Leo Grozavu, după ce Poli Iași a remizat acasă cu Gloria Buzău: ”Am câștigat un punct, am urcat pe primul loc. Vreau să iau partea plină a paharului.” Explicații pentru absența din lot a lui Harrison și nervozitatea golgheterului

Narcis POHOAȚĂ 31 Mar. 2023, 23:43 Liga 2

Politehnica Iași a pierdut, vineri, primele puncte din acest an, în fața Gloriei Buzău, chiar pe propriul teren. Meciul din Copou, din runda a 2-a a play-off-ului Ligii 2, s-a încheiat nedecis, scor 1-1, însă Poli Iași rămâne cu frustrarea că a condus la pauză și a avut șansa de a închide meciul în finalul primei părți.

Cătălin Hlistei (31′) a marcat pentru Poli Iași, iar Viktor Angelov (47′) a egalat pentru Gloria Buzău.

Trupa din Moldova câștigase precedentele patru jocuri disputate în 2023 și acum nu numai că și-a întrerupt această serie, ba chiar una mai mare, de șase victorii consecutive, însă continuă în acest an să și primească gol în fiecare meci.

Leo Grozavu, după remiza de acasă cu Gloria Buzău: ”Am câștigat un punct, am urcat pe locul întâi”

După meci, antrenorul Politehnicii Iași, Leo Grozavu, a declarat că ia partea plină a paharului din acest joc, subliniind că punctul obținut a ajutat-o pe echipa sa să urce pe primul loc în clasamentul Ligii 2, poziție pe care o va ocupa pentru prima dată în acest sezon și la finalul unei etape.

”Am câștigat un punct. A mai trecut o etapă, am mai pus un punct în clasament, am trecut pe primul loc. Vreau să iau partea plină a paharului. Cred că am făcut o partidă bună, a doua repriză nu am reușit să marcăm, dar am dominat jocul. În prima repriză puteam să ne desprindem pe tabelă și nu am făcut-o, cam ăsta e fotbalul. Atunci când nu ești inspirat și ratezi vine reversul medaliei. O fază care nu anunța nimic, dintr-un out, lipsă de concentrare, nesincronizare, decizii ciudate la momentul respectiv și s-a primit gol. Dar nu sunt supărat pe băieți. În prima repriză trebuia să fie 2-0 sau 3-0 și atunci se juca altfel. Întâlnim echipe care au și ele obiective, au un nivel. Dar eu cred că am făcut o partidă bună, am dominat o echipă pe care eu o consider la momentul actual cam cea mai în formă. Acum chiar am fost mulțumit. La Galați, spre exemplu, am fost nemulțumit de cum ne-am prezentat. Dar acesta e paradoxul. Când câștig nu sunt mulțumit, când pierd sunt mulțumit. Dar nu am pierdut azi, ci am câștigat un punct. Buzăul a rămas la aceeași diferență de puncte de noi, suntem pe locul întâi, pe o poziție favorabilă”, a declarat Leo Grozavu.

Cum a explicat absența din lot a lui Harrison și trecerea pe bancă a lui Martac

Leo Grozavu a făcut mai multe schimbări față de meciurile anterioare. L-a trecut pe bancă pe Martac și l-a titularizat pe Kouadio, iar britanicul Harrison nu a prins lotul pentru acest joc, Vojtus fiind titular în premieră. Antrenorul Politehnicii și-a explicat la final deciziile.

”Martac a lipsit pentru că am considerat că fiind un meci acasă avem nevoie de un aport ofensiv mult mai important și Kouadio e un jucător care poate face lucrul acesta în anumite momente mai bine decât Martac. Decizii tactice. Avem un lot de jucători care are echilibru pe post și trebuie să-i țin pe toți jucătorii în priză. Suntem echipa care poate să-și permită și să testeze toți jucătorii în condiții de meciuri oficiale, dificile, pentru că trebuie să ne gândim și la viitor. Eu, unul, mă gândesc. Harrison nu a fost pe foaie pentru că așa am considerat, că nu e pregătit pentru a participa la meciul acesta. Nu neapărat la antrenamente, dar are niște supărări, alte gânduri și am văzut că nu e conectat. E jucătorul echipei deocamdată, ne dorim să continuăm cu el, vedem dacă și el își dorește să continue cu noi. A fost jucătorul care din momentul în care am venit a fost folosit titular în aproape toate jocurile, mai puțin în prima etapă, la Slatina. L-am adus pe Vojtus de la prima ligă, care trebuia să obțină și el o șansă și încredere că este cu noi, trebuie să demonstreze. Avem jucători care în orice moment trebuie să fie pregătiți”, au fost explicațiile lui Leo Grozavu.

  • Poli Iași în meciul cu Gloria Buzău: Jankov – Kouadio, Fl. Plămadă (cpt.)(Tincu 77′), Katanec, Ștefanovici (Finica 66′) – Vașvari (Marchioni 77′), Itu, A. Roman – Musi, Vojtus (Rob. Ion 77′), Hlistei (Ant. Dumitru 56′). Rezerve neutilizate: Brînză – Martac, Tud. Telcean, Fr. Cristea.

