Steaua, învinsă în Ghencea de CS Comunal Șelimbăr, într-un meci amical. Gele a resimțit gustul golului

Marius ANGHEL 01 Apr. 2023, 14:44 Liga 2

La mai puțin de două zile distanță de la meciul disputat la Galați și pierdut cu scorul de 2-3 cu SC Oțelul, în etapa a 2-a a play-off-ului Ligii 2, Steaua a desfășurat un amical împotriva fostei colege din sezonul regular CS Comunal Șelimbăr.

Partida a avut loc sâmbătă, pe terenul 5 al Complexului Sportiv Steaua, și s-a încheiat cu victoria trupei din județul Sibiu, cu scorul de 1-0, venită de ieri seară la București, într-un weekend în care nu a avut joc în campionat, fiindcă i-a venit rândul să stea în Grupa A a play-out-ului ligii secunde.

Patru jucători care au evoluat cu SC Oțelul au fost folosiți și în amicalul cu Șelimbăr

Partida cu Șelimbăr a fost stabilită de Steaua ”la dorința expresă a conducerii tehnice, Daniel Oprița și Fane Nofitovici considerând că pauza de 12 zile de la jocul cu Oțelul până la cel cu Poli Iași este prea mare”, a transmis clubul din Ghencea alegerea acestui amical.

S-a dorit utilizarea jucătorilor care au evoluat mai puțin sau deloc la Galați. Dintre cei folosiți în primul 11 cu SC Oțelul a fost doar un singur jucător aflat acum pe teren, cu Șelimbăr. Enceanu a ieșit la pauză în partida oficială, iar în cea cu sibienii a fost introdus în partea secundă. În schimb, Oroian, Ștefan Pacionel și Kayondo au intrat în repriza a doua cu SC Oțelul și au evoluat și în acest joc amical. Dincă, Sabău, Corbu și Emilian Pacionel au rămas pe bancă la Galați, iar în testul cu Șelimbăr au fost titulari.

Steaua în amicalul cu CS Comunal Șelimbăr: Dincă – Corbu, Ciocoteală, Al. Sabău, Al. Sima – Em. Pacionel, Șt. Pacionel, Bustea, Dr. Gheorghe – Kayondo, Răducan. Au mai intrat: Enceanu și Oroian.

Jordan Gele a înscris unicul gol al amicalului dintre Steaua și Șelimbăr

Partida din Ghencea, desfășurată ”pe o vreme ploioasă, s-a jucat frumos, cu ocazii la ambele porți”, a informat Steaua. Unicul gol a fost marcat de Jordan Gele (foto, în duel cu Laurențiu Corbu) în minutul 40, francez care în acest an și-a regăsit bucuria de a înscrie, marcând de trei ori în patru partide oficiale disputate, după ce în prima parte a sezonului nu a băgat niciodată mingea în plasă în 15 jocuri din campionat.

Claudiu Niculescu a optat să înceapă acest amical cu jucătorii: Mitrovic – Palmeș, R. Crișan, Lumbu, Buzan, Al. Luca, Fl. Mitrea, Monea, Cărăruș, I. Năstăsie, Gele. Rezerve au fost: Roșca – Vișa, Ad. Voicu, Mir. Manole, N. Popescu, Arhirii, Natea, Răducioiu și D. Ursu.

Steaua a căzut pe locul 2 în play-off-ul Ligii 2 și urmează să întâlnească noul lider, Poli Iași

Reamintim că Steaua a jucat joi seară la Galați, cu SC Oțelul, și a pierdut cu scorul de 2-3 în etapa a 2-a a play-off-ului Ligii 2.

În urma acestui rezultat, dar și a celui de la Iași, echipa din Ghencea a căzut de pe locul 1 pe 2, și a rămas cu doar patru puncte avans față de SC Oțelul (locul 3, 39 puncte față de 43). În schimb, Poli Iași, care a remizat acasă cu Gloria Buzău, scor 1-1, a urcat în premieră în acest sezon pe locul 1, cu 44 de puncte.

În runda a 3-a a play-off-ului, Steaua joacă pe teren propriu chiar cu Poli Iași, marți, 11 aprilie, de la ora 19:00, când își poate relua locul în fotoliul de lider, deținut până acum în 12 etape consecutive.

CS Comunal Șelimbăr a picat o poziție în clasamentul Grupei A a play-out-ului, dar nu are mari emoții privind retrogradarea

De partea cealaltă, CS Comunal Șelimbăr a stat în etapa a 2-a a play-out-ului Ligii 2, fapt care i-a permis să joace acest amical. Echipa sibiană, în urma rezultatelor din această rundă, a picat o poziție în clasamentul Grupei A, pe 4, cu 27 de puncte, fiind devansată de CSM Slatina (28 puncte), care are și un meci în plus disputat.

Șelimbărul are cinci puncte în plus față de Metaloglobus (22 puncte), clasata pe locul 5, de baraj de menținere în Liga 2, și șapte față de Minaur Baia Mare (locul 6, 20 puncte), aflată pe al doilea loc retrogradabil direct și care are un meci mai mult disputat.

În etapa a 3-a a play-out-ului, CS Comunal Șelimbăr joacă pe teren propriu, la Râmnicu Vâlcea, sâmbătă, de la ora 11:00, cu CSM Slatina.

Foto: Steaua București

https://liga2.prosport.ro/seria-1/liga-2-etapa-2-din-play-out-cinci-jocuri-au-startul-la-ora-1100-partidele-extrem-de-importante-in-privinta-evitarii-retrogradarii-au-loc-la-bucuresti-dumbravita-si-buftea-19264971

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adi-popa-rusinat-de-prima-repriza-a-stelei-la-galati-a-fost-ca-in-curtea-scolii-mijlocasul-a-dezvaluit-conditia-in-care-se-incaseaza-primele-la-clubul-din-ghencea-si-si-a-avertiza-19264827

https://liga2.prosport.ro/seria-1/steaua-a-pierdut-cu-sc-otelul-19264810

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cs-comunal-selimbar-a-decis-unde-isi-va-disputa-ultimele-trei-meciuri-de-acasa-din-acest-sezon-de-liga-2-19264599

https://liga2.prosport.ro/seria-1/sc-otelul-galati-si-steaua-deschid-etapa-a-2-a-a-play-off-ului-ligii-2-astazi-de-la-ora-2000-meciul-arbitrat-de-acelasi-central-delegat-si-la-duelul-din-sezonul-regular-19264739

Marius ANGHEL 01 Apr. 2023, 14:44 Liga 2
Pe aceeași temă