CSM Reșița a făcut primele două transferuri și s-a despărțit de doi jucători! Brazilianul Pedro Henrique revine în fotbalul românesc și va fi antrenat din nou de Dan Alexa. Echipa din Valea Domanului este în topul Ligii 3 la mai multe capitole

Marius ANGHEL 10 Dec. 2021, 15:37 Liga 3
CSM Reșița a făcut primele două transferuri și s-a despărțit de doi jucători! Brazilianul Pedro Henrique revine în fotbalul românesc și va fi antrenat din nou de Dan Alexa. Echipa din Valea Domanului este în topul Ligii 3 la mai multe capitole

Nici nu a terminat bine meciurile oficiale din 2021 că deja a început planificarea părții a doua a sezonului de Liga 3. CSM Reșița își dorește să revină în Liga 2 după o pauză de un an, iar pentru asta are nevoie de un lot puternic pentru a trece cu ușurință peste cele două baraje de promovare pe care nu are cum să le rateze în vara care vine.

Echipa din Valea Domanului defilează în Seria a 7-a a Ligii 3, în sezonul regular, apoi urmează să joace în play-off și mai apoi să dispute două baraje de promovare pentru a reveni în Liga 2 la un an de la retrogradare. Reșița are deja un lot puternic, însă privește mai departe și vrea să-și formeze o echipă pentru eșalonul secund. Pentru asta, a bătut palma deja cu doi jucători.

Este vorba despre atacantul brazilian Pedro Henrique (30 de ani) și de fundașul Cornel Ardei (19 ani).

Pedro Henrique s-a întors în România și va fi antrenat din nou de Dan Alexa, la CSM Reșița

Pedro Henrique de Santana Almeida nu este străin de fotbalul românesc. A evoluat pentru ACS Poli Timișoara în urmă cu câțiva ani și a atras atenția altor cluburi din Liga 1 la acel moment.

Brazilianul a ajuns la ACS Poli, acum falimentară, în vara anului 2014, când echipa era în Liga 2. În sezonul 2014-2015 evolua sub conducerea lui Dan Alexa în 20 de meciuri și înscria 11 goluri. Echipa promova, însă în Liga 1, în ediția 2015-2016, avea să joace un singur meci. Brazilianul avea să plece din România, chiar dacă mai avea contract cu clubul și n-a avut ce face decât să se întoarcă. În ediția 2016-2017 de Liga 1, sub comanda lui Ionuț Popa, când ACS Poli se salva de la retrogradare după ce a avut o penalizare și a desfășurat un baraj cu UTA Bătrâna Doamnă, Pedro Henrique juca în 17 meciuri și înscria 5 goluri.

În cariera lui, începută la juniori la Vasco Da Gama și Internacional, a evoluat la seniori pentru Freamunde, Estoril, Sporting Covilha (toate trei din Portugalia), Galicia (Brazilia), ACS Poli Timișoara, Daejeon Citizen (Coreea de Sud), Petaling Jaya City (Malaezia), Sertaozinho și Gama (ambele din Brazilia). La aceasta din urmă a fost legitimat ultima dată, în 2021, și pentru care a evoluat doar 15 minute în două meciuri.

Acum revine în România, la CSM Reșița, în Liga 3, unde va lucra din nou cu Dan Alexa, sub comanda căruia a reușit, poate, cel mai bun sezon din cariera sa, în 2014-2015.

”Bine ai venit, Pedro Henrique!
Atacant în vârstă de 30 de ani, născut în Brazilia și care a mai evoluat la echipe precum: Vasco da Gama (Brazilia), Internacional Porto Alegre (Brazilia), Estoril (Portugalia), Galicia (Brazilia), ACS Poli Timișoara (Liga 1) Daejeon City (Korea de Sud), Manama Club ( Bahrain), Gama (Brazilia).
Îți dorim mult succes!”, a anunțat CSM Reșița pe pagina sa de Facebook.

Cornel Ardei a lăsat Aerostar pentru CSM Reșița

A doua achiziție perfectată deja de CSM Reșița este Cornel Anton Ardei, care la 17 ianuarie 2022 va împlini 20 de ani.

Acesta este originar din Bacău, unde a evoluat pentru Aerostar. A jucat atât în Liga 3, cât și în Liga 2 și o poate face atât în linia defensivă, cât și în cea de la mijloc.

În sezonul trecut, când a jucat cu Aerostar în Liga 2, de unde a retrogradat odată cu CSM Reșița, a prins 20 de meciuri, 17 începute ca titular.

