Ce de se tem cei de la Universitatea Craiova la meciul cu CS Tunari, din Cupa României: ”Nu este normal să se întâmple asta!”

Cosmin STAICU 26 Sep. 2023, 18:41 Cupa României
Ce de se tem cei de la Universitatea Craiova la meciul cu CS Tunari, din Cupa României: ”Nu este normal să se întâmple asta!”

După remiza din deplasare cu ”U” Cluj, scor 1-1, în SuperLigă, la revenirea lui Corneliu Papură pe banca tehnică, Universitatea Craiova debutează în actualul sezon al Cupei României, urmând să întâlnească, în prima etapă a Grupei D, divizionara secundă CS Tunari, formație care a schimbat și ea antrenorul principal, iar cu interimarul Alin Ilin a obținut prima victorie a sa în Liga 2, 1-0 acasă cu FK Miercurea Ciuc.

Partida este programată pe stadionul Central Arsenal Tunari, miercuri, de la ora 16:15, pe un teren execrabil. Universitatea Craiova are ca obiectiv câștigarea trofeului, pe care şi l-a adjudecat de opt ori în istoria sa, ultima oară în 2021. Atacantul Andrei Ivan este suspendat pentru acest meci, după eliminarea din partida de la Cluj.

Dragoş Bon, înaintea meciului cu CS Tunari: ”Nu este normal să jucăm pe un teren impracticabil”

Principala problemă pentru formaţia din Bănie o reprezintă suprafaţa de joc a arenei ilfovene, una aproape impracticabilă, starea terenului fiind acuzată şi de ultima adversară a ilfovenilor, FK Miercurea Ciuc. Antrenorul secund al Universităţii Craiova, Dragoş Bon, a acuzat organizarea partidei din Cupa României pe un astfel de teren.

”Începem o competiţie care este foarte importantă pentru noi, ne interesează şi dorim să o câştigăm. Ne aşteaptă un meci dificil, deoarece vom juca pe un teren impracticabil şi vreau să subliniez acest aspect, pentru că nu este normal ca o competiţie pe care noi o tratăm foarte serios şi este foarte importantă pentru fotbalul românesc să fie găzduită de astfel de stadioane. Este pusă în pericol integritatea jucătorilor şi anulează spectacolul, iar competiţia este făcută pentru a atrage publicul şi nu este normal ca meciurile să se joace pe astfel de arene. Ca şi echipă, Tunari este o echipă organizată defensiv, care nu pune prea mult accent pe partea ofensivă în meciurile cu echipele mai bune din Liga a 2-a. Trebuie să intrăm concentraţi, motivaţi, să nu le dăm nicio şansă, pentru că, se ştie, Cupa României este competiţia-surpriză şi nu vrem noi să fim surpriza neplăcută din această ediţie. Avem un lot valoros, vom alinia primul 11 în funcţie de prospeţimea jucătorilor şi de ce vor arăta jucătorii la antrenament”, a spus Dragoş Bon.

”Ne aşteaptă un meci dificil din cauza terenului, va fi un meci de luptă, trebuie să intrăm cu determinare şi astfel sigur vom câştiga meciul. Nu este niciun secret ascensiunea mea, ci rodul muncii, mă antrenez sută la sută la fiecare antrenament. Îmi propun să joc cât mai mult şi cât mai bine, să ajut echipa, să dau goluri şi pase de gol. Sper să avem rezultate cât mai bune şi să fim în top”, a declarat mijlocaşul Marian Danciu, fost la CSM Slatina în partea a doua a sezonului trecut de Liga 2, unde a evoluat în doar 4 jocuri. La U Craiova are 10 apariții în acest sezon, dintre care cinci ca titular.

Suprafața de joc a stadionului din Tunari, unde va avea loc meciul CS Tunari – U Craiova, în Cupa României. Foto: Răzvan Păsărică / Sport Pictures

Galeria Universității Cluj nu face deplasarea la Tunari

Oltenii au o experienţă nefastă anul trecut în Cupa României, cu o echipă de ligă inferioară, remizând scor 1-1, cu CS Ocna Mureş, formaţie din Liga 3, şi nereuşind să depăşească faza grupelor.

Clubul CS Tunari a anunţat că biletele pentru acest meci din Cupa României costă 20 de lei, atât la tribuna I, cât şi în sectorul oaspeţilor. Numai că galeria Universităţii Craiova, prezentă în număr mare pe Cluj Arena, nu va face deplasarea pentru acest meci la Tunari. Motivul este acelaşi din sezonul trecut al Cupei României, galeria olteană protestând faţă de noul format al competiţiei şi nu va participa la niciun meci din faza grupelor.

Vasile Constantin şi Andrei Sin îşi vor întâlni fosta echipă

CS Tunari este pe penultima poziţie în Liga 2, dar vine după primul succes în campionat, 1-0 pe teren propriu cu FK Miercurea Ciuc. Formaţia ilfoveană, deşi nou-promovată în Liga 2, este una care şi-a permis deplasarea cu avionul în runda precedentă, la Timişoara, pentru duelul cu CSC Dumbrăviţa.

Până acum, în Cupa României, ”tunarii” au eliminat echipele Progresul Spartac, scor 4-0, şi Viitorul Ianca, scor 5-0.

Din lotul pregătit de Alin Ilin, antrenor interimar după despărţirea de Florin Stîngă, fac parte şi doi foşti jucători ai Craiovei, Andrei Sin şi Vasile Constantin.

”Vali” Constantin (25 de ani) nu numai că îşi va întâlni fosta echipă, ci şi antrenorul care l-a debutat în prima ligă şi sub comanda căruia a reuşit şi cele două goluri sale sale în primul eşalon, Corneliu Papură.

”Avem un moral bun după victoria cu ciucanii. Cu Craiova avem un avantaj că meciul se joacă pe un teren pe care ei nu-și pot etala jocul de pase. Este clar că Universitatea Craiova este echipa mai valoroasă, dar noi ne vom juca șansa în acest meci. Corneliu Papură a crezut în mine și mi-a oferit șansa debutului în prima ligă. Primul an la Brașov am fost cedat sub formă de împrumut, iar din vara trecută am fost jucătorul Brașovului, Craiova păstrând doar procente în cazul unui transfer”, a spus Vasile Constantin (foto), pentru Liga2.ro.

Celălalt ”ex” al Craiovei, Andrei Sin, a evoluat pentru Universitatea Craiova mai mult în sezonul din Liga 2, în urmă cu un deceniu.

Foto: Flaviu Buboi și Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/cupa-romaniei-faza-grupelor-scm-zalau-joaca-in-meciul-de-deschidere-al-etapei-1-acasa-cu-sc-otelul-galati-alte-doua-partide-au-loc-astazi-la-voluntari-si-bucuresti-19286292

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/vasile-constantin-isi-intalneste-fosta-echipa-in-cupa-romaniei-19286277

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/dan-spataru-nu-va-canta-la-oradea-asa-cum-anticipa-gigi-becali-debutul-fostului-jucator-al-fc-brasov-la-fcsb-se-amana-19286346

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/progresul-pecica-vrea-sa-strice-calculele-hartiei-cu-petrolul-in-cupa-romaniei-19286322

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/steaua-cu-gandul-la-debutul-in-cupa-romaniei-contra-u-cluj-19286306

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/corvinul-hunedoara-incepe-grupa-de-cupa-romaniei-contra-chindia-targoviste-19286298

Cosmin STAICU 26 Sep. 2023, 18:41 Cupa României
Pe aceeași temă