Chindia aștepta bani, la final de an, din partea așa-zisului sponsor principal, pe care nu l-a pus pe tricou pentru că nu ar avea sigla. Reacția omului de afaceri despre care a vorbit conducerea clubului | EXCLUSIV

Bogdan ISTRATE 29 Dec. 2023, 17:15 Liga 2
Chindia aștepta bani, la final de an, din partea așa-zisului sponsor principal, pe care nu l-a pus pe tricou pentru că nu ar avea sigla. Reacția omului de afaceri despre care a vorbit conducerea clubului | EXCLUSIV

Astăzi, 29 decembrie 2023, este ultima zi în care Chindia poate face plăți în acest an către actualii jucători și antrenori sau către cei plecați în vară, după retrogradarea în Liga 2. Vorbim despre ultima zi lucrătoare din 2023, care găsește clubul din Târgoviște cu conturile goale, după o avalanșă de promisiuni și speranțe, avansate în special de președintele Lorin Petrescu.

Lista memoriilor și a litigiilor se modifică de la o zi la alta, printre ultimii care s-au adresat Camerei Naționale de Soluționare a Litigiilor aflându-se Daniel Celea, care mai are de primit, conform aceluiași Petrescu, aproximativ 20.000 lei de la club.

”De trei luni îmi tot spune președintele că o să primesc banii. Cred că am fost mai mult decât înțelegător. Din tot lotul, am fost primul care a renunțat la niște bani și le-a dat răgaz până la finalul anului să își achite datoriile. Și uite că a venit finalul anului, iar restanțele din primăvară tot nu le-am primit”, a vorbit Celea pentru Liga2.ro.

În conferința de presă de miercuri, președintele Lorin Petrescu a anunțat și de unde așteaptă fonduri: de la așa-zisul sponsor principal, Mohammad Murad, proprietar al brandului Phoenicia. Niciodată, până acum două zile, numele lui Murad sau al firmei sale nu fuseseră avansate oficial la Chindia. Care, știe toată lumea, nu a avut niciun sponsor principal pe tricou în acest sezon.

Mohammad Murad, despre implicarea sa la Chindia: ”Facerea de bine…”

Omul de afaceri libanez a părut contrariat de declarațiile lui Lorin Petrescu din conferința de presă. Mai ales că, doar cu câteva zile înainte de conferința de presă, fusese în Târgoviște cu o acțiune locală a partidului AUR, fără să existe vreo discuție pe teme de sport.

”Eu am vrut să ajut, așa cum am ajutat multă lume din sportul românesc. A fost o propunere de sponsorizare, din partea mea, dar de aici și până la a spune că sunt dator Chindiei și că nu dau banii, e cale lungă. Știți cum se zice, facerea de bine e … […]”, a vorbit, pentru Liga2.ro, Muhamad Murad, care în urmă cu un an și jumătate era în discuții pentru a se implica la Dinamo, proaspăt retrogradată în Liga 2.

Din informațiile obținute de Liga2.ro, ar fi fost vorba de 40.000 de euro pe care omul de afaceri ar fi fost dispus să îi investească la Chindia, cu titlu de sponsorizare. Deocamdată, nu s-a făcut vreo plată, iar numele brandului lui Murad nu a apărut nicăieri asociat cu Chindia. ”Eu am transmis că nu vreau să apară, cel puțin nu acum”, a explicat Murad.

Petrescu are însă o altă variantă: ”Nu i-am pus pe tricouri, pentru că nu aveam sigla lor. O așteptam.” Sigla este însă disponibilă online, la o simplă căutare de maxim cinci secunde, așa că cele afirmate de Petrescu par doar niște cântece de leagăn, de adormit copiii.

Chindia e datoare și la Cooper

Chindia are datorii și în dreptul unui alt fotbalist care, deocamdată, nu a depus memoriu, nici la instanțele sportive din România, nici la cele din străinătate.

Este vorba de Godberg Cooper, care, conform unei înțelegeri de plată semnată de Lorin Petrescu, ar fi trebuit să încaseze pe 22 și 29 decembrie 10.000 lei, respectiv 12.500 lei.

”Nu am primit niciun leu. O să merg direct la FIFA, nu am încotro. Altă cale nu văd, pentru a-mi primi banii. Dacă are cineva vreo altă idee, să îmi spună și mie. Am încercat să îl sun pe președintele clubului, în repetate rânduri, dar nu a răspuns”, a declarat, pentru Liga2.ro, Cooper, acum la UTA Arad.

Reamintim că clubul din Târgoviște a primit interdicție la transferuri și legitimat jucători din partea FIFA, pentru o datorie de 107.000 lei către Rassambek Akhmatov.

Chindia are restanțe importante și către jucătorii Modestas Vorobjovas, Denis Dumitrașcu, Costel Avram, Doru Popadiuc, Sergiu Buș și Andrei Șerban sau fostul președinte Marcel Ghergu.

https://liga2.prosport.ro/seria-1/conducerea-chindia-isi-acopera-incompetenta-prin-a-da-vina-pe-altii-19296648

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-isi-cauta-un-nou-presedinte-al-treilea-in-acest-sezon-19296598

https://liga2.prosport.ro/seria-1/de-ce-a-lipsit-diego-longo-de-la-ultimul-meci-al-chindiei-din-2023-19296556

https://liga2.prosport.ro/seria-1/cazul-socant-al-unui-fotbalist-al-chindiei-19296524

https://liga2.prosport.ro/seria-1/chindia-blocata-de-fifa-la-transferuri-si-legitimari-19295995

Bogdan ISTRATE 29 Dec. 2023, 17:15 Liga 2
Pe aceeași temă