Cristian Vlad, numit manager sportiv la CS Blejoi! Echipa prahoveană la care a ajuns fostul președinte al Petrolului s-a reunit de urgență pentru un amical de lux cu Dinamo

Marius ANGHEL 07 Jan. 2022, 15:28 Liga 3

CS Blejoi, echipa prahoveană cel mai bine clasată în Liga 3 și în acest sezon, începe anul 2022 în forță. L-a numit manager sportiv pe Cristian Vlad, fostul jucător, respectiv președinte al Petrolului, iar primul amical pe care îl dispută în acest an este unul de lux, cu Dinamo, pe teren propriu.

Cristian Vlad, numit manager sportiv la CS Blejoi

Echipa situată în nordul Ploieștiului, în comuna cu același nume, s-a decis ca odată cu noul an să se organizeze mai bine, să pună accent mai mare inclusiv pe juniori, iar pentru acest lucru l-a numit ca manager sportiv pe Cristian Vlad. Fostul căpitan al Petrolului, ultima dată președinte la clubul ”găzar”, din Liga a 4-a până în Liga a 2-a, este un apropiat al echipei CS Blejoi, unde a și jucat pe final de carieră și unde a și antrenat o grupă de juniori.

”A preluat atribuțiile de management sportiv pe care le avusesem eu până acum, dar, cumva, timpul nu-mi mai permite chiar atât de mult și încercăm și noi un plan mai pe termen lung. Încercăm să ne reorganizăm un pic și să lăsăm profesioniștii să-și facă treaba. Voi rămâne și eu în zona organizatorică, iar el se va ocupa de tot ce înseamnă partea sportivă, la echipa mare va superviza activitatea și partea de centru de copii și juniori încercăm să reorganizăm un pic și acolo. Noi am mai avut o colaborare cu el de-a lungul timpului, a și jucat la un moment dat, pe final de carieră, la noi, a și antrenat o grupă de copii, de unde am și promovat niște juniori la prima echipă. Avem o colaborare mai veche, nu e venit acum la echipă, e un prieten al nostru, un apropiat. Știe bine ce se întâmplă la noi, tot timpul a fost la curent cu lucrurile, doar că acum oficializăm din postura asta”, a spus, pentru Liga2.ro, fostul manager sportiv al Blejoiului, Paul Mainea, care rămâne la club cu atribuții strict administrative.

Cristi Vlad, pe vremea când pregătea o grupa de copii la CS Blejoi.

Amical de lux pentru Blejoi, cu Dinamo

Echipa prezidată de Gheorghe Biziniche și antrenată de Răzvan Vlad s-a reunit rapid în acest început de an, de marți, 4 ianuarie, pentru a onora invitația de a disputa un meci, chiar și amical, cu Dinamo. Bucureștenii s-au reunit la 5 ianuarie sub comanda noului antrenor, Flavius Stoican, care a dorit un prim joc prin care să ia contact cu echipa pe care a preluat-o în această pauză competiţională.

Amicalul dintre CS Blejoi și Dinamo este programat sâmbătă, 8 ianuarie, de la ora 12:30, la stadionul din Blejoi. În cazul în care vrea nu va mai permite disputarea sa la Blejoi, dacă va ninge, acesta ar putea fi putat pe terenul sintetic de la Buftea.

La acest joc, CS Blejoi nu va mai conta pe atacantul Cezar Mihalache și fundașul Nicolae Cotolan, fotbaliști de care s-a despărțit în această iarnă.

UPDATE: CS Blejoi a anunțat că meciul cu Dinamo a fost mutat la Săftica: Din păcate pentru suporterii noștri, meciul cu Dinamo se muta la Saftica. Terenul încă moale și prognoza meteo ne-a obligat sa luam aceasta măsura. Promisiunea este ca vom găsi o data in calendar la care sa se joace acest meci și la Blejoi.

Cantonament la Sighișoara și patru adversari pentru amicale stabiliți

Ulterior acestui amical, CS Blejoi va continua încă o săptămână să-și cheme jucătorii la o ”mișcare de reacomodare”, pregătirea serioasă urmând să înceapă de la 17 ianuarie, atunci când era stabilită reunirea inițială, până la apariția acestui joc cu Dinamo.

Trupa de lângă Ploiești se va pregăti pe plan local, iar în perioada 10-19 februarie urmează să meargă într-un cantonament la Sighișoara. Până atunci va disputa trei meciuri amicale cu echipe de Liga a 4-a, doi adversari fiind stabiliți deja, Tricolorul Breaza și ACS DP Cornu, clasatele pe locurile 3, respectiv 2 în Liga a 4-a Prahova.

