FRF a anunțat numele echipelor din Liga 2 care au primit licența pentru SuperLigă! Pe lângă Steaua, încă un club din play-off nu se află pe listă

Răzvan STÎNGĂ 31 May. 2023, 18:56 Liga 2
FRF a anunțat numele echipelor din Liga 2 care au primit licența pentru SuperLigă! Pe lângă Steaua, încă un club din play-off nu se află pe listă

Federația Română de Fotbal a transmis miercuri, 31 mai, numele formațiilor care pot evolua în SuperLiga României în sezonul următor, 2023/2024. A fost ultima zi a Comisiei de Apel în procesul de licențiere, iar din rândul cluburilor care au evoluat în play-off-ul Ligii 2 lipsesc chiar două echipe.

Steaua și Unirea Dej nu au primit licența pentru SuperLiga României

Era de așteptat ca Steaua să nu primească licența, dar mai este o formație care nu ar fi avut dreptul de a promova, chiar dacă era îndeplinit criteriul sportiv. Unirea Dej nu se numără pe lista formațiilor din Liga 2 care au primit aviz favorabil pentru a primi licența.

Astfel, conform ”Regulamentului Național de Licențiere a Cluburilor și de Sustenabilitate Financiară”, pe listă nu și-au putut face loc Steaua și Unirea Dej. Dacă în cazul Stelei lucrurile erau clare, în cazul clujenilor lucrurile erau cu semnul întrebării.

Deși la nivel public clubul ardelean anunța că nu vor fi probleme din acest punct de vedere, se pare că, în realitate, au fost probleme de la bun început cu anumite detalii de infrastructură și de organizare a activității la propriul centru de juniori.

Acesta ar fi fost răspunsul Federației Române de Fotbal la solicitarea de licențiere a Unirii Dej, care putea face, însă, apel la dosar. Dat fiind faptul că oricum Unirea Dej nu a terminat pe loc care să îi permită cel puțin disputarea unei duble de promovare, probabil că din acest motiv nici nu s-au făcut anumite demersuri, să se recurgă la apel, care a avut termen final 31 mai.

Unirea Dej, probleme și cu infrastructura în dosarul de licență pentru SuperLigă 

Iată ce declara antrenorul Unirii Dej, Dragoș Militaru, în urmă cu 10 zile, înaintea ultimei runde din play-off, când echipa se pregătea de meciul decisiv cu SC Oțelul, pierdut în cele din urmă, dar care o putea duce în baraj.

Nouă nu ni s-a transmis absolut nimic. Din vestiar nu credem nimic, cel puțin din ce s-a scris. Poate suntem noi naivi, dar pe noi nu ne-a anunțat nimeni nimic. Asta ne-am dorit de când am început play-off-ul, să jucăm barajul.

Suntem o echipă cu băieți tineri care vor să facă ceva pentru viitorul lor. Nu știm ce va fi mai departe, noi vrem să ne facem treaba pe teren. Nu ne-au afectat cu nimic discuțiile„, spunea Militaru despre situația acordării licenței clubului său, conform Digi Sport.

Acum, a venit și anunțul final al Federației Române de Fotbal, în urma ultimei zi în care se mai putea face apel, iar toate celelalte echipe care au luat startul în play-off-ul Ligii 2, Poli Iași, SC Oțelul, Dinamo și Gloria Buzău, au primit răspuns favorabil în privința dosarului de licențiere.

Referitor la procesul de licențiere a cluburilor solicitante de licență de participare la Campionatul Național Liga 1, pentru sezonul 2023-2024, Administrația de Licențiere a FRF face următoarele precizări:

Astăzi, 31 mai 2023, a fost ultima zi a Comisiei de apel pentru acordarea licenței cluburilor.

