Situația ”noului FC Brașov”! Decizia luată de Judecătoria Brașov, cum au fost considerate pretențiile lui Ioan Ovidiu Sabău și antrenorii aflați pe listă

Marius ANGHEL 19 Jun. 2021, 12:18 Liga 2
Situația ”noului FC Brașov”! Decizia luată de Judecătoria Brașov, cum au fost considerate pretențiile lui Ioan Ovidiu Sabău și antrenorii aflați pe listă

Ioan Ovidiu Sabău (53 de ani) manager-antrenor la ”noul FC Brașov” nu se va realiza, cel puțin nu în această vară. Pretențiile fostul internațional au fost considerate exagerate de factorii de decizie de la echipa nou-promovată în Liga 2 care trece printr-o serie de schimbări în această perioadă.

Marius Măldărășanu a fost dorit ca antrenor, însă acesta merge la FC Hermannstadt. Ilie Stan și Costel Enache sunt următorii pe listă.

S-au făcut și primii pași de transformare a ACS Scotch Club în AFC Brașov Steagul Renaște, acesteia urmează să îi fie cesionat locul din Liga 2 obținut de CSM Corona Brașov.

Pretențiile lui Ioan Ovidiu Sabău au fost considerate exagerate la Brașov

Sabău a fost o variantă agreată de primarul Brașovului, Allen Coliban, pentru conducerea Asociației Fotbal Club Brașov Steagul Renaște, clubul nou-înființat căruia îi va cesiona locul din Liga 2 Corona Brașov, i s-a făcut o propunere, însă totul a picat din cauza pretențiilor financiare ale celui care ultima dată a fost manager general la ”U” Cluj, informează Monitorul Expres.

Fostul mijlocaș voia să margă la Brașov ca manager – antrenor, împreună cu câțiva colaboratori, dar costurile totale era de nivelul unei echipe de Liga 1. Cei de la ”noul FC Brașov” nu i-au mai dat apoi niciun semn lui Sabău.

”Pe mine nu m-au mai căutat de la Brașov în ultimele zile, dar nu e nicio problemă. Fiecare e liber să decidă, dar nu cred că este vorba doar de partea financiară. E vorba de investiții în infrastructură, condiții de performanță, cazare, alimentație, echipament…”, a spus Sabău pentru Monitorul Expres.

Marius Măldărășanu a fost ofertat că meargă la Brașov, însă Dani Coman ”s-a mișcat mai repede”. Ilie Stan, noul antrenor?

Allen Coliban urma să aibă o întâlnire cu reprezentanții Consiliului Local al Municipiului Brașov în Asociația Fotbal Club Brașov Steagul Renaște, Sebastian Bădulescu (PNL) și Ion Corbu (USR), pentru a discuta despre numirea unui manager la club.

Pentru postul de antrenor se vehiculau, mai nou, câteva nume importante,printre care Marius Măldărășanu, Ilie Stan sau Costel Enache.

Măldărășanu a recunoscut că a fost contactat de la Brașov, însă Dănuț Coman a fost mai rapid, astfel că va merge la FC Hermannstadt.

”A fost o simplă discuție cu Brașovul. M-a sunat Vasile Dochița, dacă vreau să merg acolo. I-am zic că da, totul e ok. Acum depindea de negocierile care, probabil, mai erau cu alți antrenori, depindea de schimbarea denumirii, când se întâmplă, ce se întâmplă și urma să mă anunțe, ori e albă, ori e neagră. Și între timp a venit cu oferta Dani Coman și tocmai ieri mă sunase și Dochița ca să merg astăzi la Brașov. În momentul în care am spus da, nu pot să mă mai întors. Cu Dani Coman am mai lucrat, ne cunoaștem și el s-a mișcat mai repede”, a dezvăluit Măldărășanu pentru Liga2.ro.

Costel Enache, ultima dată la ”U” Cluj, este al doilea pe lista de antrenori doriți de Poli Iași.

Cu Ilie Stan, antrenor care ultima dată a activat la SCM Gloria Buzău, primarul Allen Coliban (foto, în centru) s-a și întâlnit zilele trecute la Brașov, scrie Monitorul Expres.

Judecătoria Brașov s-a pronunțat deja în vederea viitorului ”nou FC Brașov”

Altfel, în timp ce Călin Moldovan, antrenorul care a promovat Corona în Liga 2, conduce antrenamentele de la începutul săptămâni, când echipa s-a reunit, factorii de decizie de la Brașov își văd în continuare de planul de transformare a trupei nou-promovate într-una de drept privat, pentru a avea posibilitatea de a accede în Liga 1.

Monitorul Expres a scris că Judecătoria Brașov a admis, marți, cererea de modificare a actelor constitutive ale Asociației Clubul Sportiv Scotch Club, care devine Asociația Fotbal Club Brașov Steagul Renaște, acesteia urmând să îi fie cesionat locul din Liga 2 obținut de CSM Corona Brașov.

AFC Brașov Steagul Renaște se dorește a fi ”noul FC Brașov”, decizia fiind aprobată în ședință de Consiliu Local la finalul lunii mai. Asociații în acest proiect sunt Municipiul Brașov, Serviciul Public de Termoficare Brașov și Direcția de Administrare Infrastructură Brașov.

”Tip soluție: Admite cererea
Soluția pe scurt: Admite cererea formulată de petenta ASOCIAŢIA CLUBUL SPORTIV SCOTCH CLUB, prin preşedinte Leurzeanu Vlad şi, în consecinţă: Dispune înscrierea în Registrul asociaţiilor şi fundaţiilor ţinut la Judecătoria Braşov, la poziţia 9/2019, a modificărilor aduse actelor constitutive asociaţiei prin Hotărârile Adunărilor Generale nr.2 şi nr.4 din 27.05.2021. Cu drept de apel în termen de 5 zile de la comunicare cu partea petentă şi cu Parchetul de pe lângă Judecătoria Braşov. Declaraţia de apel se va depune la Judecătoria Braşov. Pronunţată prin punerea la dispoziţia părţilor prin mijlocirea grefei instanţei, astăzi, 15.06.2021. Document: Încheiere finală camera consiliu 15.06.2021”, este decizia Judecătoriei Brașov.

Săptămâna viitoare, dacă până atunci nu se face apel la decizia Judecătoriei Brașov, vor fi depuse actele la MTS pentru schimbarea CIS-ului.

Foto: Corona Brașov și Monitorul Expres

Marius ANGHEL 19 Jun. 2021, 12:18 Liga 2
Pe aceeași temă