”U” Cluj și-a reluat antrenamentele cu 24 de jucători, cu o singură achiziție și încurajată suporteri. Erik Lincar: ”Puteam să fac până acum șapte transferuri, însă nu putem face aroganțe ca alte echipe”

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 19 Jan. 2022, 11:25 Actualizat: 19 Jan. 2022, 19:28 Liga 2

Jucătorii Universității Cluj au revenit la antrenamente în cadru organizat începând de marți, 18 ianuarie, și vor avea la dispoziție o lună și o săptămână pentru pregătirea părții a doua a sezonului și a primului meci oficial din 2022.

La reunirea echipei situate pe locul 3 în Liga 2 după 16 etape au participat 24 de jucători, printre care câteva fețe noi, însă doar o achiziție certă, fundașul Roberto Romeo. Aceștia au fost întâmpinați la Cluj Arena de circa 50 de suporteri care au scandat și cântat.

Roberto Romeo și câțiva juniori ai clubului, noutățile de la reunirea Universității Cluj

Universitatea Cluj este penultima echipă din actualul sezon al Ligii 2 care și-a reluat antrenamentele în noul an. Erik Lincar a stabilit reunirea tocmai pe 18 ianuarie, în timp ce mare parte dintre adversare au început treaba de pe 10 ianuarie. Dunărea Călărași (locul 18) va fi ultima care își va relua antrenamentele, la 24 ianuarie.

La primul antrenament, desfășurat la Cluj Arena, Erik Lincar și stafful său au avut la dispoziție 24 de jucători. Noutățile au fost reprezentate de Roberto Romeo (foto), adus de la Gaz Metan Mediaș, Andrei Vînău, Ciprian Călugăr și Rareș Cucoș, aduși de la echipa Under 19 a clubului, însă nici portarii Alexandru Bledea și Dragoș Jișa nu sunt prea familiarizați cu prima echipă.

Opt plecări din lotul ”Șepcilor roșii”

”U” Cluj a renunțat în această iarnă la mai mulți jucători: Carol Taub, Albert Voinea (CS Mioveni), Daniel Novac, Iaser Țurcan (Petrocub), Andrei Blejdea (FC Hermannstadt), Alexandru Gîț, Charles Acolatse și George Micle (reîntors la Campionii FC Argeș).

”La final de an am avut o ședință în patru, în care mi-am exprimat punctul de vedere în privința fiecărui jucător care a plecat. Toți am fost de acord și atunci am luat și decizia să plece cei opt jucători care și-au găsit, cred eu, alte echipe”, a spus Erik Lincar despre cei plecați, întrebat dacă are vreun regret față de despărțirea de vreunul dintre ei.

Lotul Universității Cluj prezent la reunire:

portari: Andrei Gorcea, Alexandru Bledea, Dragoș Jișa;
fundași: Roberto Alarcon, Costinel Gugu, Denis Ispas, Florinel Mitrea, Tudor Vomir, Roberto Romeo;
mijlocași: Cristian Balgiu, Victor Dican, Marius Ciobanu, Nicolae Pîrvulescu, Dragoș Tescan, Florian Haită, Andrei Vînău, Ciprian Călugăr, Vlad Moraru, Sergio Ribeiro;
atacanți: Alexandru Boiciuc, Valentin Alexandru, Albert Hofman, Robert Răducanu, Rareș Cucoș.

Cinci adversari din cele șase amicale dorite, stabiliți. ”U” Cluj merge în cantonament în Turcia

Universitatea Cluj a comunicat în perioada în care s-a aflat în vacanță că se va pregăti pe plan local, cât și în Turcia, până la reluarea campionatului.

Erik Lincar va conduce antrenamentele pe plan local în perioada 18 ianuarie – 31 ianuarie, în data de 28 ianuarie, nu 26, cum se anunțase inițial, urmând să joace un amical cu Sănătatea Cluj (locul 9 în Seria 9 a Ligii 3).

Între 31 ianuarie și 10 februarie, echipa clujeană și-a stabilit un cantonament în Antalya, Turcia. Acolo, ”U” va disputa și trei meciuri de pregătire, doi dintre adversari urmând a fi Korona Kielce (locul 3 în liga a doua din Polonia), din data de 5 februarie, și Kaspij Aktau (locul 8 în prima ligă din Kazakhstan), pentru 7 februarie.

Ulterior, la revenirea în țară, ”studenții” au programate alte două jocuri amicale, cu Minaur Baia Mare (locul 2 în Seria 10 a Ligii 3), în data de 16 februarie, și Metalurgistul Cugir (locul 2 în Seria 9 a Ligii 3), la 19 februarie.