Cristian Bobar, despre achiziționarea lui Cornei Ardei și Pedro Henrique

Președintele Cristian Bobar e încântat de cele două achiziții pe care CSM Reșița a reușit să le facă în această săptămână.

”Clubul nostru a semnat deja două contracte cu doi jucători importanți pentru noi. Este vorba despre Ardei Cornel, un jucător foarte târnăr, fundaș central, venit din postura de jucător liber de contract de la Aerostar Bacău. Este de mare perspectivă, din punctul nostru de vedere.

Am adus și un atacant, pe Pedro Henrique, despre care cred eu că nu mai are nevoie de prezentare în România. A jucat la Poli atât în Liga 1, cât și în Liga a 2-a. Avea o cotă foarte bună acum câțiva ani, voiau să-l ia echipele din București. El a ales să meargă atunci în Correa, pentru un contract destul de mare, apoi a jucat prin Brazilia. A mai lucrat cu Dan Alexa, iar acest lucru este foarte important pentru mine, ca președinte. Sper eu să ajungă, după cantonamentul de iarnă, la forma în care l-am cunoscut atunci în România”, a spus Bobar pentru Liga2.ro.

Andrei Iana și David Stăiculescu nu mai continuă cu CSM Reșița. Bobar vrea un fundaș central experimentat

CSM Reșița are și două despărțiri perfectate în aceste zile, de mijlocașii Andrei Iana (19 ani) și David Stăiculescu (21 de ani). Lista celor vor pleca de la echipa din Valea Domanului se va mări în perioada următoare.

”Vom mai rezilia cu 5-6 jucători care au jucat mai puțin sau deloc. Am și luat legătura cu ei și le-am spus să-și caute echipe”, a declarat Cristian Bobar, care nu a închis nici capitolul achiziții, dorind cel puțin un fundaș central experimentat: ”Ne mai dorim un fundaș central cu experiență. Sper să reușim să-l găsim în această perioadă de transferuri, pentru că avem doi fundași centrali foarte tineri. Este vorba despre Ardei și Rimovecz, un produs al centrului de juniori, care joacă meci de meci câte 90 de minute. Dar lângă acești doi fundași ne trebuie și unul cu experiență mai mare pentru a putea crește sănătos.”

Echipa din Valea Domanului are în plan să meargă în cantonament în Turcia. ”Nu ne putem lăsa plecați pe o ureche”

CSM Reșița este lider detașat în Seria a 7-a a Ligii 3, cu 43 de puncte acumulate, fiind la 12 puncte în fața clasatei pe locul 2, CSM Deva. Momentan, cu trei etape înainte de finalul sezonului regular, pe locurile de play-off se mai clasează Pandurii Târgu Jiu (27 puncte) și Voința Lupac (26 puncte), acestea fiind și marile favorite la menținerea în Top 4, fiindcă următoarea echipă în clasament, Viitorul Șimian, are 22 de puncte.

Chiar dacă pierderea locului 1 pare imposibilă, CSM Reșița rămâne în gardă și se gândește să meargă în această iarnă într-un cantonament în Turcia, cum nici când era în Liga 2 nu a făcut.

”Împreună cu Alexa pregătim un cantonament de iarnă foarte bun, probabil va fi în Antalya, și ne gândim foarte serios la acele baraje care vor urma. Din punctul meu de vedere, lotul este peste nivelul Ligii a 3-a, drept dovadă că ne impunem la câteva goluri diferență, dar nu ne putem lăsa plecați pe o ureche, pentru că este fotbal, iar la baraje orice se poate întâmpla. Trebuie să fim concentrați. Avem un singur obiectiv trasat de către primarul Reșiței: promovarea”, a mai spus Cristian Bobar pentru Liga2.ro.

CSM Reșița e una dintre cele trei echipe neînvinse în acest sezon, are cel mai bun atac și a doua apărare din Liga 3

CSM Reșița a câștigat cu 8-0 și 7-0 în ultimele ei două meciuri oficiale din 2021, la Viitorul Pandurii Târgu Jiu 2 și acasă cu Progresul Ezeriș, are un golaveraj spectaculos 55-7 și 43 de puncte acumulate, singurul pas greșit făcut în acest campionat fiind o remiză acasă cu Pandurii Târgu Jiu (scor 1-1).