Următoarele cluburi au primit licență pentru participarea la Campionatul Național Liga 1, sezonul 2023 – 2024, ca urmare a constatării îndeplinirii cerințelor minime stabilite în Regulamentul național de licențiere a cluburilor și de sustenabilitate financiară, ediția 2022:

  • Asociaţia Club Sportiv Sepsi O.S.K. din Sfântu Gheorghe
  • Asociaţia Clubul Sportiv Campionii Fotbal Club Argeş
  • Asociaţia Clubul Sportiv Petrolul 52
  • Asociaţia Fotbal Club Botoşani
  • Asociaţia Fotbal Club Chindia Târgovişte
  • Asociaţia Fotbal Club Hermannstadt
  • Asociația Fotbal Club UTA Arad
  • Asociaţia Sportivă Fotbal Club Universitatea Cluj
  • Clubul Sportiv Mioveni
  • F.C.V. Farul Constanţa SA
  • Fotbal Club CFR 1907 Cluj SA
  • Fotbal Club Rapid 1923 SA
  • Fotbal Club Voluntari SA
  • SC Fotbal Club FCSB SA
  • U Craiova 1948 Club Sportiv SA
  • U Craiova 1948 SA
  • Asociaţia Club Sportiv Municipal Politehnica Iaşi
  • Asociaţia Clubul Sportiv Suporter Club Oţelul Galaţi
  • Asociaţia Sportivă Fotbal Club Buzău
  • SC Dinamo 1948 SA”, a anunțat Federația Română de Fotbal.

Gloria Buzău și Dinamo pot fi și ele în SuperLigă în sezonul următor

Politehnica Iași și SC Oțelul au promovat în SuperLiga României direct, de pe locurile 1 și 3, pe 2 fiind Steaua care nu are drept de a evolua mai sus de Liga 2, iar Gloria Buzău și Dinamo se află în baraj.

Gloria Buzău a făcut remiză acasă, în tur, cu UTA, scor 0-0, iar Dinamo e ca și promovată în prima divizie, după ce a trecut, tot pe teren propriu, de Campionii FC Argeș, scor 6-1.

Retururile sunt programate sâmbătă, 3 iunie, ora 21:00 (Campionii FC Argeș – Dinamo), respectiv duminică, 4 iunie, ora 21:00 (UTA – Gloria Buzău).

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/seria-1/vasile-dincu-interviu-incendiar-unora-de-la-steaua-le-convine-aceasta-situatie-au-controlul-asupra-banilor-si-l-pot-pierde-in-orice-alta-conjunctura-probabil-ca-petrescu-19273505

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-timisoara-a-inceput-sa-caute-jucatori-dupa-retrogradarea-in-liga-3-viitoare-transferuri-de-la-rivalele-din-judet-19273501

https://liga2.prosport.ro/seria-1/record-pentru-a-finaliza-doar-documentatia-pentru-noul-stadion-dan-paltinisanu-mai-mult-de-doi-ani-pentru-un-studiu-de-fezabilitate-presedintele-cj-timis-face-apel-la-guvern-19273494

https://liga2.prosport.ro/seria-1/strainii-raman-la-dinamo-clauza-secreta-pusa-de-conducere-nu-li-se-termina-contractul-am-avut-grija-la-inceputul-sezonului-exclusiv-19273485

https://liga2.prosport.ro/seria-1/neasumare-lasitate-sau-strategie-campionii-fc-arges-nu-organizeaza-la-pitesti-pe-propria-arena-returul-barajului-cu-dinamo-ci-merge-in-alt-oras-motivul-incredibil-invocat-19273469

https://liga2.prosport.ro/seria-1/probleme-mari-pentru-fc-brasov-ghidul-de-finantare-prin-care-clubul-poate-primi-bani-de-la-consiliul-local-nu-a-fost-aprobat-allen-coliban-schimb-dur-de-replici-vreti-sa-desfiintati-fc-br-19273467

 

 

 

 

 

 

 

Răzvan STÎNGĂ 31 May. 2023, 18:56 Liga 2
Pe aceeași temă