Dunărea Călărași va fi ultima echipă din Liga 2 care își reia antrenamentele în 2022. Cum vrea antrenorul Marius Păun să completeze lotul de jucători și amicalele stabilite în perioada de pregătire

Marius ANGHEL 18 Jan. 2022, 11:26 Liga 2
Dunărea Călărași va fi ultima echipă din Liga 2 care își reia antrenamentele în 2022. Cum vrea antrenorul Marius Păun să completeze lotul de jucători și amicalele stabilite în perioada de pregătire

Două echipe din cele 20 din acest sezon al Ligii 2 nu s-au reunit până în acest moment, în timp ce mare parte din celelalte au o săptămână de când și-au reluat antrenamentele pentru pregătirea părții a doua a campionatului din care s-au scurs 16 etape.

Ocupanta locului 3, ”U” Cluj, se reunește astăzi, 18 ianuarie, în timp ce clasata pe locul 3 de la coadă în sus (locul 18), Dunărea Călărași, și-a hotărât primul antrenament din 2022 abia pe 24 ianuarie. Aceasta din urmă va avea la dispoziție o lună pentru a se pregăti pentru reluarea meciurilor oficiale.

Dunărea Călărași se reunește abia în data de 24 ianuarie

Dunărea Călărași va continua cu Marius Păun antrenor principal, fostul ”secund” al tuturor antrenorilor pe care echipa i-a avut în acest sezon (Mirel Condei, Marius Milea și Virgilică Bogatu), acesta fiind și cel care a condus jucătorii în ultimele trei meciuri oficiale din 2021 (0-2 cu Viitorul Pandurii, 0-0 cu Concordia Chiajna și 3-1 cu Dacia Unirea Brăila).

Păun a stabilit reunirea Dunării pentru data de 24 ianuarie, cu două săptămâni întârziere față de majoritatea colegelor din campionat. Câteva zile mai târziu va disputa și un prim amical, din cele patru hotărâte până acum.

Marius Păun spune cum completează lotul. Echipa are stabilite patru amicale

La reunire, Marius Păun așteaptă 20 de jucători. Pentru completarea lotului va lua jucători de la echipa Under 19 a clubului.

”Vom avea o săptămână de reabilitare, iar mai apoi vom intra în programul de pregătire care include și câteva teste amicale. Am discutat deja cu antrenorii de la Under 19 pentru a face transferul unor jucători pentru a avea un lot competitiv”, a spus Marius Păun pentru Ediția.eu.

În această lună de pregătire până la reluarea campionatului, Dunărea are programate patru meciuri amicale, toate urmând a fi desfășurate la Călărași. Adversarii stabiliți sunt SC Popești Leordeni (Liga 3, 29 ianuarie), Dacia Unirea Brăila (Liga 2, 5 februarie), Farul Constanța 2 (Liga 3, 12 februarie) și Recolta Gheorghe Doja (Liga 3, 19 februarie).

Dunărea este ca și retrogradată din Liga 2

Dunărea Călărași nu se va mai baza în partea a doua a sezonului pe cel puțin doi jucători din lotul cu care a încheiat meciurile din 2021. Robert Sălceanu (18 ani), căpitan în majoritatea partidelor din prima parte a campionatului, a fost cedat la FC Buzău, în timp ce Sorin Mănăilă (18 ani) a ajuns la Metaloglobus.

Dunărea a acumulat doar 7 puncte în primele 16 etape și ocupă locul 18 din 20 în Liga 2, având șanse minuscule să se salveze de la retrogradare, ținând cont de situația financiară pe care o traversează și lotul de jucători pe care îl deține. Din sezonul regular mai sunt de disputat trei etape, în care echipa din Călărași va întâlni FC Hermannstadt (deplasare), Unirea Slobozia (acasă) și Universitatea Cluj (deplasare). Ulterior va merge în una din cele două grupe de play-out, unde va mai disputa alte șase meciuri.

Foto: Dunărea Călărași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/analiza-patru-locuri-sunt-libere-pentru-play-off-ul-ligii-2-insa-doua-sunt-ca-si-ocupate-pentru-celelalte-doua-are-sanse-matematice-si-clasata-pe-locul-15-cum-poate-fk-miercurea-ciuc-lua-fata-cel-19215222

https://liga2.prosport.ro/seria-1/12-echipe-din-liga-2-n-au-mutat-pe-banca-tehnica-in-acest-sezon-sunt-insa-sase-care-au-fost-devoratoare-de-antrenori-o-practica-tot-mai-des-intalnita-in-fotbalul-romanesc-19214899

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primele-miscari-de-trupe-la-metaloglobus-reunirea-s-a-produs-cu-un-lot-de-30-de-jucatori-in-care-s-au-regasit-doua-nume-noi-si-a-lipsit-unul-planul-perioadei-de-pregatire-19216291

https://liga2.prosport.ro/seria-1/robert-salceanu-a-semnat-cu-fc-buzau-fundasul-a-lasat-dunarea-calarasi-pentru-lupta-la-promovare-si-colaborarea-cu-antrenorul-care-l-a-debutat-in-liga-2-19214583

Marius ANGHEL 18 Jan. 2022, 11:26 Liga 2
Pe aceeași temă