Cu cele 55 de goluri marcate, echipa lui Dan Alexa are cel mai bun atac din toată Liga 3, fiind, totuși, la egalitate cu CS Hunedoara (Seria 9), iar următoarele clasate în acest top sunt CS Afumați (Seria 3, 54 goluri), SC Oțelul Galați (Seria 2, 50 goluri) și Minaur Baia Mare (Seria 10, 50 goluri).

Cu cele 7 goluri primite în 15 etape, CSM Reșița are a doua cea mai bună defensivă din toată Liga 3, fiind clasată după Progresul Spartac (Seria 4), care are doar 4 goluri primite. În fruntea acestui top mai sunt CSM Slatina (Seria 6, 8 goluri), Crişul Chişineu Criş (Seria 8, 8 goluri), Dante Botoşani (Seria 1, 9 goluri), SC Oțelul Galați (Seria 2, 10 goluri) și Viitorul Dăeşti (Seria 6, 10 goluri).

Echipa lui Alexa este și una dintre cele trei rămase neînvinse în acest sezon de Liga 3. Celelalte două sunt liderii din Seria a 4-a, respectiv a 9-a, Progresul Spartac și CS Hunedoara.

În ultimele trei meciuri rămase de disputat din sezonul regular, CSM Reșița va mai întâlni Voința Lupac (locul 4, deplasare, 12 martie), Gilortul Târgu Cărbunești (locul 8, acasă, 19 martie) și Pandurii Târgu Jiu (locul 3, deplasare, 26 martie). Ulterior se intră într-un play-off între primele patru clasate, în care se vor juca meciuri tur-retur-tur, iar mai apoi, primele două vor merge la barajele de promovare. Locul 1 din Seria 7, pe care cel mai probabil se va clasa CSM Reșița, va evolua cu locul 2 din Seria a 8-a, iar locul 2 din Seria 7 întâlnește locul 1 din Seria 8. Câștigătoarele dublei manșe vor juca apoi între ele pentru promovare.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/antrenorul-mario-gaman-n-a-reusit-sa-resusciteze-pandurii-in-cele-sase-etape-scurse-de-la-preluarea-echipei-dar-priveste-cu-incredere-meciurile-din-2022-obiectivul-ramane-promovarea-19213833

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csc-ghiroda-si-giarmata-vii-surpriza-seriei-a-8-a-din-liga-3-ambitii-mari-la-echipa-comunala-de-langa-aeroportul-din-timisoara-ar-fi-o-bucurie-pentru-noi-sa-promovam-19213781

https://liga2.prosport.ro/liga-3/nou-promovata-viitorul-simian-surpriza-finalului-de-an-in-seria-7-mehedintenii-n-au-pierdut-in-ultimele-patru-etape-ne-pare-rau-ca-se-intrerupe-campionatul-dar-aveam-nevoie-si-de-pauza-19213392

https://liga2.prosport.ro/liga-3/a-debutat-in-liga-3-la-14-ani-cu-o-situatie-interna-complicata-luceafarul-oradea-a-mizat-totusi-pe-un-pusti-in-meciul-cu-somesul-dej-si-a-stabilit-un-nou-record-intern-19213454

https://liga2.prosport.ro/liga-3/csm-ceahlaul-a-ratat-obiectivul-la-final-de-an-in-seria-1-a-ligii-a-3-a-dupa-un-esec-cu-penultima-clasata-iar-clubul-trece-la-analiza-sunt-anuntate-plecari-in-masa-19213525

https://liga2.prosport.ro/liga-3/robert-elek-a-renuntat-la-functia-de-antrenor-si-ramane-doar-ca-fotbalist-la-sr-brasov-nevoile-urgente-ale-clubului-suporterilor-stegari-pentru-a-supravietui-19213733

https://liga2.prosport.ro/liga-3/remaniere-la-horezu-dupa-ce-flacara-a-avut-o-prima-parte-a-sezonului-dezamagitoare-opt-jucatori-au-fost-anuntati-ca-nu-mai-sunt-doriti-dar-plecarile-vor-fi-si-mai-multe-antrenorul-enachescu-contin-19213889

https://liga2.prosport.ro/liga-3/liga-3-etapa-15-ultima-runda-din-acest-an-debuteaza-astazi-cu-14-meciuri-printre-echipele-care-joaca-numarandu-se-si-progresul-spartac-una-dintre-cele-trei-formatii-neinvinse-in-acest-sezon-19212815

Marius ANGHEL 10 Dec. 2021, 15:37 Liga 3
Pe aceeași temă