Ștefan Blănaru, un optimist incurabil în ciuda problemelor de la FC Brașov: ”Vom fi o nucă tare. Nu banii joacă”

Adi MARICA 07 Jul. 2023, 16:31 Liga 2
Ștefan Blănaru, un optimist incurabil în ciuda problemelor de la FC Brașov: ”Vom fi o nucă tare. Nu banii joacă”

Ștefan Blănaru a rămas singurul atacant la FC Brașov, după plecarea lui Milcko Angelov la Campionii FC Argeș, iar Adi Chică- Roșă a revenit la FC Botoșani după ce împrumutul a expirat la finalul săptămânii trecute.

Transferat la începutul anului de la CS Mioveni, Blănaru s-a accidentat la umăr chiar înaintea starului sezonului de  primăvară.

Ștefan Blănaru, despre situația de la FC Brașov: ”Nu banii joacă! Am experiența a două promovări”

A revenit pe gazon pe finalul play-out-ului de Liga 2,  iar acum are planuri mari pentru noul sezon al Ligii a 2-a:

Eu am trecut printr-o operație destul de dificilă, dar acum mă pregătesc  bine, dau totul în teren și îmi doresc să fiu jucător important la  FC Brașov. Chiar dacă acum suntem doar 12-13 jucători din lotul din sezonul trecut, eu sunt convins că vom fi o nucă tare în viitorul sezon al Ligii a 2-a.

Avem datoria să ne batem, în primul rând, pentru play-off și apoi, de ce nu, pentru promovare. Chiar dacă sunt echipe care au făcut multe transferuri, nu tot timpul echipele cu cei mai mulți bani au  reușit să promoveze.

Eu am experiența a două promovări în ultimii patru ani și echipele cu care am promovat nu au avut buget de primele șase! Nu joacă banii!”, a spus Blănaru, care în ciuda problemelor de tot felul de la FC Brașov, a precizat că echipa lui Dan Alexa are avantajul că nucleul de bază de jucători a rămas:

”Atuul nostru este omogenitatea, în afara lui Angelov nu au plecat jucători care au fost titulari de drept în sezonul trecut. Avem jucători buni în lot și putem face o echipă bună și sezonul viitor”.

Atacantul echipei FC Brașov, despre lupta la promovare: ”Steaua? Nu știu dacă o să termine în primele 4! Când ai presiunea promovării e foarte greu”

Blănaru consideră că Gloria Buzău, Campionii FC Argeș și Chindia Târgoviște sunt principalele favorite la promovarea în SuperLigă în sezonului 2023-2024 de Liga 2.

Dacă ne uităm la ce bani se vehiculează la FC Argeș, Chindia și Buzău, cam astea ar fi echipele favorite la promovare, dar eu spun că buturuga mică răstoarnă carul mare! Ar mai fi și Steaua dar, deocamdată, nu au drept de promovare.

Sunt ferm convins că, în cazul în care vor primi dreptul de promovare, nu știu dacă o să termine  sezonul în primele 4. Atunci când ai presiunea rezultatelor și a promovării este foarte greu.

Dacă nu vor avea drept de promovare, corect ar fi să lase altă echipă să joace, altfel joacă meciuri degeaba în play-off. Chiar nu nu vreau să fiu răutăcios, dar cum se spune se pot face cărțile”, a mai spus Blănaru.

În cariera sa, Blănaru a jucat pentru Millenium Giarmata (Liga 3), Luceafărul Oradea (L2), CS Oșorhei (L3), Național Sebiș (L3), FC Olt Slatina (L2), Ripensia Timișoara (L2), ASU Poli Timișoara (L2), FC Hermannstadt (L2 și L1), Petrolul Ploiești (L2), Turris Oltul Turnu Măgurele (L2) și CS Mioveni (L2 și L1).

Are promovări în prima ligă cu FC Hermannstadt și CS Mioveni, singurele echipe pentru care a jucat în elita fotbalului românesc.

FC Brașov, test cu Olimpic Zărnești

FC Brașov va juca, sâmbătă, un nou meci amical. De această dată, adversara brașovenilor este Olimpic Zărnești, echipă de Liga a 3-a. Meciul se va disputa sâmbătă, de la ora 17.00, la baza sportivă ”Campo Verde” din Ghimbav.

Până acum, FC Brașov a jucat patru meciuri de pregătire. Brașovenii au început cu două ”jocuri” a câte 45 de minute în triunghiularul de la Ghimbav, cu Farul (1-1) și Poli Iași (0-0), apoi s-au impus cu 12-0 în fața celor de la Inter Cristian (Liga 4 Brașov), iar marți au pierdut cu 3-1 amicalul disputat la Brașov cu CFR Cluj.

Foto: FC Brașov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/campionii-fc-arges-a-inceput-cantonamentul-de-vara-19276925

https://liga2.prosport.ro/seria-1/csm-resita-esec-in-amicalul-cu-uta-19276912

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-comunal-selimbar-esec-cu-fc-hermannstadt-intr-un-amical-19276905

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cristian-pustai-despre-primul-sezon-in-liga-2-pentru-csm-ceahlaul-19276899

https://liga2.prosport.ro/seria-1/achizitie-de-la-un-club-din-superliga-pentru-fc-brasov-19276895

 

 

 

 

Adi MARICA 07 Jul. 2023, 16:31 Liga 2
Pe aceeași temă