În ultima perioadă de pregătire înainte de reluarea campionatului Ligii 3, care se va produce la 11-12 martie, CS Blejoi va mai desfășura câteva jocuri amicale, printre care și cu Metalul Buzău (26 februarie) și CSM Râmnicu Sărat (5 martie).

Blejoiul are șanse minuscule să mai prindă play-off-ul

CS Blejoi a încheiat prima parte a sezonului de Liga 3 pe locul 5 în Seria a 5-a, cu 21 de puncte acumulate în 15 meciuri, cu șanse mici să prindă play-off-ul.

Primele trei clasate, AFC Odorheiu Secuiesc (34 puncte), FC Pucioasa și Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2 (ambele cu câte 32 de puncte), sunt deja calificate matematic în play-off, iar ultimul loc în această grupă are șanse mari să-l obțină Olimpic Cetate Râșnov, care are 28 de puncte, deci cu șapte mai mult decât CS Blejoi.

”Gând la play-off mai avem, doar că șansele, teoretic, sunt destul de mici. Nu depinde numai de noi, depinde și de Râșnov. Ar trebui să se încurce, în cele trei meciuri să nu ia mai mult de un punct, ceea ce e greu de crezut. Adică să bată Kids în prima etapă, să ne ducem noi la ei și să batem și apoi să piardă la Odorhei, la primul loc, în condițiile în care noi să batem tot. Greu de crezut.
Ne-am încurcat noi, am avut perioade mai bune, perioade mai rele. Așa e când ai jucători tineri, sunt puțin necopți, nu au constanță, dar eu zic că le-a prins bine și lor. Avem vreo șapte jucători de la Petrolul, juniori, cu care tot am jucat. Și pentru ei nu a fost simplu să facă pasul spre Liga a 3-a, cu meciuri mai bune, cu momente mai puțin reușite, dar, una peste alta, colaborarea e bună. Am avut o discuție de principiu cu cei de la Petrolul pentru a mai lua niște jucători de la ei, dar urmează să decidă în funcție și de ce se va întâmpla la ei”, a mai spus Paul Mainea (foto jos, primul din dreapta, pe rândul din mijloc).

În ultimele trei etape ale sezonului regular, CS Blejoi va întâlni Sepsi OSK Sfântu Gheorghe 2 (locul 3, 12 martie, acasă), Olimpic Cetate Râşnov (locul 4, 19 martie, deplasare) și FC Hermannstadt 2 (locul 7, 26 martie, acasă). În cazul în care nu va reuși o calificare miraculoasă în play-off, atunci trupa antrenată de Răzvan Vlad va merge în play-out-ul seriei, acolo unde va mai disputa încă zece meciuri și are obiectivul de a se menține în Liga 3.

https://liga2.prosport.ro/liga-3/analiza-echipele-care-vor-evolua-in-play-off-ul-ligii-3-cunoscute-pe-jumatate-cu-trei-etape-inainte-de-finalul-sezonului-regular-raportul-este-asemanator-si-in-privinta-cluburilor-care-vor-juca-in-19214968

https://liga2.prosport.ro/liga-3/lucian-petre-omul-potrivit-la-locul-potrivit-la-olimpic-cetate-rasnov-a-transformat-echipa-si-e-aproape-de-calificarea-in-play-off-am-reusit-sa-formam-un-grup-extraordin-19215431

https://liga2.prosport.ro/liga-3/primele-plecari-de-la-surpriza-seriei-a-5-a-a-ligii-3-afc-odorheiu-secuiesc-doi-mijlocasi-s-au-despartit-de-harghiteni-unul-dorind-sa-revina-in-liga-2-19214681

https://liga2.prosport.ro/liga-3/sr-brasov-sanctionata-cu-forfait-la-meciul-castigat-pe-teren-cu-sepsi-osk-2-dupa-ce-ar-fi-folosit-un-jucator-in-stare-de-suspendare-clubul-ajuns-acum-pe-loc-retrogradabil-va-contesta-decizia-si-re-19213986

https://liga2.prosport.ro/liga-3/robert-elek-a-renuntat-la-functia-de-antrenor-si-ramane-doar-ca-fotbalist-la-sr-brasov-nevoile-urgente-ale-clubului-suporterilor-stegari-pentru-a-supravietui-19213733

Marius ANGHEL 07 Jan. 2022, 15:28 Liga 3
Pe aceeași temă