Achiziții noi la Steaua. Doi fundași care sezonul trecut au evoluat în Liga 2, ajunși sub comanda lui Daniel Oprița

Andrei PASCU 26 Jun. 2023, 13:58 Liga 2
Achiziții noi la Steaua. Doi fundași care sezonul trecut au evoluat în Liga 2, ajunși sub comanda lui Daniel Oprița

Steaua s-a reunit, dar achizițiile continuă. Daniel Oprița se gândește la jucătorii pe care trebuie să îi aducă pentru înlocuirea plecărilor numeroase de după finalul stagiunii trecute de Liga 2, iar în acest moment are la antrenamente doi noi jucători.

David Maftei (18 ani) și Daniel Vîrtej (25 de ani) se pregătesc, mai nou, cu Steaua. Însă, Daniel Oprița mai așteaptă și alți jucători, unul chiar din Spania, după cum a precizat încă din ziua reunirii.

Steaua, două noi achiziții: David Maftei și Daniel Vîrtej

David Maftei, fundaș în vârstă de 18 ani, a ajuns la Steaua sub formă de împrumut, de la echipele ”under” ale formației Farul Constanța. Sezonul trecut, noul jucător al grupării de Liga 2 a făcut parte din lotul Unirii Dej.

David Maftei este campion al României cu echipele sub 15 și sub 17 ani ale fostei Viitorul Constanța, devenită între timp Farul Constanța. În privința experienței la echipele naționale, Maftei a evoluat atât pentru U15 și U16, cât și pentru reprezentativele U17 și U18 ale României, la aceasta din urmă fiind unul din lideri.

Pentru Unirea Dej, în sezonul trecut, a prins un total de 27 de partide în Liga 2 (19 în campionatul regular și opt în play-off) și a marcat un gol.

Daniel Vîrtej, acord cu Steaua încă din perioada reunirii 

Daniel Vîrtej era înțeles cu Steaua de câteva zile, lucru remarcat de Daniel Oprița în momentul reunirii. Fundașul a evoluat în ultimul an și jumătate, din februarie 2021, la Gloria Buzău, de unde a plecat în această vară.

În sezonul recent încheiat, apărătorul a bifat 25 de meciuri în Liga 2 cu tot cu partidele de baraj cu UTA, dar nu a reușit să marcheze.

În trecut, a mai jucat la CS Afumați sau Astra 2.

Vedem dacă vom convinge jucătorii pe care îi doresc să vină. E destul de greu, încă mai avem problema cu dreptul de promovare, nu s-a rezolvat, îmi e greu. A semnat Pop cu noi, portarul, Frânculescu, Buziuc.

Mai suntem în discuții și cu Vîrtej, ne-am înțeles, Dobrescu, care va semna și el contractul. Mai e un jucător din Spania care a semnat și el contractul”, a spus Daniel Oprița despre transferuri, la reunirea Stelei.

https://www.youtube.com/watch?v=lIYfywz95ic

Steaua trebuie să acopere golurile lăsate de plecări

Noutățile avute de Steaua la reunire: portarii Ionuț Pop (25 de ani, ultima dată la CSM Slatina, dar fost și la FC Bihor, AS Roma, Fidelis Andria, Alessandria și FC Hermannstadt) și Adrian Frânculescu (18 ani, fost la CFR Cluj II, dar în trecut a activat și la juniorii celor de la FCSB), fundașul Mihai Dobrescu (30 ani, ultima dată la UTA și fost la Ceahlăul, CS Otopeni, Chindia, CS Balotești, Viitorul Domenști, Academica Clinceni, Gaz Metan Mediaș și ”U” Cluj), atacantul Alexandru Buziuc (29 ani, ultima dată fost la CS Mioveni, dar trecut și pe la FC Vaslui, Gaz Metan Mediaș, Foresta Suceava, Academica Clinceni și FCSB).

Lista e mai stufoasă la capitolul plecări: David Dincă, Darius Oroian, Alexandru Sabău, Laurențiu Corbu, Cosmin Ciocoteală, Mădălin Mihăescu, Cristian Bustea, Dragoș Gheorghe, Ștefan Bodișteanu, Alexandru Sima, Emilian Pacionel, Atanas Trică, Mahadi Kayondo, Iustin Răducan, Ștefan Pacionelși Doru Calestru sunt ceilalți jucători anunțați de Steaua ca plecați.

Dintre cei amintiți, Oroian a ajuns la Sepsi OSK, Bodișteanu a semnat cu SC Oțelul Galați, Dincă a mers la CSM Slatina, Sabău e la CSM ReșițaBustea și Mihăescu și Gheorghe au trecut la CS Tunari. Mai nou, Steaua s-a despărțit și de Cristian Balgiu, cu care mai avea contract. Acesta a semnat cu Campionii FC Argeș, iar Ștefan Pacionel ar urma să meargă la campioana României, Farul.

Foto principal și video: Steaua

https://liga2.prosport.ro/seria-1/povestea-fotbalistului-roman-care-pana-la-19-ani-a-jucat-la-dinamo-fcsb-si-steaua-a-dat-gol-impotriva-nationalei-romaniei-dar-nu-continua-cu-cs-tunari-in-liga-2-mi-au-facut-o-propunere-19276047

https://liga2.prosport.ro/seria-1/din-liga-2-in-preliminariile-champions-league-gica-hagi-surprinde-si-ia-la-farul-un-fotbalist-de-la-steaua-exclusiv-19275870

https://liga2.prosport.ro/seria-1/exclusiv-csm-resita-a-facut-primele-achizitii-pentru-liga-2-un-fundas-fost-la-steaua-si-golgheterul-unirii-slobozia-19275760

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-tunari-a-anuntat-o-noua-achizitie-19275710

https://liga2.prosport.ro/seria-1/dragos-gheorghe-va-juca-din-nou-sub-comanda-antrenorului-cu-care-a-avut-cele-mai-bune-evolutii-din-cariera-sa-fostul-stelist-a-doua-achizitie-pentru-liga-2-a-tunariului-19275533

Andrei PASCU 26 Jun. 2023, 13:58 Liga 2
Pe aceeași temă