Statisticile vorbesc de la sine, iar Petrolul nu e doar lider în Liga 2. Domină autoritar clasamentul InStat și are șapte fotbaliști pe primele șapte locuri

Andrei PASCU 14 Dec. 2021, 11:38 Liga 2
Statisticile vorbesc de la sine, iar Petrolul nu e doar lider în Liga 2. Domină autoritar clasamentul InStat și are șapte fotbaliști pe primele șapte locuri

Petrolul excelează la multe alte capitole, pe lângă faptul că are un parcurs foarte bun în Liga 2 iar adversarele, unele dintre ele, o văd ca și promovată în Liga 1. Pe lângă jocul de echipă și ”familia” formată la Ploiești, despre care a vorbit antrenorul Nicolae Constantin în multe rânduri, e vorba și de reușitele individuale.

Șapte fotbaliști ai Petrolului ocupă primele șapte locuri ale clasamentului InStat, realizările personale în etapele scurse până acum. Lider este chiar căpitanul Valentin Țicu, cu o medie a indexului de 244. Același punctaj îl are și locul 2, Bart Meijers, dar el a jucat șapte meciuri, în timp ce Țicu a evoluat în toate cele 16 etape ale Ligii a 2-a.

Petrolul domină ierarhia InStat a fotbaliștilor din Liga 2 

Apoi, următoarele poziții sunt ocupate de Armando Vajushi, Eugeniu Cebotaru, Viorel Lică, Marian Huja și Alin Boțogan. În plus, Raul Avram este primul în ierarhia portarilor pe baza statisticilor InStat.

244 este media indexului InStat trecută în dreptul lui Valentin Țicu, cu care căpitanul echipei noastre conduce în clasamentul eșalonului secund. De altfel, topul este dominat de către jucătorii Petrolului, cei care ocupă primele șapte poziții, după Țicu urmând Meijers (index 244, 7 meciuri jucate), Vajushi (index 242, 11 meciuri jucate), Cebotaru (index 240, 16 meciuri jucate), Lică (index 240, 5 meciuri jucate), Huja (index 240, 16 meciuri jucate) și Boțogan (index 240, 5 meciuri jucate)!

De asemenea, Raul Avram (index 234) este primul în secțiunea rezervată portarilor, devansându-i pe Vlad Muțiu (Hermannstadt, index 223) și Alex Costache (Dunărea Călărași, index 223).

227 este media indexului InStat înregistrată de către echipa noastră la capătul primelor 16 etape, cu care Petrolul ocupă poziția întâi în această ierarhie, pe podium mai aflându-se Hermannstadt (216) și CSA Steaua (213). Tot în înregistrările InStat, lupii ocupă primul loc la capitolele ocazii de gol (7 medie/meci) și pase decisive precise (4.3 medie/meci), situându-se, în același timp, pe poziția secundă la secțiunea șuturi pe cadrul porții (5.8 medie/meci)”, se arată într-un raport al ploieștenilor, care prezintă și alte date ale echipei din prima parte a campionatului.

Petrolul are cel mai bun portar din Liga 2 și cel mai bun pasator decisiv 

În urma unor statistici realizate de Federația Română de Fotbal zilele trecute, Petrolul se află pe primul loc și la alte capitole, atât din perspectivă individuală, cât și din perpectiva realizărilor echipei.

De exemplu, Simon Măzărache este primul în clasamentul asisturilor din Liga 2, cu opt pase decisive, portarul Raul Avram a închis definitiv poarta în 11 partide, fiind primul la acest capitol, dar Petrolul are cele mai multe naționalități în lot, șase (jucători din Mali, Germania, Albania, Moldova, Japonia și Olanda).

Foto: Răzvan Păsărică/ Sport Pictures 

 

 

 

Andrei PASCU 14 Dec. 2021, 11:38 Liga 2
Pe aceeași temă