Remiză fără gol, dar spectaculoasă între Steaua și CFC Argeș. ”Militarii” au fost mai periculoși, însă l-au făcut mare pe Oncescu

Marius ANGHEL 06 Aug. 2024, 20:56 Liga 2

Ultimul meci al zilei în Liga 2, cel care a pus punct, pentru moment, primei etape a noului sezon, 2024-2025, s-a desfășurat în Ghencea, pe stadionul Steaua, unde s-au întâlnit două dintre echipele importante ale campionatului, Steaua și Campionii FC Argeș. 0-0 s-a încheiat meciul, însă cele două echipe au oferit un joc spectaculos, cu multe ocazii.

Tot astăzi s-a jucat ACSM Reșița – FCU Craiova, pe stadionul ”Mircea Chivu”, unde gazdele s-au impus extrem de ușor în fața oltenilor, cu scorul de 2-0.

0-0, dar un meci spectaculos între Steaua și CFC Argeș. ”Militarii”, mult mai periculoși, însă au șutat doar pe direcția lui Oncescu

La prima prezență în noul sezon, Steaua și Campionii FC Argeș au oferit un joc spectaculos, deschis, au jucat fotbal!

Cel puțin primă repriză a fost una care a ținut suporterii celor două echipe cu sufletul la gură. Dani Iglesias, cu două șuturi în minutul 7, primul în bară, și Bogdan Chipirliu, în minutele 16 și 38, au ratat mari ocazii, amândoi punându-l în valoare pe Denis Oncescu, noul portar al Argeșului, preferat în locul experimentatului Straton. Și debutantul David Păcuraru, în minutul 24, a avut un șut bun pe poartă, parat de fostul dinamovist.

De partea cealaltă, Vlăduț Morar (11 și 29) și Petrișor Petrescu (21 și 33) au avut ocazii la poarta Stelei, mai ales al doilea, care, din semi-foarfecă și foarfecă, au trimis de puțin pe lângă. Totuși, toate aceste patru șuturi ale jucătorilor Argeșului au fost pe lângă țintă, spre deosebire de cele cinci ale steliștilor, care au fost cadrate pe poartă.

Au fost și două decizii de arbitraj pro CFC Argeș, cu Yanis Pîrvu nesancționat cu cartonaș galben în minutul 37, pentru un cot în față dat lui Enceanu, și un fault dictat invers la duelul dintre Esteban Orozco și Nacho Heras, la care stelistul a fost cel pus la pâmânt și putea scăpa singur spre poartă.

În partea secundă, jocul a fost mai reținut, cel puțin când Argeșul s-a aflat în posesie. Morar (57) a ajuns într-o poziție bună de finalizare din careu, însă s-a complicat și în cele din urmă a fost deposedat.

Ultimele 20 de minute i-a avut pe steliști din nou ofensivi și în mai multe ipostaze de a finaliza. David Matei (71) l-a luat la țintă pe Oncescu, la fel și Adi Popa (73), în timp ce Dani Iglesias (79) a trimis pe lângă bară lovind greșit balonul.

În prelungiri, Argeșul putea da lovitura, dar Briceag (90+1) s-a tăiat când s-a trezit singur cu portarul și a finalizat în Frănculescu.

S-a terminat 0-0, rezultat care în această etapă a mai fost înregistrat și în meciurile CS Mioveni – Unirea Ungheni și FC Bihor Oradea – Viitorul Pandurii Târgu Jiu.

Steaua joacă la Buzău, CFC Argeș are meci acasă cu CSM Focșani

În afară de Steaua și CFC Argeș, după prima etapă au ieșit cu un punct și alte șase echipe, CSM Slatina, FC Voluntari, Unirea Ungheni, FC Bihor Oradea, Viitorul Pandurii Târgu și CS Mioveni.

În etapa a 2-a, Steaua joacă sâmbătă, de la ora 11:00, în deplasare la Metalul Buzău, iar CFC Argeș joacă luni, de la ora 17:00, pe teren propriu, la Mioveni, contra CSM Focșani.

La mijlocul acestei săptămâni se joacă Turul 2 din Cupa României, unde din Liga 2 vor intra la joc opt cluburi, însă nu Steaua sau CFC Argeș.

