Tibor Selymes și Benone Dohot își înfruntă fosta echipă. Poli Iași și Știința Miroslava se vor întâlni pentru prima dată într-un meci oficial, în Turul 3 al Cupei României

Narcis POHOAȚĂ 07 Sep. 2022, 12:02 Liga 2
Tibor Selymes și Benone Dohot își înfruntă fosta echipă. Poli Iași și Știința Miroslava se vor întâlni pentru prima dată într-un meci oficial, în Turul 3 al Cupei României

Politehnica Iași și Știința Miroslava, singurele echipe ieșene prezente în Turul 3 al Cupei României, au avut noroc la ”împerecherea geografică” efectuată de către Federația Română de Fotbal.

Cele două formații ieșene nu vor fi nevoite să părăsească județul și se vor întâlni în meci direct, la Uricani, pe terenul echipei din Liga 3, miercuri, 14 septembrie, de la ora 16:30, miza fiind un loc în play-off-ul competiției care are un nou format din această vară.

Poli Iași și Miroslava, adversare de tradiție în meciurile amicale

Poli și Știința, două adversare de tradiție în meciurile amicale din intersezon și chiar din timpul campionatelor, se vor afla pentru prima dată față în față într-un meci oficial.

Ultima dată cele două echipe din județul Iași s-au întâlnit la sfârșitul lunii iulie, în Copou, în meciul de prezentare al grupării din liga secundă, scorul fiind egal, 1-1. Torino Hunte a marcat atunci pentru Poli, în timp ce Miroslava lui Tibor Selymes a egalat prin Adrian Viorică.

Poli nu este străină de arena din Uricani, acolo unde elevii lui Claudiu Niculescu s-au pregătit și chiar au disputat câteva meciuri amicale în vară, în perioada în care terenul din Copou a suportat lucrări de reabilitare.

Știința Miroslava, victorii cu CSM Pașcani și Sporting Juniorul Vaslui în fazele anterioare

Dacă Politehnica Iași va fi la meciul de debut în noul sezon al Cupei României, Știința Miroslava a ajuns în Turul 3 după ce a trecut în fazele anterioare de CSM Pașcani (scor 2-1 în deplasare, goluri Abraham și Unghianu) și Sporting Juniorul Vaslui (5-0 pe teren propriu, goluri Corobuță, Saizu, Unghianu, Abraham și Azoiței).

Rămâne de văzut cum va aborda meciul antrenorul divizionarei secunde, Claudiu Niculescu, în condițiile în care Politehnica va disputa, câteva zile mai târziu, un meci extrem de important în campionat, cu Unirea Slobozia, în deplasare.

De cealaltă parte, Știința va juca după meciul din Cupa României tot pe teren propriu în campionat, cu CSM Bacău, în cadrul etapei a 4-a a Ligii 3.

Tibor Selymes și Benone Dohot își înfruntă fosta echipă

Duelul dintre Politehnica și Știința va fi unul special pentru antrenorul principal al Miroslavei, Tibor Selymes, dar și pentru unul dintre colaboratorii săi, antrenorul de portari Benone Dohot.

Primul, fost internațional român cu 46 de selecții, va juca pentru prima dată împotriva Politehnicii Iași, echipă la care a activat în urmă cu 4 ani ca director sportiv. Selymes a plecat cu scandal din Copou, iar ”divorțul” s-a lăsat cu mai multe procese.

Totodată, antrenorul de portari Benone Dohot va fi adversarul fostei sale echipe, de la care a plecat în vara anului trecut, după retrogradarea din Liga 1.

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto

https://liga2.prosport.ro/cupa-romaniei/au-fost-stabilite-meciurile-din-turul-3-al-cupei-romaniei-toate-echipele-din-liga-2-intra-in-competitie-steaua-merge-la-moreni-dinamo-la-tunari-iar-poli-timisoara-joaca-la-resita-19244321

https://liga2.prosport.ro/seria-1/timizi-in-prima-parte-puternici-pe-final-poli-iasi-nu-a-marcat-niciun-gol-in-prima-repriza-in-cele-cinci-etape-semnale-de-alarma-in-defensiva-19244334

https://liga2.prosport.ro/seria-1/primul-accident-poli-iasi-a-facut-in-ghencea-cel-mai-slab-meci-din-acest-start-de-sezon-si-a-suferit-primul-esec-stagional-urmeaza-o-noua-dubla-de-foc-19244250

https://liga2.prosport.ro/liga-3/interviu-tibor-selymes-optimist-ca-poate-readuce-stiinta-miroslava-in-liga-2-nu-am-venit-aici-sa-ramanem-in-liga-3-fostul-international-vorbeste-si-despre-dinamo-si-echipa-natio-19238780

https://liga2.prosport.ro/seria-1/etapa-a-6-a-a-ligii-2-va-avea-in-componenta-sa-derby-ul-fotbalului-romanesc-dinamo-steaua-runda-incepe-la-buftea-si-se-termina-la-miercurea-ciuc-19244225

Narcis POHOAȚĂ 07 Sep. 2022, 12:02 Liga 2
Pe aceeași temă