Neasumare, lașitate sau strategie? Campionii FC Argeș nu organizează la Pitești, pe propria arenă, returul barajului cu Dinamo, ci merge în alt oraș! Motivul incredibil invocat

Neasumare, lașitate sau strategie? Campionii FC Argeș nu organizează la Pitești, pe propria arenă, returul barajului cu Dinamo, ci merge în alt oraș! Motivul incredibil invocat

Campionii FC Argeș a fost umilită în manșa tur a barajului de menținere/promovare în SuperLigă de o echipă dintr-o ligă inferioară, Dinamo, scor 1-6 la București, pe Arena Națională, iar, după joc, antrenorul ei, Bogdan Vintilă, a încercat să transmită un mesaj pozitiv către public și jucătorii săi. Faptul că trupa din Pitești va încerca imposibilul în retur, pentru a se salva de la retrogradare.

Numai că echipa care a încheiat play-out-ul SuperLigii pe antepenultima poziție a luat o decizie incredibilă înainte de manșa retur a barajului cu Dinamo. A decis să nu mai organizeze jocul acasă, pe stadionul ”Nicolae Dobrin”, ci pe un altul, cel din Mioveni, acolo unde se va muta atunci când începe demolarea propriei arene pentru construirea uneia noi.

Explicația oficială ar fi că arena din Trivale a rămas fără nocturnă, s-a stricat ”peste noapte”, și nu mai poate găzdui jocul programat sâmbătă, de la ora 21:00. Neoficial, factorii de decizie din Pitești nu vor ca echipa să retrogradeze acasă, iar meciul în care va pica din SuperLigă să fie ultimul organizat de actualul stadion ”Nicolae Dobrin”.

Nu este exclus nici ca aceasta să fie o strategie pentru ca oaspeții să primească mai puțin bilete pentru suporterii săi, ținând cont că atmosfera creată de fanii dinamoviști la jocul tur a ridicat moralul jucătorilor lui Ovidiu Burcă, i-a împins spre acel succes inimaginabil înainte de partidă.

Argeșul a mutat returul barajului cu Dinamo de la Pitești la Mioveni

Învinsă cu 6-1 de Dinamo, Argeșului îi este greu să întoarcă soarta dublei manșe cu Dinamo, pentru a se salva de la retrogradare. Echipa din Pitești nu numai că se vede deja picată în Liga 2, însă arată și mentalitate de lașitate. Nu mai vrea să joace returul acasă, pe stadionul ”Nicolae Dobrin”, în fața unui public care probabil îi va huidui pe jucători, conducători și pe primar. Dă vina pe faptul că noctura s-a stricat, iar stadionul nu mai poate găzdui returul barajului, astfel că a solicitat Primăriei Mioveni închirierea stadionului Orășenesc pentru a disputa pe el returul cu Dinamo.

Potrivit PiteȘtiri, gruparea argeșeană a luat decizia de a nu juca în fața propriilor suporteri, șansele privind salvarea de la retrogradare fiind extrem de meci. Aceștia nu ar dorit, de asemenea, ca retrogradarea să coincidă cu demolarea stadionului ”Nicolae Dobrin”.

În solicitarea către Primăria Mioveni, Campionii FC Argeș a precizat că administratorul stadionului ”Nicolae Dobrin” a informat că ”instalația de noctură Mavolux 5032 C USB este nefuncțională”.

Dinamo nu s-a opus mutării jocului pe un alt stadion, Argeșul nu oferă nicio explicație pentru decizia sa

Practic, de la jocul din 19 mai cu Petrolul, ultimul din play-out, câștigat în nocturnă cu 3-0, în urma căruia Campionii FC Argeș a reușit in extremis să evite direct retrogradarea și să păstreze șanse de menținere în SuperLigă, și până acum, nici măcar două săptămâni distanță, instalația de iluminat a arenei ”Nicolae Dobrin” a devenit nefuncțională și nu mai poate găzdui returul cu trupa bucureșteană.

Nefuncțională și ireparabilă, dacă ar fi aceasta realitatea. Greu de crezut însă. La un astfel de meci care îți decide soarta, clubul ar fi trebuit să facă tot ce putea pentru a evolua acasă, în fața propriilor spectatori și a încerca o răsturnare de scor. Numai că suporterii piteșteni sunt departe de prestația celor dinamoviști.

Dinamo nu a avut nimic împotrivă ca jocul să se dispute la Mioveni, iar FRF s-a conformat și a schimbat locația partidei atât pe site-ul unde are programul meciurilor și clasamentele competițiilor pe care le organizează, cât și pe site-ul CCA.

