OFICIAL | Daniel Oprița a semnat prelungirea contractului cu Steaua. Perioada noului acord și prima reacție a antrenorului

Marius ANGHEL 23 May. 2024, 15:14 Liga 2
OFICIAL | Daniel Oprița a semnat prelungirea contractului cu Steaua. Perioada noului acord și prima reacție a antrenorului

Daniel Oprița continuă ca antrenor la Steaua București.

Negocierile dintre el și clubul din Ghencea s-au încheiat, iar ”principalul” numit în vara anului 2019 a semnat un nou contract valabil pe doi ani și, dacă îl va duce la final, va ajunge să fi condus echipa nu mai puțin de șapte ani! Va fi, astfel, unul dintre cei mai longevivi antrenori ai echipei de fotbal a clubului militar.

Daniel Oprița continuă cu Steaua București

Anunțul prelungirii contractului cu încă doi ani a fost făcut public de către Steaua joi, 23 mai 2024, punându-se, astfel, capăt știrii false preluată fără să fie verificată de aproape toată presa românească, cum că Dragoș Militaru, retrogradat cu Unirea Dej, va fi noul ”principal”. Nu și de Liga2.ro. Bazată pe o speculație, după ce Steaua anunțase prima sa achiziție, și probabil de interese de creștere a imaginii antrenorului retrogradat în Liga 3, s-a ajuns la această păcăleală!

Daniel Oprița și stafful său vor continua cu Steaua.

”Daniel Oprița, încă doi ani la Steaua!
Antrenorul Daniel Oprița a semnat azi, 23 mai 2024, un nou contract cu Steaua București. Înțelegerea dintre cele două părți este valabilă pentru două sezoane și alături de Daniel Oprița va rămâne în Ghencea și staff-ul său”, a transmis Steaua.

  • Este a doua decizie a conducerii clubului privind noul sezon, după ce prima a fost semnarea contractului cu fundașul Mihai Kereki, căpitanul Unirii Dej.

Oprița antrenează Steaua din 2019 și va fi pe banca sa pentru al șaselea sezon la rând!

Daniel Ionel Oprița (42 de ani) a semnat prima dată cu Steaua, în calitate de antrenor principal, în iulie 2019, când echipa clubului din Ghencea era prezentă în Liga 4 București și ratase în două rânduri promovarea. Cu el pe bancă, Steaua a promovat consecutiv din Liga 4 în Liga 3, apoi din Liga 3 în Liga 2, iar în primele două sezoane în care s-a jucat în eșalonul secund s-a participat în play-off.

Cu Oprița antrenor, Steaua a terminat sezonul 2021-2022 pe locul 4, după Petrolul, FC Hermannstadt și ”U” Cluj, însă în locul său la barajul de promovare a ajuns Concordia Chiajna, clasată sub ea la șase puncte distanță. Ilfovenii pierdeau la lovituri de deparajare barajul disputat cu Chindia.

În sezonul 2022-2023, Steaua a fost mai tot timpul pe locul 1, însă, fără motivația despre care se știe, play-off-ul l-a încheiat pe locul 2, direct promovabil, sub Poli Iași. Tot nu a promovat, fiindcă șefii clubului n-au rezolvat problema interdicției la promovare din cauza formei de organizare a echipei, una de drept public.

În fine, în sezonul recent încheiat, 2023-2024, după ce lotul fusese schimbat aproape din temelii în vară, Steaua a ratat play-off-ul și a jucat în play-out, unde a câștigat fără emoții Grupa B.

Noul sezon, 2024-2025, va începe la începutul lunii august, iar Steaua este pe punctul de a porni în competiție tot fără să aibă dreptul de a promova în prima ligă. Îl va avea pe bancă tot pe Daniel Oprița, pentru al șaselea sezon la rând.

Daniel Oprița, după semnarea noului contract cu Steaua: ”E un club la care cred că sunt mulți care își doreasc să fie”

Nu mulți sunt antrenorii care beneficiază de o astfel de continuitate, așa cum se întâmplă în cazul lui Oprița cu Steaua.

”Sunt bucuros că s-a realizat. Sunt atașat de tot ce se întâmplă la club, sunt de cinci ani, e foarte greu să te desparți, mai ales că am fost respectat și de suporteri, și de conducere, și de oamenii din club. S-a creat o relație foarte frumoasă și mi-a fost foarte greu să mă despart. E un club la care cred că sunt mulți care își doreasc să fie, chiar dacă, la momentul ăsta, exista problema asta, cu dreptul de promovare. Dar, la discuțiile pe care le-am avut în ultimele zile, mi s-a spus că se încearcă se se rezolve și problema asta cât mai curând. Eu sper să se reușească până la urmă”, a spus Oprița după ce a semnat prelungirea.

”Dacă o să spună cineva că am rămas la Steaua pentru bani, deși aici este stabilitate și sunt condiții foarte bune, nu, sunt unele echipe cu care am vorbit și care mi-au oferit mai mulți bani decât primesc aici. Ca să nu se creadă că a fost numai problema banilor sau că am rămas aici pentru că e un loc călduț. Nu, e un loc unde mă simt bine, am fost apreciat, sunt lăsat să-mi fac treaba așa cum cred că-și dorește orice antrenor. Aici, singura problemă este aceea cu dreptul la promovare. În rest, totul e la superlativ și cred că oricine și-ar dori să lucreze în asemenea condiții. Sper să se rezolve și problema cu dreptul la promovare”, a mai spus Oprița.

  • În cariera de antrenor, Daniel Oprița a mai condus Metalul Reșița, Juventus București, CSM Școlar Reșița (actuala CSM Reșița), FC Voluntari și CS Mioveni. Cu Juventus a reușit promovări consecutive în Liga 2 și în Liga 1, în 2015-2017.

Declarația lui Daniel Oprița după ce a semnat prelungirea contractului cu Steaua:

https://www.youtube.com/watch?v=pven7d0bJAY

Marius ANGHEL 23 May. 2024, 15:14 Liga 2
Pe aceeași temă