Foto: Antonio Vasile / Sport Pictures

CLASAMENT Liga 2 și al golgheterilor
Rezultatele înregistrate în etapa 1 din Liga 2, ediția 2024-2025

COMENTARIUL LIVE:

STEAUA BUCUREȘTI – CAMPIONII FC ARGEȘ 0-0

Steaua: Frănculescu – St. Drăghici (cpt.), Vîrtej, Beța, Ad. Ilie – Dav. Păcuraru (Dav. Matei 61′), Dani Iglesias, Rober Sierra, Enceanu (Ad. Popa 61′) – Nacho Heras (Răsdan 84′), Chipirliu (Dane 84′)
Rezerve neutilizate: Raf. Munteanu – Nedelea, Kereki, Ad. Pop, Raicu
Antrenor: Daniel Oprița

CFC Argeș: Oncescu – Tofan (cpt.), M. Tudose, Esteban Orozco, Briceag – P. Petrescu (Buhăcianu 63′), Seto, Doukoure, Y. Pîrvu (Andr. Dima 63′) – Vl. Morar (Gronner 63′), Rob. Moldoveanu (Dulcea 89′)
Rezerve neutilizate: Straton – Borța, Ghiocel, G. Garutti, Dinoci
Antrenor: Nicolae Dică

Stadion: Steaua (București). Arbitru: Adrian Viorel Cojocaru (Galaţi). Asistenți: Claudiu Şchiopeţ (Braşov) și Damian Antal (Bacău). Rezervă: Dorin Burloiu (Galaţi). Observator arbitri: Stan Prodan (Alexandria). Delegat joc: Dorinel Dincă (Călăraşi).

Min 90+4 Final de joc, fără gol marcat în Steaua – CFC Argeș. După un început mai bun al piteștenilor în a doua repriză, ultimele 20 de minute au aparținut din nou Stelei, care nu a mai avut de această dată ocazii atât de mari cum a avut în prima repriză. Cea mai mare situație de gol a părții secunde a venit în prelungiri, când Briceag nu l-a putut învinge pe Frănculescu din postura de unul la unul. 0-0 în Ghencea, rezultat înregistrat în alte două partide din această primă etapă a noului sezon, la Mioveni și Oradea. 
Min 90+1 Ocazie colosală pentru Argeș, pe contraatac. Două un-doi-uri între Briceag și Gronner, primul în fața careului, al doilea în interior, fundașul primește și rămâne singur cu Frănculescu, pregătește șutul cu stângul, Adi Ilie îl incomodează ușor din spate și Briceag trage în blocajul portarului, ieșit la întâmpinare în 6 metri. În stânga, Gronner era singur și aștepta pasa de la Briceag
Min 90 + Meciul e prelungit cu trei minute
Min 89 ⇒ Patrick Dulcea intră în locul lui Robert Moldoveanu
Min 88 Popa centrează dintr-un corner din stânga, mingea e deviază de Beța de la prima bară, trece prin fața porții și iese afară. Steaua presează de câteva minute bune, în special prin Adi Popa
Min 84 Dublă schimbare la Steaua. Intră Florin Răsdan și Alexandru Dane și ies Nacho Heras și Bogdan Chipirliu. Cei doi debutează la Steaua, însă Răsdan a mai jucat în trecut la clubul bucureștean.
Min 79 Fazele curg spre poarta piteștenilor. Popa pătrunde în careu, încearcă să șuteze, dar amână momentul, fiindu-i blocat culoarul, în cele din urmă întoarce la Dani Iglesias, care trage din 18 metri central puțin pe lângă bara din stânga, după ce a lovit eronat mingea
Min 73 Adi Popa șutează și el cu dreptul de la 25 de metri central, pe centrul porții, iar Oncescu reține din nou fără probleme, deși în doi timpi
Min 71 Pe o fază de contraatac, cu o cursă senzațională în dreapta a lui Matei, acesta finalizează din 20 de metri la poartă, pe jos, pe centru, iar Oncescu reține ușor. În stânga așteptau doi coechipieri, dar Matei a văzut doar poarta
De partea cealaltă, la CFC Argeș au fost șase noutăți în primul 11 față de lotul cu care echipa a încheiat sezonul trecut: Oncescu, Briceag, Seto, Doukoure, Morar și Moldoveanu. Pe bancă, noutățile sunt: Ghiocel, Garutti, Dima și Gronner.
Față de lotul cu care a încheiat sezonul trecut, Daniel Oprița a început acest meci cu două noutăți în primul 11: Păcuraru și Dani Iglesias. Noutățile de pe bancă sunt mai multe: Munteanu, Nedelea, Kereki, Pop, Răsdan și Dane.
Min 63 Triplă schimbare și la CFC Argeș. Intră Andrei Dima, Valentin Buhăcianu și Erik Gronner și ies Yanis Pîrvu, Petrișor Petrescu și Vlăduț Morar
Min 61 Dublă schimbare la Steaua. Ies Rareș Enceanu și David Păcuraru și intră Adrian Popa și David Matei
Min 57 Fază de contraatac a Argeșului, Morar primește mingea, avansează în fața careului, pătrunde, fentează doi adversari, întârzie șutul, vrea să-l fenteze și pe al treilea, iar acesta îl deposedează. Ocazie irosită extrem de ușor de experimentatul Vlăduț Morar, adus să facă diferența în atacul piteștenilor. Moldoveanu? Ca și cum nu a fost pe teren până acum
Alte două meciuri s-au terminat cu scorul de 0-0 în această primă etapă: CS Mioveni – Unirea Ungheni și FC Bihor Oradea – Viitorul Pandurii Târgu Jiu, însă acestea nu au fost atât de spectaculoase ca joc precum este partida din Ghencea. Remiză a fost și între CSM Slatina și FC Voluntari, dar la scorul de 1-1.
Min 55 ||| Takayuki Seto îl faultează dur, din lateral, pe Dani Iglesias și japonezul este primul jucător care încasează cartonaș galben în acest meci. Trebuia să-l primească Pîrvu, cât și Esteban Orozco, în prima repriză
Min 46 S-a reluat jocul
Min 45+2 Pauză la București. Unde Steaua și CFC Argeș sunt la egalitate, scor 0-0, după o primă repriză spectaculoasă, deși nu are goluri. Dani Iglesias, cu două șuturi în minutul 7, și Chipirliu, în minutele 16 și 38, au ratat mari ocazii, amândoi punându-l în valoare pe Oncescu. Și Păcuraru, în minutul 24, a avut un șut bun pe poartă, parat de fostul dinamovist. De partea cealaltă, Morar (11 și 29) și Petrescu (21 și 33) au avut ocazii la poarta Stelei, mai ales al doilea, care, din semi-foarfecă și foarfecă, au trimis de puțin pe lângă. Totuși, toate aceste patru șuturi ale jucătorilor Argeșului au fost pe lângă țintă, spre deosebire de cele cinci ale steliștilor, care au fost cadrate pe poartă. Au fost și două decizii de arbitraj pro CFC Argeș, cu Yanis Pîrvu nesancționat cu cartonaș galben în minutul 37, pentru un cot în față dat lui Enceanu, și un fault dictat invers la duelul dintre Esteban Orozco și Nacho Heras, la care stelistul a fost cel pus la pâmânt și putea scăpa singur spre poartă
Min 40 O nouă gafă a arbitrilor, cu o decizie pro CFC Argeș. Mingea aruncată în față, pe atacul Stelei, Nacho Heras și Esteban Orozco se țin reciproc de tricou, însă spaniolul e mai rapid, îi ia fața fundașului și acesta îl trage sub el, faultându-l evident. Arbitrii, fiindcă aproape era și Șchiopeț, iau decizie de a dat fault în atac. Incredibil!