Cătălin Hlistei, supărat că a fost înlocuit din nou

Acesta s-a referit și la gestul de supărare al lui Cătălin Hlistei, în momentul în care a fost înlocuit în repriza a doua. ”Tot timpul când un jucător este schimbat, este nemulțumit. Antrenorul răspunde de fiecare dată de rezultat. Dacă Hlistei e nemulțumit, antrenorul trebuie să răspundă. A făcut prost, răspunde, a făcut bine, ceilalți sunt super-elogiați. Îmi asum rezultatul, ca de fiecare dată. Și asemenea momente sunt pentru mine foarte benefice, pentru că pot să-i țin în priză pe jucători. Atunci când jucătorii cred că deja am obținut foarte mult sau totul, trebuie să revină cu picioarele pe pământ”, a spus Grozavu.

Cătălin Hlistei (28 de ani) a reușit al 7-lea gol pentru Poli Iași în acest sezon început în prima ligă, la ”U” Cluj (4 meciuri). Mijlocașul arădean are 15 meciuri pentru trupa din Copou, 14 începute ca titular, și cu această reușită a devinit din nou unicul golgheter al echipei, depășindu-l pe Gabriel Vașvari, care are 6 goluri, dintre care cinci date din penalty.

În cele 14 meciuri în care a evoluat ca titular pentru Poli Iași, Hlistei a fost schimbat de 9 ori. În partida cu Gloria Buzău a fost primul dintre cei cinci jucători pe care Grozavu i-a înlocuit, încă din minutul 56, cu Antonio Dumitru.

Grozavu nu vrea să mai coboare de pe locul 1

Leo Grozavu s-a referit și la faza contraatacului în care Poli Iași se putea desprinde pe tabelă, dacă Musi ar fi reușit o pasă simplă pentru Itu, în minutul 42.

”O pasă care din zece situații într-una se greșește și în nouă nu. Asta a fost acea singură situație în care s-a greșit. Dar repet, sunt mulțumit de băieți. Au alergat, au muncit. Am ridicat foarte mult ștacheta, lumea e pretențioasă, dar am spus. Nu sunt nemulțumit, pentru că nu am ce să le reproșez pe parte de efort, de atitudine”, a comentat Leo Grozavu.

Antrenorul Iașiului a mai spus că este importantă urcarea pe locul 1, poziție pe care vrea să termine la final de sezon. ”Eu când am venit aici am spus că locul 2 nu există pentru mine, chiar dacă e promovabil. Eu vreau locul 1. Azi am urcat pe locul întâi. Meciul de azi poate să fie pentru noi o trezire ca să spun așa. Că dacă băteam aici și pierdeam la București… Prefer să fac egal acum și să batem la București. Noi ne dorim și vom face tot posibilul să câștigăm cu Steaua. Trebuie să și demonstrăm asta”, a conchis Leo Grozavu.

Doar clasarea pe locul 1 asigură la finalul sezonului trofeul de campioană a Ligii 2, primit până acum de Dunărea Călăraşi (2018), Chindia Târgovişte (2019), UTA Arad (2020), ”FC U” Craiova (2021) și Petrolul Ploiești (2022).

Poli Iași, lider pentru prima dată în acest sezon al Ligii 2

Poli Iași are 44 de puncte și a devansat Steaua (43 puncte), care a fost lider în ultimele 12 etape. Locul 3 este asigurat cel puțin încă două etape echipei SC Oțelul Galați (39 puncte).

În runda a 3-a a play-off-ului, Poli Iași joacă în meciul de încheiere, în deplasare la Steaua, marți, 11 aprilie, de la ora 19:00.

Conferința de presă de după Poli Iași – Gloria Buzău 1-1, în care au vorbit Adrian Mihalcea și Leo Grozavu:

Foto: Dragoș Pășcăneanu / Mediafax Foto
Video: Politehnica Iași

https://liga2.prosport.ro/seria-1/adrian-mihalcea-nemultumit-de-prima-parte-a-jocului-de-la-iasi-a-scos-biciul-la-vestiar-cred-ca-a-fost-cea-mai-slaba-repriza-de-cand-sunt-eu-la-buzau-daca-puteam-face-11-schimbari-la-pauz-19264930

https://liga2.prosport.ro/seria-1/remiza-pentru-primul-loc-poli-iasi-a-terminat-la-egalitate-cu-gloria-buzau-in-copou-iar-punctul-obtinut-o-urca-in-fotoliul-de-lider-al-ligii-2-19264925

https://liga2.prosport.ro/seria-1/poli-iasi-gloria-buzau-se-joaca-de-la-ora-1800-echipa-lui-leo-grozavu-poate-deveni-noul-lider-al-ligii-2-19264867

Narcis POHOAȚĂ 31 Mar. 2023, 23:43 Liga 2
Pe aceeași temă