”Frigul ne afectează foarte mult procesul de antrenament. De aceea am luat hotărârea de a merge în Antalya, să beneficiem de condiții bune de antrenament și de joc. Acum sper ca toată lumea să fie sănătoasă și din punct de vedere medical și tot programul pe care l-am stabilit să decurgă normal”, a spus Erik Lincar despre dorința ca echipa să meargă în Turcia în pregătire. Acesta are stabilit și un plan B, în cazul în care nu se va mai putea merge în cantonamentul din Antalya din cauza pandemiei. Deocamdată nu vrea să-l ia în calcul.

Erik Lincar are răbdare pentru a face ”trei – patru transferuri pe care ni le dorim”

Printre jucătorii doriți la ”U” Cluj s-a numărat și Neluț Roșu (28 de ani), mijlocaș fost la FC Voluntari care a semnat însă cu Concordia Chiajna, o contracandidată la promovare. Portarul Aurelian Păun (20 de ani), de la Academica Clinceni, este un alt jucător vrut de Lincar, pe care l-a avut sub comandă și la Turris Oltul, iar informațiile Liga2.ro sunt și că echipa ardeleană și l-ar dori și pe mijlocașul Armando Vajushi (30 de ani), pus pe lista neagră de Petrolul și care este și în atenția prim-divizionarei Campionii FC Argeș. Fundașul Lorenzo Paramatti (27 ani), de la ”FC U” Craiova, ar fi alt jucător pe lista clujenilor.

Erik Lincar nu-și dorește cât mai repede noile achiziții în lot, ci are răbdare.

”Noi am hotărât să aducem jucători care sunt peste valoarea celor care sunt în acest moment în echipă. E adevărat că pentru asta e destul de complicat, mai ales din punct de vedere financiar. Nu putem face aroganțe ca și alte echipe. Avem un buget, dar care este stabil și jucătorii sunt plătiți la zi și nu sunt datorii față de ei.

Zic eu că până la urmă vom reuși să facem trei – patru transferuri pe care ni le dorim, dar pentru asta trebuie să avem răbdare. Dacă era să facem și noi transferuri, puteam să fac până acum șapte transferuri. Dar am hotărât să avem răbdare și să încercăm să aducem jucători, cum am spus și la finalul anului trecut, cu mare experiență și care să își lase amprenta în jocul echipei. Putem discuta despre un transfer doar când este realizat”, a mai declarat Lincar la reunire, care a recunoscut și faptul că Neluț Roșu a fost unul dintre jucătorii doriți de el, dar care a preferat Concordia.

Lincar: ”Ne dorim foarte mult să terminăm pe primele două locuri și, bineînțeles, să promovăm în primul eșalon”

”U” Cluj e pe locul 3 după 16 etape, cu 33 de puncte acumulate, două mai puțin față de FC Hermannstadt și nouă față de liderul Petrolul, echipe calificate deja matematic în play-off. Ardelenii sunt și ei aproape siguri de accederea în grupa de promovare, chiar și fără un parcurs perfect în ultimele trei runde ale sezonului regular, cu Concordia Chiajna (locul 4, acasă), FC Hermannstadt (locul 2, deplasare) și Dunărea Călăraşi (locul 18, acasă).

”Sperăm să avem evoluții cât mai bune, locul din clasament să nu fie același la sfârșit de campionat. Ne dorim foarte mult să terminăm pe primele două locuri și, bineînțeles, să promovăm în primul eșalon. Pentru asta, e adevărat, va trebui să începem foarte bine campionatul, mai ales că avem un început cu două etape de foc, dar am mare încredere în jucătorii mei și sper eu să reușim să facem transferurile care să ne aducă un plus de valoare.

Vor fi foarte importante echipele care vor intra în play-off. În România, în momentul în care se intră în play-off, multe echipe joacă doar de dragul de a juca (n.r. – se referă la Steaua, care nu are dreptul de a promova și care are șanse mari să se califice în play-off). Sper eu să nu se întâmple și anul acesta în Liga a 2-a. Atât pot să spun. În rest, noi ne dorim să intrăm în play-off și să fim foarte puternici în lupta cu contracandidatele noastre”, a mai vorbit Erik Lincar.

Declarațiile făcute de Erik Lincar la reunirea Universității Cluj:

Conferința de presă susținută de managerul general Andrei Cordoș și managerul sportiv Gabriel Giurgiu:

Foto și video: Universitatea Cluj

Autor: Marius ANGHEL Publicat: 19 Jan. 2022, 11:25 Actualizat: 19 Jan. 2022, 19:28 Liga 2
Pe aceeași temă