FC Brașov, remize cu Farul și Poli Iași în triunghiularul de la Ghimbav. Dan Alexa a primit o veste bună și două proaste

Adi MARICA 23 Jun. 2023, 15:53 Liga 2
FC Brașov, remize cu Farul și Poli Iași în triunghiularul de la Ghimbav. Dan Alexa a primit o veste bună și două proaste

FC Brașov a terminat la egalitate cele două mini-jocuri din cadrul triunghiularul care a avut loc astăzi, 23 iunie, la baza sportivă Campo Verde din Ghimbav și la care au mai participat prim-divizionarele Farul Constanța și Poli Iași, campioana României, respectiv una dintre cele trei nou-promovate în SuperLigă.

Au fost meciuri de câte 45 de minute. În jocul de deschidere, Farul a învins cu 1-0 Poli Iași, prin reușita lui Rivaldinho.

1-1 cu Farul și 0-0 cu Poli Iași, rezultatele înregistrate de FC Brașov în triunghiularul de la Ghimbav

În primul meci jucat de brașoveni, echipa lui Dan Alexa s-a duelat cu Farul. ”Chirurgul” i-a dat banderola de căpitan pustiului Dan Spătaru, mijlocaș care termină zilele următoare împrumutul la FC Brașov. ”Spătaru a crescut mult în joc în sezonul trecut, sper să rămână la noi și în noul sezon”, a spus Alexa.

Brașovenii au fost mai periculoși, au ratat trei mari ocazii de gol prin Lazăr (bară), Dan Spătaru și Blănuru, ultimul scăpat singur cu Buzbuchi. Mateus Criciuma s-a accidentat după un duel aerian și a fost transportat cu salvarea la spital pentru investigații amănunțite. Apoi, în doar două minute, cele două echipe au reușit să înscrie. Mai întâi a punctat Darius Grosu cu un șut de senzație de la 20 de metri în vinclul porții lui Micu (28), iar imediat Vasile Constantin a restabilit egalitatea pentru FC Brașov cu un șut de la marginea careului (29).

În ultimul meci al triunghiularului, FC Brașov și Poli Iași au terminat la egalitate, scor 0-0.

”Cred că ne-am ridicat la nivelul adversarilor și pot spune că am arătat bine. Sunt teste utile care trebuie să ne dea încredere. Din păcate, s-a simțit oboseala, noi venim după doar trei zile de pregătire. Am folosit și câțiva jucători care sunt în probe. Una peste alta, am avut atitudine, în special în jocul cu Farul am avut și multe situații de gol, e adevărat Hagi a schimbat echipa față de primul meci cu Poli Iași”, a declarat Dan Alexa.

Buget aprobat, dar de la FC Brașov pleacă Milcho Angelov și Alexandru Saim Tudor

La finalul triunghiularului, Alexa a anunțat că bugetul pentru sezonul viitor al echipei sale a fost aprobat! În schimb, golgheterul Milcho Angelov va pleca de la echipă.

”Mă bucură faptul că s-a rezolvat cu bugetul și că putem face transferuri pentru că trebuie să ne întărim lotul cu trei-patru jucători, acum rămâne de văzut cum îi convingem. Vreau jucători care să fie un plus pentru noi, care să poată intra direct în primul 11. Timpul nu ne așteptă, deja suntem în întârziere”, a mai spus Alexa, care a anunțat că atacantul bulgar Milcho Angelov va pleca de la Brașov: ”Angelov va pleca, asta e o certitudine. Am discutat cu el, am încercat să-l conving să rămână, dar el are niște restanțe mai vechi și asta este situația. Și Tudor Saim va pleca, mi-a spus că și-a găsit echipă. Sunt doi jucători care ne-au ajutat și pe care trebuie să-i înlocuim.”

Angelov a jucat doar cinci minute în finalul jocului cu Poli Iași, când l-a înlocuit pe Alex Mitroi.

În amicalul cu moldovenii, Alexa a testat și câțiva juniori și l-a remarcat pe fundașul stânga Alberto Țica (20 de ani), ex SC Oțelul și Gloria Bistrița Năsăud, pe care dorește să-l mai vadă și în zilele următoare.

FC Brașov în amicalul cu Farul: Micu – Sorsa, Fustar, Oltean – Lascu, Spătaru, Lazăr (Burlacu 32) , Vas. Constantin, Dumbravă – Chică-Roșă, Blănaru
FC Braşov în amicalul cu Poli Iași: Mutu – Lascu, Burlacu, Vasu, Diallo, Oltean – Sorsa, Spătaru, Vas. Constantin – Lambrinoc, C. Popescu. Au mai jucat: Țica, Man, Mitroi, Toderascu, Angelov și Tudor Saim.

Următorul amical al FC Brașov are loc în data de 1 iulie, cu Inter Cristian, echipă din Liga a 4-a Brașov.

Foto: Farul Constanța și FC Brașov

https://liga2.prosport.ro/seria-1/inca-o-plecare-de-la-fc-brasov-turcul-saim-tudor-se-intoarce-la-petrolul-19275671

https://liga2.prosport.ro/seria-1/bogdan-rusu-doar-o-simpla-discutie-cu-fc-brasov-dupa-despartirea-de-cs-mioveni-ce-este-prioritar-pentru-atacantul-trecut-in-ultimul-sezon-si-pe-la-fcsb-19275660

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-s-a-despartit-de-inca-un-jucator-si-are-la-antrenamente-un-mijlocas-care-nu-s-a-inteles-cu-fc-hermannstadt-19275576

https://liga2.prosport.ro/seria-1/fc-brasov-s-a-reunit-dan-alexa-trage-un-semnal-de-alarma-discutia-e-simpla-ce-solicita-antrenorul-si-cum-comenteaza-posibila-plecare-a-presedintelui-mitran-19275431

Adi MARICA 23 Jun. 2023, 15:53 Liga 2
Pe aceeași temă