Min 38 Păcuraru fentează în dreapta, pasează în centru pentru urcarea lui Chipirliu, care trage din prima din 18 metri. O face tare, însă, pe direcția lui Oncescu, iar portarul are din nou noroc și respinge peste
Min 37 Yanis Pîrvu sare la cap neglijent, îl lovește cu cotul în față pe Enceanu, arbitrul oprește jocul, nu vede sânge pe fața mijlocașului stelist și nu acordă nici măcar cartonaș galben
Min 33 Aruncare lungă din margine a oaspeților, în careul Stelei, Rober Sierra deviază cu capul mai departe, Beța luftează și Petrescu reia din foarfecă din 11 metri ușor lateral stânga, spectaculos, dar din nou balonul merge peste poartă

Min 29 Petrescu pasează ideal pe culoar, în stânga, pentru Morar, care avansează în careu, nu e presat de Beța și finalizează extrem de slab, cu șut la colțul lung, aproape paralele cu linia porții
Campionii FC Argeș, echipă care se consideră continuatoarea emblematicului FC Argeș, sărbătorește astăzi 71 de ani de la înființarea clubului piteștean la care a jucat Nicolae Dobrin. Potrivit clubului Steaua, galeria piteștenilor la acest joc este formată din 242 de suporteri
Min 24 Dani Iglesias depășește doi adversari, lasă mingea pentru Păcuraru, care șutează cu stângul din fața careului, sus, iar Oncescu reține în doi timpi, fără probleme
Min 21 Centrare din stânga în fața careului Stelei, Tofan câștigă duelul aerian cu Chipirliu, împingându-l pe stelist, arbitrul nu decide nimic și lasă jocul să continue. Mingea trimisă în careu este reluată spectaculos de Petrescu, din semi-foarfecă, de la circa 13 metri lateral stânga, însă balonul trece peste vinclul din dreapta, la vreo 30 de centimetri deasupra
Min 18 Peluza Sud are un show pirotehnic în acest moment, cu multe torțe roșii aprinse

