în inferioritate numerică, după eliminarea lui Kevin Koubemba.

După joc, primarul Piteștiului, Cristian Gentea, fost președinte al clubului alb-violet înainte să fie ales în fruntea municipiului, a avut un mesaj dur la adresa echipei și a transmis că nu vrea să mai audă de ea.

Înaintea manșei retur, Campionii FC Argeș a avut un mesaj epocal pe pagina sa de Facebook!! A informat că sectorul rezervat supoterilor adverși, ai lui Dinamo, este SOLD OUT: ”S-au vândut toate biletele destinate suporterilor dinamoviști, astfel că sectorul oaspeților este SOLD OUT.”

Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/arbitrii-delegati-la-meciul-retur-arges-dinamo-19273574

https://liga2.prosport.ro/seria-1/un-nou-milionar-se-poate-alatura-clubului-dinamo-avem-discutii-prosport-l-a-surprins-la-meciurile-cainilor-cei-care-se-pregatesc-sa-intre-in-era-crowdf-19273530

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-si-unirea-dej-nu-au-primit-licenta-pentru-superliga-romaniei-19273510

https://liga2.prosport.ro/seria-1/neasumare-lasitate-sau-strategie-campionii-fc-arges-nu-organizeaza-la-pitesti-pe-propria-arena-returul-barajului-cu-dinamo-ci-merge-in-alt-oras-motivul-incredibil-invocat-19273469

Andreea VISU, Marius ANGHEL 02 Jun. 2023, 15:03 Liga 2
Pe aceeași temă