”U” Cluj mărește turațiile și forțează alte două veniri. Negociază cu jucători din Liga 1

Răzvan STÎNGĂ 10 Jan. 2022, 15:55 Liga 2
”U” Cluj mărește turațiile și forțează alte două veniri. Negociază cu jucători din Liga 1

Universitatea Cluj intensifică negocierile în privința jucătorilor care vor ajunge sub comanda lui Erik Lincar, pentru a doua parte a campionatului Ligii a 2-a. După achiziția lui Roberto Romeo, de la Gaz Metan Mediaș, ”studenții” discută alte două veniri, tot cu jucători cu ultime experiențe la nivelul Ligii 1.

Neluț Roșu și Aurelian Păun, aproape de ”U” Cluj 

Astfel, în aceste zile Universitatea Cluj negociază aducerea a doi fotbaliști, un mijlocaș și un portar. Pentru poziția de mijlocaș a fost ales Neluț Roșu (28 de ani), de la FC Voluntari, iar pentru postul de portar Aurelian Păun (20 de ani), de la Academica Clinceni. Potrivit 4evercluj.ro, negocierile sunt aproape perfectate.

Situațiile celor doi sunt unele complicate, întrucât Neluț Roșu nici nu a făcut parte din lotul cu care FC Voluntari s-a reunit, în timp ce la Academica Clinceni momentele sunt unele critice, un număr mare de jucători părăsind deja ultima clasată din prima divizie, din cauza problemelor mari cu banii.

Neluț Roșu a jucat doar patru meciuri în Liga 1, în acest sezon 

Referitor la statisticile fotbaliștilor doriți de Universitatea Cluj, Neluț Roșu a evoluat în numai patru partide din campionatul Ligii 1 în acest sezon (102 minute), în primele trei runde și în etapa a 11-a.

În trecut, Neluț Roșu a schimbat un număr important de echipe, printre care FC Botoșani, Concordia Chiajna, CFR Cluj sau fosta Viitorul Constanța. Are două trofee în palmares, fiind în lotul fostei Viitorul Constanța în momentul titlului din 2017, dar și în lotul echipei CFR Cluj în 2016, când era cucerită Cupa României.

Aurelian Păun e fost ”elev” al lui Erik Lincar, la fosta Turris Oltul 

De partea cealaltă, Aurelian Păun nu are la fel de multă experiență ca Neluț Roșu. La cei 20 de ani, se află în prezent la a doua aventură la nivel profesionist. Înainte de a ajunge la Academica Clinceni, a mai jucat pentru fosta Turris Oltul, unde a lucrat cu Erik Lincar.

De altfel, Lincar a adus la ”U” Cluj și alți fotbaliști cu care a lucrat la fostul club din Turnu Măgurele, iar un alt argument pentru care a decis să aleagă pista Aurelian Păun este legat de strategia sa. La nivelul portarilor, antrenorul mizează, de cele mai multe ori, pe tineri.

”U” Cluj, opt plecări 

Universitatea Cluj a fost mult mai activă la nivelul plecărilor. Carol Taub, Albert Voinea, Daniel Novac, Iaser Țurcan, Andrei Blejdea, Alexandru Gîț, Charles Acolatse și George Micle i-au părăsit pe ardeleni în această iarnă, în urma deciziilor luate de stafful tehnic și conducere.

Roberto Romeo, încântat de venirea la ”U” Cluj: ”Vreau să joc, să îmi arăt valoarea și să punem cu toții umărul la promovare” 

Roberto Romeo, prima achiziție a Universității Cluj după ultima etapă din 2021, a oferit o primă declarație în ceea ce privește venirea de la Gaz Metan Mediaș. A recunoscut că a acceptat oferta din Liga 2 în urma unei discuții cu managerul general al ”studenților”, Andrei Cordoș.

Am fost sunat de Andrei Cordoș, iar apoi am ținut legătura. Am decis alături de familia mea să fac o schimbare și să vin aici, la U. Recunosc că nu a fost ușor să plec de acolo, unde am stat opt ani de zile, dar am venit aici să mă bat la promovare, alături de un club cu ambiție și cu tradiție. Vreau să joc, să îmi arăt valoarea și să punem cu toții umărul la promovare.

Sunt destul de multe echipe care vor să tragă la promovare. Nu va fi ușor, pentru că fotbalul din Liga a 2-a e destul de tare. Bătălia se va da până la ultima etapă”, a spus Roberto Romeo, despre venirea la Universitatea Cluj.

Foto: Universitatea Cluj 

https://liga2.prosport.ro/seria-1/destinatie-surpriza-pentru-albert-voinea-dupa-despartirea-de-u-cluj-atacantul-a-semnat-cu-o-echipa-din-liga-1-19215531

https://liga2.prosport.ro/seria-1/u-cluj-s-a-decis-si-va-face-cantonamentul-in-turcia-in-total-va-disputa-sase-meciuri-amicale-cinci-adversari-au-fost-stabiliti-19215483

https://liga2.prosport.ro/seria-1/andrei-blejdea-regreta-despartirea-de-u-cluj-si-recunoaste-nu-a-fost-decizia-mea-dar-trebuie-sa-o-respect-atacantul-a-parasit-echipa-cu-un-gust-amar-19215370

 

Răzvan STÎNGĂ 10 Jan. 2022, 15:55 Liga 2
Pe aceeași temă