Campionii FC Argeș a și anunțat mutarea meciului la Mioveni, însă nu oferă nicio explicație suporterilor săi, celor cărora la finalul umilinței din tur cu Dinamo le comunica faptul că ei ”sunt FC Argeș!”.

”Returul barajului se dispută Mioveni
Federația Română de Fotbal a anunțat că partida FC Argeș – Dinamo București, contând pentru manșa retur a barajului pentru menținere/promovare în Liga I se va disputa sâmbătă, 3 iunie, de la ora 21.00, pe stadionul Orășenesc din Mioveni. În manșa tur, bucureștenii s-au impus cu un neverosimil 6-1, echipa noastră având nevoie de o minune pentru a remonta acest handicap de cinci goluri”, a comunicat trupa din Pitești.

Fotbaliștii Argeșului sărbătoreau pe stadionul ”Nicolae Dobrin” după succesul cu Petrolul, obținut în data de 19 mai și în urma căruia echipa nu retrograda, ci mergea la barajul cu Dinamo. Nocturna nu a avut nicio problemă la acel joc. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Să fie o strategie a Argeșului pentru ca dinamoviștii să primească mai puține bilete la joc sau este decizia primarului?

Nu ar fi, însă, exlusă nici varianta unei strategii din partea celor de la Campionii FC Argeș. Să mute jocul retur la Mioveni pentru ca Dinamo să nu mai beneficieze de atât de multe bilete pentru suporterii săi. Galeria trupei bucureștene ar veni într-un număr redus la joc și n-ar mai pune atâta presiuni pe jucătorii lui Vintilă și nici nu i-ar împinge de la spate pe cei ai lui Burcă.

Stadionul din Pitești are o capacitate de circa 15.000 de locuri, iar dinamoviștii sperau să primească circa 1.700 de bilete. Cum stadionul din Mioveni are circa 10.000 de locuri, atunci dinamoviștii vor primi mai puține bilete.

Cel mai probabil, însă, primarul din Pitești, Cristian Gentea, chiar fost președinte al actualei echipe înainte să fie ales în fruntea Municipiului, încă este supărat pe eșecul cu Dinamo și n-a mai dorit ca returul să se joace pe ”Nicolae Dobrin”.

”Această echipă să uite de mine. Din seara asta eu voi renunța și mă voi ocupa de problemele comunității mele și mai puțin de acesta echipă. Sunt devastat, sunt șocat. Azi s-au făcut eforturi incredibile și au fost achitate salariile, iar jucătorii s-au prezentat în halul asta. Mi s-a spus că totul este ok la echipă și că antrenamentele au mers bine. Asta mi-au spus oamenii din club. Păi, în halul ăsta am ajuns? Ne mințim între noi? Vă repet: din seara asta voi spune stop, iar pe mine nu o să mă mai intereseze această echipă și nu voi mai călca pe stadion. A, stadionul se va face, mergem înainte cu proiectul, dar echipa asta nu o să mă mai intereseze. Eu voi spune stop. Rușinea e prea mare”, a spus Cristian Gentea, pentru ProSport, la finalul umilinței Argeșului în manșa tur cu Dinamo.

Solicitarea făcută de Campionii FC Argeș către Primăria Mioveni:

Interesant este și un alt lucru. În solicitarea către Primăria Mioveni, președintele clubului din Pitești, Mihai Foamete, scrie denumirea reală a echipei, ACS Campionii FC Argeș, una atât de blamată de suporterii alb-violeți, iar pe cea a lui Dinamo o scrie eronat. Numele oficial al clubului bucureștean nu este FC Dinamo București, așa cum îl prezintă Foamete, ci SC Dinamo 1948 SA.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/ce-spune-milionarul-care-conform-lui-cristi-borcea-ar-putea-baga-2-3-milioane-de-euro-imediat-la-dinamo-eu-detin-o-firma-de-medicina-sportiva-si-furnizam-in-toata-lumea-19273459

https://liga2.prosport.ro/seria-1/nelut-rosu-entuziasmat-dupa-dinamo-campionii-fc-arges-19273401

https://liga2.prosport.ro/seria-1/gica-hagi-a-pus-ochii-pe-golgheterul-lui-dinamo-lamine-ghezali-pe-lista-de-achizitii-a-farului-pentru-liga-campionilor-exclusiv-19273396

https://liga2.prosport.ro/seria-1/1-6-cu-dinamo-nu-l-ingenuncheaza-pe-bogdan-vintila-le-a-iesit-tot-un-accident-pe-care-nu-si-l-dorea-nimeni-antrenorul-argesului-ramane-optimist-ca-echipa-sa-ramane-in-superliga-19273383

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dinamo-6-1-cu-campionii-fc-arges-19273367

Pe aceeași temă