Detaliile interesante din Liga 2, după 16 etape: Șelimbăr, cele mai multe puncte adunate după ce a fost condusă, Unirea Constanța, cei mai mulți jucători rulați, Steaua, cea mai bătrână echipă. Capitolele la care domină formațiile din fruntea ierarhiei

Răzvan STÎNGĂ 12 Dec. 2021, 13:04 Liga 2
Detaliile interesante din Liga 2, după 16 etape: Șelimbăr, cele mai multe puncte adunate după ce a fost condusă, Unirea Constanța, cei mai mulți jucători rulați, Steaua, cea mai bătrână echipă. Capitolele la care domină formațiile din fruntea ierarhiei

Liga 2 se află în vacanța de iarnă, iar echipele intră într-o altă etapă a sezonului, în care vor face ultimele reglaje pentru rundele finale ale stagiunii regulare, pentru ca mai apoi să se concentreze pe play-off sau pe play-out.

La final de 2021, FRF a făcut o analiză asupra primelor 16 etape ale diviziei a doua.

Petrolul domină la mai multe capitole, Dacia Unirea Brăila e singura fără jucători străini în lot 

Federația Română de Fotbal a oferit câteva date și detalii interesante cu privire la traiectoria diviziei a doua până acum, referitor la mai multe aspecte.

De exemplu, Petrolul nu e doar prima în Liga 2. Ea mai excelează și în clasamentul pasatorilor decisivi, lider fiind Simon Măzărache (foto), cu opt reușite de acest fel.

În plus, Petrolul are și portarul cu cele mai multe meciuri fără gol primit, Raul Avram, care a închis definitiv poarta în 11 partide.

Petrolul are cele mai multe naționalități în lot, iar FC Brașov are cele mai puține cartonașe galbene 

O altă statistică interesantă este cea a procentului de goluri marcate de fotbaliști, în raport cu numărul total de reușite ale echipelor lor. În această ierarhie, cel mai bine stau doi jucători a două nou-promovate, Unirea Dej și Steaua. Mircea Manole și Bogdan Chipirliu (foto) au marcat 40 la sută din totalul golurilor formațiilor lor.

Alte detalii cu privire la prima parte a campionatului Ligii a 2-a:

  • 5 penalty-uri pot fi trecute în dreptul portarilor din Liga 2 ca fiind fără gol primit, câte unul în dreptul lui Alexandru Silveanu (Concordia Chiajna), Relu Stoian (FC Buzău), Andrei Gorcea (U Cluj), Alexandru Costache (Dunărea Călărași) și George Păduraru (Politehnica Timișoara).
  • 6 goluri înscrise are Albert Hofman (U Cluj) în cele 16 etape disputate, din care a prins 14 meciuri cu minute. Este cel mai bun marcator sub 21 de ani din campionat până la acest moment, deși el are doar 18 ani împliniți!
  • 7 este numărul golurilor la care a contribuit Alexandru Enache (Metaloglobus) din postura de jucător intrat pe parcursul partidei, lider al eficienței în topul jucătorilor introduși pe parcurs. A marcat 4 goluri și a reușit 3 pase de gol din această postură!
  • 8 pase de gol a reușit Simon Măzărache (Petrolul), lider la acest capitol al servanților, fiind urmat în top de Gal-Andrezly (Csikszereda), care are o singură pasă de gol în minus. Cei doi au și câte un gol marcat până acum.
  • 11 partide fără gol primit a reușit goalkeeper-ul Petrolului, Raul Avram, să cumuleze în prima parte a ediției, primind gol în doar 5 din cele 16 meciuri disputate. Acesta are, astfel, un procentaj de 68.8% partide cu poarta intactă în Liga 2 2021/2022 până azi.
  • 19 jucători din Republica Moldova au apărut în cele 16 etape pe teren, țara vecină fiind numărul 1 ca reprezentare la capitolul stranieri. E urmată de Ungaria, cu 4 fotbaliști, și de Spania, Ghana, Columbia și Slovacia, câte 3.
  • 40 la sută reprezintă procentul golurilor marcate de Mircea Manole (Unirea Dej) și Bogdan Chipirliu (Steaua) din totalul reușitelor echipelor la care sunt legitimați. Cei doi fotbaliști au reușit aproape jumătate din toate golurile echipei în aceste prime 16 etape.
  • 0 este numărul jucătorilor străini din lotul Daciei Unirea Brăila, singura echipă fără stranieri. În aceeași tendință, Dunărea Călărași și Metaloglobus sunt echipele cu procentaje minime de minute jucate de stranieri, 1,2%, respectiv 1,3%.
  • 4 goluri a reușit FC Hermannstadt după minutul 90, așadar în prelungirile partidelor, lider la acest capitol! Pe locul secund în topul inedit regăsim Metaloglobus București, cu 3 reușite marcate în acest interval de timp.
  • 6 naționalități se regăsesc în lotul liderului Petrolul, record pentru ediția în curs de desfășurare. Se află în vestiarul prahovenilor jucători din Mali, Germania, Albania, Moldova, Japonia și Olanda.
  • 11 puncte a obținut CS Comunal Șelimbăr din postura de echipă condusă, fiind liderul echipelor la număr de puncte obținute până la final din această postură! Echipa a obținut 3 victorii și 2 remize din 10 meciuri în care era condusă!
  • 25 de cartonașe galbene a încasat FC Brașov, cele mai puține din toată Liga 2, fiind urmată în această secțiune a topului fair-play de Dacia Unirea Brăila, cu 31 de cartonașe galbene primite în cele 16 etape.
  • 27 de ani și 4 luni este media de vârstă a jucătorilor din lotul Steaua București, cea mai înaintată din campionat, pe locul doi fiind tot o echipă din Capitală, Metaloglobus, cu 26,3 ani medie de vârstă.
  • 51 de jucători a folosit Unirea Constanța până acum, recordul fiind justificat și de schimbările masive de lot produse de fluctuațiile în club. Pe podium se mai află Dunărea Călărași (31) și Astra (30), trecute sau aflate în situații similare.

Liga 2 se reia la finalul lui februarie

Liga 2 se reia în a doua parte a lunii februarie, cu etapa a 17-a a sezonului regular. Meciurile primei runde din 2022:

Dacia Unirea Brăila – Unirea Slobozia; Viitorul Pandurii – Ripensia; FK Csikszereda – Unirea Dej; Metaloglobus – CS Comunal Șelimbăr; Poli Iași – FC Brașov; Unirea Constanța – Steaua; FC Buzău – Astra; Poli Timișoara – Petrolul; ”U” Cluj – Concordia Chiajna; FC Hermannstadt – Dunărea Călărași.

Foto: Valentin Macrea și Răzvan Păsărică / Sport Pictures

https://liga2.prosport.ro/seria-1/metaloglobus-iese-la-atac-prin-nicolae-grigore-si-pune-tunurile-pe-arbitraj-mi-s-a-parut-ca-nu-suntem-doriti-in-play-off-cu-dej-am-avut-arbitraj-ca-pe-timpuri-19214010

https://liga2.prosport.ro/seria-1/unirea-slobozia-a-reziliat-contractele-a-doi-fotbalisti-dar-mai-pregateste-si-alte-plecari-reactia-lui-adrian-mihalcea-in-privinta-venirilor-si-unde-are-loc-cantonamentul-din-ianuarie-19214002

https://liga2.prosport.ro/seria-1/erik-lincar-isi-va-duce-jucatorii-in-afara-romaniei-pentru-pregatirea-de-iarna-u-cluj-va-face-cantonamentul-in-afara-tarii-am-avut-sedinta-sa-vedem-care-sunt-planurile-u-19213974

https://liga2.prosport.ro/seria-1/daniel-oprita-ar-fi-vrut-mai-multe-puncte-pentru-steaua-la-finalul-anului-a-stabilit-data-reunirii-si-unde-isi-doreste-sa-mearga-in-cantonament-mesajul-pentru-jucatorii-pe-care-nu-i-mai-vrea-in-lot-19213989

 

Răzvan STÎNGĂ 12 Dec. 2021, 13:04 Liga 2
Pe aceeași temă