Min 16 Steliștii își bat joc de ocazii. Chipirliu primește pe culoar în dreapta, pătrunde în careu, singur, șutează la poartă spre colțul scurt, însă o face aproape de Onescu, ieșit la întâmpinare, astfel că goalkeeperul respinge ușor cu piciorul
Min 11 Petrescu centrează dintr-o lovitură liberă din dreapta, Morar reia cu capul din 8-9 metri, peste poartă
Min 7 Dublă mare ocazie a Stelei. Păcuraru trece lejer în dreapta printre fundașii Argeșului, centrează pe jos în centrul careului, Dani Iglesias șutează din 9-10 metri în bara din stânga, mingea îi revine și din a doua încercare trage pe portar, iar Oncescu, chiar fostul său coechipier de la Dinamo, din sezonul petrecut de ”câini” în Liga 2, blochează cu piciorul drept și respinge în corner
Min 4 Steaua începe meciul în atac, punând presiune, însă, momentan, neavând niciun șut pe poartă. Steaua joacă în echipament complet alb, iar CFC Argeș evoluează într-un echipament complet violet
Min 1 A început partide de la București. Galeria Stelei, Peluza Sud, este poziționată la acest meci la inelul al doilea al stadionului! Și CFC Argeș are galerie la acest joc, situată tot la inelul al doilea al Peluzei Nord. Steaua are un grup de suporteri, denumit Old Boys, și la Tribuna 2, acesta afișând în primele secunde o coregrafie

CLASAMENT Liga 2 și al golgheterilor
Rezultatele înregistrate în etapa 1 din Liga 2, ediția 2024-2025


Al doilea meci al zilei în Liga 2 are loc la București, pe stadionul Steaua, de la ora 19:00, aduce față în față Steaua București și Campionii FC Argeș și pune punct, pentru moment, primei runde a sezonului 2024-2025. Va mai fi de disputat Corvinul – CSC Șelimbăr, partidă amânată pentru o dată nestabilită încă.

Mai devreme, tot astăzi, s-a jucat ACSM Reșița și FCU Craiova, pe stadionul ”Mircea Chivu”, unde gazdele s-au impus extrem de ușor în fața oltenilor, cu scorul de 2-0.

Steaua, la al patrulea sezon în Liga 2, tot cu Daniel Oprița pe bancă. CFC Argeș, la un nou început, cu Nicolae Dică revenit ca antrenor

Pentru Steaua, acesta este meciul care dă startul celui de-al patrulea sezon de când a ajuns în Liga 2. În primele două a jucat în play-off, iar în al treilea, cel recent încheiat, a activat în play-out. Va începe și această ediție de campionat tot fără drept de promovare și îl are în continuare pe banca tehnică pe Daniel Oprița ca antrenor principal, după ce în această vară a semnat prelungirea contractului pentru încă doi ani.

De partea cealaltă, Campionii FC Argeș se află la debutul celui de-al doilea sezon de Liga 2 de la retrogradarea din prima ligă. Trupa piteșteană se află acum la un nou început, după ce în această vară l-a instalat ca președinte pe Dănuț Coman și l-a readus ca antrenor principal pe Nicolae Dică. Atmosfera din cadrul clubului pare una, cel puțin din exterior, pozitivă, după un sezon complet ratat, în care s-a jucat în play-off, deși s-a atacat promovarea. Promovarea este ținta echipei și în noua ediție a Ligii 2.

În sezonul trecut, cele două echipe s-au întâlnit o singură dată, în sezonul regular, fiindcă în play-out au fost în grupe diferite. Partida directă a avut loc pe stadionul Steaua, iar trupa lui Daniel Oprița se impunea cu scorul de 3-1 în fața celei conduse de Eugen Beza, care după acel joc avea să demisioneze și să fie înlocuit cu Eugen Neagoe.

  • În prima etapă, în cele nouă jocuri disputate până acum, victorie și trei puncte au obținut CS Afumați, CSC Dumbrăvița, CSM Focșani, Metaloglobus București, FK Miercurea Ciuc și ACSM Reșița.

Adrian Cojocaru arbitrează Steaua – CFC Argeș

Partida dintre Steaua și Campionii FC Argeș va fi condusă de la centru de un arbitru din prima ligă, Adrian Viorel Cojocaru (Galaţi). La cele două tușe vor fi asistenții Claudiu Şchiopeţ (Braşov) și Damian Antal (Bacău), din lotul pentru Liga 2, iar rezervă este Dorin Burloiu (Galaţi).

Observator de arbitri este Stan Prodan (Alexandria), iar delegat de joc este Dorinel Dincă (Călăraşi).

Marius ANGHEL 06 Aug. 2024, 20:56 Liga 2
Pe aceeași temă